Trabzonspor Beşiktaş tan sonra yeni evi Medikal Park Arena da Kayserispor'a karşı da kaybetti. iki kez geriye düştüğü maçta, iki kez beraberliği yakalayan fırtına öne geçecek golü bulamayınca, Geriye düştüğü golü kalesinde gördü. Maç 2-3 Kayserispor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Trabzonspor kaybetse de Avrupa hedefi yolunda beşincilik yeterli olacak. Trabzon Kayseri kardeşliği maça damgasını vuran güzel görüntülerin ortaya çıkmasına sebep idi. Maçtan önce Trabzon'a gelen Kayserispor taraftarları Şehir turu attıktan sonra, Trabzonsopr ve Kayserispor taraftarları beraber kahvaltı yapıp dostluk rüzgarları estirdiler. Trabzonspor taraftarı üç puanı alan Kayserispor'u alkışlayarak sahadan uğurladı. Kayserispor zor geçen günlerin de ligde kalma yolunda çok önemli bir üç puanı almanın mutluluğunu, Medikal Park Arena ki Taraftarları ile birlikte yaşadı.

Gündüz oynan maçta, Medikal Park Arena nın aydınlatma ışıklarının hepsinin yanması na maçı izleyen taraftarlar gibi bende bir anlam veremedim. Geçen haftalarda elektrik borcu ödenmediği için elektriği kesilen, Medikal Park Arena da gündüz ve güneşli bir havada oynanan maçta Stadyum aydınlatmasının maç boyunca yanmasını açıklayacak bir yetkili çıkar artık.

Trabzonspor puan kayıpları başlayınca taraftarların da maçlara ilgisi azalmaya başladığı bir gerçek. Maçı izleyen yaklaşık 15 bin taraftar vardı. Tribünler doldu olunca güzel. Tribünleri dolduracak olanda iyi futbol ve galibiyetler. Trabzonspor çıkış dönemin den sonra iniş dönemine geçiş yaptı. Akyazı Medikal Park Arena dolu olunca doyum olmayan bir Stadyum. 50. yılın da şampiyonluk hedefi olan Trabzonspor sezonu en iyi yerde biterecek skorları almayı bilmeli. Kendi sahasında üst üste oynadığı iki maçta dört puan kaybeden Trabzonsopr zevk vermez. Bir an önce toparlanıp iyi oynayan kazanan Trabzonsopr geri dönmeli. Maçın belli bir bölümün de top ayağına geldiğin de kendi futbolcusu Aytaç'ı yuhalayan Trabzonsopr taraftarı vardı, Sahada ki futbolcuyu motive etmek varken dahada oyundan düşürmek niye.

Trabzonspor tribünleri bu konularda biraz daha dikkat. Kaybetmek bir an kazanmak uzun zaman alır...