Son zamanlarda okul içinde gruplaşıp, çete kurarak, arkadaşlarını döverek, darp ederek bu da yetmezmiş gibi rehin alarak saldıran çocuklara sormak istiyorum “Bu ne şiddet ne celal çocuklar neler oluyor sizlere?

Başarılarınızı derslerinizde gösterin, yaşam tarzınızda ve duruşunuzla gösterin ve bu gibi durumlardan uzak durun. Bu davranışlarla ancak anlık bahsediliyorsunuz. Sanmayın ki sizi ödüllendirecekler. Kendinizi izledikten sonra bu darplar, saldırılar inanın sizler de çok ama çok çirkin duruyor. 

Ağır abi dedikleri, ağır abla dedikleri durumu sevdiğinizi söylüyorsunuz. 

Neden peki? 

Bu polemiklere ne gerek var? 

Sizler zaten başarılı ve çok yeteneklisiniz. Mümkün mertebe başarılarınızdan söz ettirmeye gayret gösterdiğinizde biz o zaman sizi ayakta alkışlıyoruz. 

Öğrenci denince ceketinin önünü ilikleyen, saygıda kusur etmeyen, öğretmenlerinin övgüyle bahsettiği çocuklar istiyoruz. 

Bizler toplum olarak sizleri böyle yetiştirmeye, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 

İnanın ki bir çok ülke çocukları sizleri örnek alıyor. 

Atatürk neden dedi? 

“Türk! Övün, çalış, güven” Sizlerin ne kadar başarılı ve çalışkan öğrenciler olabileceğinizi bildiği için. Bu sözler sizlere çok güzel bir mirasdır. İyi kullanıp her harfini iyi değerlendirip, kıymetini bilin. 

Gelecek nesilde sizden örnek alıp bu ülkeye yakışır olsunlar. Sorulduğunda da abilerimizden, ablalarımızdan bizler böyle öğrendik desinler. Ne olursa olsun sizler bu vatanın, bizlerin evlâtlarısınız.

Bizim gönül hanemiz sizlere iyisiyle kötüsüyle her daim açık. Sizin hiçbir zaman hain evlatlar olmak istemediğinizi ben kalbimde hissediyorum ve tüm çocukları ayırt etmeksizin çok seviyorum. 

Sevgiyle kalın