Kitap  Dünyası 

KALEM SÛRESİ   Akıl Güzel Ahlâktır

Cemalnur Sargut’un Kur’ân-ı Kerîm Çalışmaları Serisi’ nin yeni eseri “Kalem Sûresi” Nefes Yayınevi’ nden çıktı.  Araştırmacı mutasavvıf yazar Cemâlnur Sargut’ un derlediği Kur’ân-ı Kerîm Çalışmaları Serisi’ nin yeni kitabı “Kalem Sûresi” derin tefekkür izlerinin sürülebileceği muazzam bir eser. Yazar kitapta Kalem Sûresi’ nin manası olan  yaratılışı anlattığı gibi, yaratılışın son noktasına kadar insanı götürenin ve tekâmülde en büyük rolü oynayanın da güzel ahlâk olduğunu açıklıyor.

Kitapta Kalem Sûresi’ nin hakikati olan nefsle mücadele ve sâlih amel sayesinde güzel ahlâka ulaşabileceğimiz belirtilirken, bunun yolları gösteriliyor. Başkalarını çekiştirme, insanlar arasında söz götürüp getirme, iyiliğin amansız düşmanı olma, saldırganlık ve kabalık gibi ahlâkî zaaflara dikkat çekiliyor iyiliğe engel olmanın ve başkalarının haklarına tecavüz etmenin sonucu anlatılıyor, mal ve evlâdın aslında bir imtihan vesilesi olduğu vurgulanıyor. Sûre’ nin nazara karşı okunması tavsiye edilen 51-52.  âyetleriyle de konu tamamlanıyor.

Bu kitapta Hz. Peygamber’in ve Kur’ân’ın şanlı yüceliği anılıyor. Adını ilk âyetteki “kalem” kelimesinden alan sûrenin kalem ve yazıya yeminle başlaması Kur’ân’ın okuma yazmaya verdiği öneme de işaret ettiği gibi burada istenen en önemli konunun algılama ve ahlâk olduğuna dikkat çekiyor. Resûlullah’ın yüksek bir ahlâka sahip bulunduğu vurgulanıyor. 

Yazar Cemalnur Sargut’ un sözleriyle “Mülk Sûresi’nin devamı gibi olan ve Tîn Sûresi’yle çok yakın ilişkide bulunan bu sûre, biz hazırlayanları zevkten zevke götürürken çok derin bir tefekkür yolu açtığı gibi, ahlâkımızı düzeltmenin kolaylıklarını da gösterdi. Allah hâl etmeyi nasip etsin.”

Esram BÖLÜK ile Şimdilik Hoşça kal!   

Şimdilik Hoşcakal İkinci Adam yayınlarından çıktı. Esram Bölük’e ait eser dikkatle incelenmeye değer. 

Esram Bölük 25 Ağustos 1991 İstanbul doğumlu.  Esram Bölük farklı eğitim çalışmalarının ardından asıl yapmayı istediği iş olan yazarlığa dpğru yönlerek küçük yaşlarından beri tuttuğu günlüklerini defter köşelerine yazdığı notlarını biriktirip gün yüzüne çıkarmaya başladı. Yaşamış olduğu duygularının bir kısmını 2018 Nisan ayı içerisinde “Şimdilik Hoşça Kal” adlı şiir kitabı ile adeta dışa döken Esram Bölük kitabını anlatırken şu ifadeleri kullanıyor : “Son iki yıl çok düşündüm; Bir kitap çıkarmalı mıyım ? Diye. Sonuçta kitabı okuyan herkesin avuç içlerine duygularımı ve yaşanmışlıklarımı koyacaktım. Fakat yaşadıklarımı yaşayan, aynı duygu ve düşünceleri paylaştığım bir çok kişi ile tanışmak bana güç verdi. Çocukluğumdan beri tek hayalim Esram Bölük ten geriye bir şey kalmalıydı ki: Hayalimi yaşıyorum. Emin adımlarla ikinci kitabımı kaleme aldım. Yakında o da aramızda olacak.

“ŞİMDİLİK HOŞÇA KAL” ın diyeceğim ama siz benimle kalın... Ve unutmayın ki: “Hayalleri gerçekleştirmenin mutluluğunu sadece hayallerinin peşinden giden yaşar...”

Ve kitaptan bir kesit : “ Giderken yaşanan her şeyi bir “Hoşça Kal” a sığdıranlar da varmış...

Ben hoş kaldım... Kışın ortasında üşüyen ellerim bir kahve bardağını tutarken;

Kulağıma gelen o yalnızlık şarkılarının melodisi,

Sen de benim kadar “Hoş” kalabilmeyi başarabildin mi?” 

Esram Bölük son günlerde çeşitli imza günleri ve yazar okur söyleşileriyle okuyucularıyla buluşmaktadır. Eserleri her geçen gün daha geniş kitlelerce duyulan ve duyuldukça da yayılan Esram Bölük küçük yaşlardan beri geliştirdiği yazarlık yeteneği , çalışkanlığı kendine özgü naif yazı dili pozitif enerjisi ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Esram Bölük tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Babamdan Önce – İrem Bulut

İrem Bulut’un Babamdan Önce kitabı çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu cümleler yer alıyor : “Bana çok kırgın olduğunu hatta beni tanımasaydın canının daha az acımış olacağını hissettiğini biliyorum. Umarım günün birinde, bana daha az kırgın olduğunda senin için yapacaklarımı göz ardı etmemem gerektiğini; yıllar sonra babanı bulduğunda arkadaşlarına onunla olan anılarını anlatman için sana yardım ettiğimi ve bir babaya sahip olmanın ne demek olduğunu yaşatmaya çalıştığımı anlarsın. Bir de aklıma gelmişken Türk kahvesini iyice kaynatmadan fincanlara koyma ve pişirirken çok karıştırıp köpüklerini yok etme.” İrem Bulut’un kendine özgü dili ile bu başarılı eseri mutlaka okuyun. 

Medya Dünyası 

Altın Başarı Ödülleri 

EN BAŞARILILAR İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

Türkiye’nin ilk ve tek Spikerler Platformu Kırmızı Türk Haber halka açık oylamayla 11 yıldır geleneksel olarak düzenlediği en başarılı isimler anketini tamamladı.Birçok siyasetçi ve ünlü simanın konuk olacağı, “Altın Başarı Ödülleri” Ödül Töreni, 19 Aralık 2018 Çarşamba Tarihinde Kağıthane Belediyesinin ev sahipliğinde Gültepe Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirilecek

Altın Başarı Ödülleri Sahiplerini Bulacak!

Seçici Kurul değerlendirmesi ve Halka açık oylamalar sonucunda Türkiye’nin farklı yerlerinde alanında en başarılıların ödül aldığı tören birçok farklı kategoride ödül verecek.  Başkent Ödülleri , bir milyonun üzerinde kişinin internette oylama sonuçları ile sahiplerini bulmaya hazırlanıyor.  KırmızıTürk Haber Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan KAYA, tarafından düzenlenen www.kirmiziturk.org üzerinden oylamaların gerçekleştirildiği ödül töreni ünlü Sunucu Belma Belen’in sunumuyla gerçekleşecek. Bu çok özel etkinliğin genel koordinatörlüğünü Özkan İnanç üstlendi. 

Altın Başarı Ödülleri İlklere Sahne Olacak!

KırmızıTürk Haber Spikerlik ve sunuculuk mesleğine farkındalığı artırmak için gerçekleştirdiği diğer çalışmaların yanı sıra bu kez İstanbul’da spikerlik ve sunuculuk mesleğinin altını çizmiş olacak. 

Müzik , Ödüller ve Show 

Ödül törenine katılacak şanslı konuklar törende büyük  sürprizlere tanık olacaklar. Siyaset, moda, magazin, medya ve sanat dünyasının heyecanla beklediği KırmızıTürk Altın Başarı Ödülleri ; 19 Aralık 2018 Çarşamba Günü saat  19.00’da Gültepe Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Altın Kelebek’te Oktay Seven Şıklığı! 

Altın Kelebek ödülleri sahiplerini bulurken her yıl olduğu gibi ödüller kadar geceye katılan isimlerin kıyafetleri de çok konuşuldu. Gecenin en şık isimlerinden Umut  Akyürek ve Tuğçe Aral’ın kıyafetlerini hazırlayan ünlü tasarımcı Oktay Seven gece boyunca konuşulan şık kıyafetlerin tasarımcısı olarak geceye damga vurdu. Oktay Seven geceyle ilgili : “ Pantene Altın Kelebek ödül gecesi her yıl çok gösterişli oluyor... Gecede birçok ünlü isim şıklık yarısına girmişti.. Gece de sanatçı Umut Akyürek ve manken Tuğçe Aral benim kıyafetlerimi taşıyordu. Diğer ünlülere gelecek olursak Gecenin en şık ismi tartışmasız Nebahat Çehre en rüküş ismi ise Hadise. Çoğu sanatçıyı maalesef rüküş buldum ama tabiki de şık isimlerde vardı. Seneye bakalım neler olacak merakla bekliyoruz.” Şeklinde konuştu. 

Handan Musaoğlu’ndan  Çok Önemli Sunum! 

TBMM Tv’nin ekran yüzü Ödüllü ve başarılı spiker Handan Musaoğlu yine son derece önemli bir sunum çalışmasına başladı. 29 Kasım / 2 Aralık arası İstanbul’da Hilton Bomonti Otelinde Asya Parlamenter Asamblesi 11.Genel Kurulu toplantısı dün, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın ve bir çok Delegasyon Başkanları ve Konuk Meclis Başkanları, Milletvekilleri, konuk Parlamenterlerin katılımıyla, başladı….2 Aralık tarihine kadar sürecek olan bu çok önemli etkinliklerde Handan Musaoğlu sunuculuk görevi üstleniyor. Handan Musaoğlu İlk gün sonunda başarılı sunumuyla yabancı Parlamenterlerin ve Delegasyon Başkanlarının ve milletvekilllerinin takdirini, tebriklerini ve beğenisini aldı. Etkinliğin ilk gününde sunumunu pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de bütünselleştiren Handan Musaoğlu protokol sunumlarındaki tecrübe ve başarısıyla dikkat çekiyor.

Özde Sinem Eser’den Kitap Hazırlığı! 

Başarılı ve güzel sunucu bu kez bir kitapla okuyucularının karşısına çıkmaya hazırlanıyor..3 yıldır yazdığı kitabının son aşamasına gelen Özde Sinem Eser 2019 başında kitabını çıkaracak. Ödüllü sunucu kitabının gelirini ise Lösemili Çocuklara bağışlayacak. Kendine özgü çok yönlü kişiliği ile dikkat çeken Özde Sinem Eser’in kitabı merakla bekleniyor. 

Kim Kimdir ? 

Dila Erdem

Dila Erdem 24 Eylül 1995’te doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından İstanbul gelişim üniversitesi sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümünden mezun oldu. Ardından asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişim alanına yöneldi. Başkent iletişim akademisinde spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. Spikerliğin önemli ismi Cem Öğretir’den beden dili,  etkili iletişim ve diksiyon eğitimleri aldı. Halen Anadolu üniversitesinde medya ve iletişim bölümü eğitimini de sürdüren Dila Erdem iş yaşamına  Fox tv ve kanal D ‘de tanıtım filmlerinde oynayarak başladı. Hastane ve ev tanıtım filmlerinde yer aldı. Bir süre Milletvekili aday adaylarına diksiyon dersi verdi. Son olarak Bengütürk Tv’de çalışmaya başlayan Dila Erdem Dila’nın Mikrofonu adlı programı hazırlayıp sundu. Dila Erdem Son olarak BengüTürk Tv’de  Haber Randevusu isimli programı sunmaya başladı.  Dila Erdem bu mesleğe dair yeteneği çok yönlülüğü kendine özgü sunumu , çalışkanlığı , haberin mutfak kısmı ve muhabirlikteki özverisi gibi özelliklerinin yanında ışıltısı , pozitif enerjisi ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Dila Erdem gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Lara Kırmusaoğlu 

Lara Kırmusaoğlu Bolu’da doğdu. ilköğrenim ve lisenin ardından ilk olarak eğitim alanına yöneldi önce lise ve önlisans daha sonra lisans düzeyinde okul öncesi alanında eğitimler aldı ve başarıyla mezun oldu. Daha sonra asıl yapmayı istediği iş olan ve medya ve iletişime yönelen Kırmusaoğlu bu anlamda Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve gazetecilik alanındaki yüksek lisans çalışmasını sürdürmektedir. Lara Kırmusaoğlu medyaya dair sektörel eğitimlerini ise Diyalog İletişim Akademisi ile TRT’den aldı. Spikerlik ve sunuculuk eğitiminin yanı sıra tiyatro eğitimi de alan Lara Kırmusaoğlu ilk tv çalışmalarına da Merkez Tv’de başladı. Kanalda kendi adıyla Lara ile Güne Başlarken programını hazırlayıp sunan Kırmusaoğlu ayrıca kanalda farklı kuşaklarda haber bültenleri sundu. Yine Kanalın Ana Haber spikeri olarak da görev yaparak işin mutfak kısmında da olmak üzere farklı programlar da yaptı. Halen çalışmalarını çok yönlü olarak sürdüren Lara Kırmusaoğlu bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlülüğü, özgün sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Lara Kırmusaoğlu tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Yağız Öksüzcük 

Yağız Öksüzcük 1990’da Kocaeli’de doğdu fakat Ankara’da büyüdü. İlköğrenim ve lisenin ardından Atılım Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Hentbolla 14 yaşımnda ,milli hentbolcu aynı zamanda eniştesi olan Serdar Eler'in kardeşi Emre Eler'in sayesinde başladı. Ailesinde neredeyse herkes sporcu. Babası futbola yıllarını vermiş profesyonel olarak 30 yıl oynamış bir sporcu,Esat öksüzcük namıdiğer fırtına Esat,en büyük destekçisi. Teyzesi Nebahat Eler eski voleybolcu...Böyle bir ailede neredeyse sporun içinde olmaması imkansız olan Yağız Öksüzcük O zamanlar hocasının kaleci olmalısın çağrısına kulak vererek kaleci olmaya karar verdi. Hentbola başladıktan 2 yıl sonra yıldız milli takıma çağrıldı ve o dönemden sonra tüm kategorilerde milli takımda oynadı. (Yıldız milli takım, Genç milli takım, A milli takım, Üniversite milli takımı, Plaj milli takımı) 5 yıl boyunca yıldız ve genç milli takımlarda kaptanlık yaptı. Hentbola il özel idare spor kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Yeditepe Üniversitesi, Konya Selçuklu Belediyesi, İl özel idare, Merzifon Belediyesi, Ankaraspor takımlarında yer alan Öksüzcük şimdi de 1955 Batman Belediyespor takımında kaleyi korumaktadır. Geçen yıl Ankaraspor'la ligde Beşiktaşın arkasından 2. Olan Yağız Öksüzcük bu yıl Batman Belediyespor’a transfer oldu. Batman geçen yıl süper lige çıkmış ve güçlü bir kadro oluşturmuştu. Nitekim Batman Belediyespor ligde çıktığı ilk 6 maçı da kazanarak ne kadar iddialı bir ekip olduğunu gösterdi. Halkın hentbola ilgisi Batman'da oldukça arttı. Ev sahibi maçlarda salon tıklım tıklım doluyor, Bu oluşumda Belediye Başkan Vekili Yardımcısı aynı zamanda spor kulübü başkanı Hacı Murat Şahin ve Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un büyük rolü var. 

Yağız Öksüzcük’ün diğer bir yönü ise medya. Yağız Öksüzcük bu alandaki çalışmalarına Annesi başarılı sunucu Belma Belen sayesinde girdi. Belma Belen birçok tv programının yapımcılığını sunuculuğunu yapan Türkiye'deki birçok festival ve protokol sunumlarını gerçekleştiren biri. Özel sunumlar denilince ilk akla gelen isimlerden olan Belma Belen’le beraber çalışmalara başlayan Yağız Öksüzcük Başkanlar Anlatıyor,Belma Belen'le geziyoruz ve Belma Belenle festivaldeyiz programlarının yapımcılığını yaptı. Tgrt euro, Tgrt Haber, Kanal A, Tv net gibi kanallarla çalıştı. Aynı zamanda programlarda zaman zaman sunuculuk da yaptı. Aynı zamanda bazı büyük organizasyonlara da imza attı. Kahramanmaraş Çağlayancerit festivali, Erzurum Aziziye festivali bunların bazıları. Genç yaşta sporun yanı sıra medya dünyasında da önemli başarılı çalışmalar yapan Yağız Öksüzcük hem sporcu hem medyaya dair çok yönlü yeteneği , karizması , pozitif enerjisi gibi özellikleriyle dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Yağız Öksüzcük gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.