Müzik Dünyası 

 

CENGİZ FIRAT – BOŞ VER DÜNYA’YA

Cengiz Fırat’tan ikinci albüm “Boş Ver Dünya’ya” dinleyicisiyle buluşuyor.

Zeki Müren’in vokal gurubunda yer alan Cengiz Fırat ilk albümü “Canım Seni Seviyorum” ile ara vermiş olduğu müzik kariyerine tekrar geri dönüp büyük beğeni kazanmıştı. Şimdi “Boş Ver Dünya’ya” adlı ikinci albümünü Seyhan Müzik etiketiyle müzik severlerle buluşturuyor.

Sözü ve bestesi kendi şarkılarından oluşan albümün müzik yönetmenliğini Suat Sakarya üstlenirken çıkış şarkısı "Yürüyorum Yanımdasın"ı, Kaz Dağları'nın eteğinde, Kuzey Ege'nin kıyısında bulunan “Elbis Hotel”de ödüllü yönetmen Caner Erzincan yönetmenliğinde çekildi.

Başarılı müzik adamı ve aynı zamanda başarılı iş insanı olan Cengiz Fırat albümü için “bi dinleyin dinleneceksiniz” diyor.  Dinlerken ruhunuza hitap eden bir albüm çıkartmanın haklı gurur ve mutluluğu yaşıyor.

YASMİN SCHMIDT  “İnsanım” Şarkısı ile Dikkat Çekiyor! 

Söz ve müziği kendisine ait olan “İnsanım” adlı şarkısını müzikseverlerin beğenisine sunan sanatçı oldukça heyecanlı. Daha önce yine söz ve müziğini kendisinin yapmış olduğu İngilizce şarkıları ile Almanya’da müzik hayatını sürdüren Yasmin, artık Türkiye’de Türkçe şarkıları ile duygularını dinleyenlere aktaracak. Sanatçının kedi ifadesi ile “İnsanım” şarkısını yazdığı dönemler kalbinin kırık olduğunu ve bu döneminde yanında gitarının ona güç verdiğini belirtiyor. Hatta kalbini kıranlara minnettarlığını da belirtmeden geçemiyor. Şarkı söylerken ağlıyorsa, tüyleri diken diken oluyorsa doğru yapıyor demektir sanatçıya göre. 

Yasmin Schmidt, İzmir Dokuz Eylül Devlet Konservatuarı Yanflüt bölümünü bitirdi. Ardından Almanya’da Musication Klasik Müzik Bölümü’nü bitiren sanatçı yanflüt ile birlikte piyano, gitar da çalmaktadır.  Müzik yeteneğinin yanı sıra bale, oyunculuk ve modelliğin yanı sıra  el becerileri gösterdiği heykelcikler yapmaktadır.  Alman bir baba ve Türk bir annenin çocuğu olmanın avantajlarını yaşayan Yasmin, her iki ülkenin de sanatını geliştirmesi adına kendisine sunduğu olanakları değerlendirmeye çalışmaktadır. Özellikle Türkçe şarkılar yazmaya başlaması ile daha da özgürleştiğini belirtiyor. Türkçe ile kendini daha detaylı ifade edebildiğini söylüyor.  “İnsanım” şarkısının klibine gelince; farklı ruh hallerini göstermek istediği bir klip yapmış. Bir arayış içerisinde olup aynı zamanda kendisi olmaktan mutlu olması., farklı ruh hallerini kimi zaman ağlayarak kimi zaman dans ederek göstermesi duygularını yansıtma biçimi olmuş. Klipte yer alan köpek ise Yasmin ve ekibe de sürpriz olmuş. Tesadüfen orada olan ve Yasmin’in yanına gelerek klipte ona eşlik eden bu sevimli köpek sanki Yasmin’e özellikle eşlik etmek istemiş gibi yanında olmuş ve sanatçının ağladığı kareler de böylece ortaya çıkmış.

Medya Dünyası 

Son Dönemin Maç Anlatan En İyi Spikeri : Erkut Öztürk 

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümü mezunudur. Üniversiteye girmeden önce mesleğe başladı. Öğrencilik yıllarında da ara vermeden Radyo ve TV’de çalıştı. Erkut Öztürk ilk olarak 1999’da Ankara’da radyocu olarak mesleğe başladı. Mavi Radyo ve Radyo Vizyon’da programlar yaptı. 2006-2010 arası Ankara Kanal A’da çalıştı. Maç anlatımı yaptı ve program sundu.  2010-2013 arası Beyaz TV’de çalıştı.  Bir yıl kadar LİG TV, ATV, TRT ve Tivibu Spor’a maç anlatımları için freelance hizmet verdi. Sonrasında 8 ay A Spor’da yine maç anlatımı ve program sunumu için görev yaptı. 2015 Kasım’dan itibaren Tivibu Spor’da çalışmaktadır.  Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin yanı sıra FA Cup, İtalya Serie A, Fransa Ligue 1, Hollanda Ligi, Portekiz Ligi’nde önemli maçlar, finaller anlattı. Programlar sundu. Geçtiğimiz sezon itibariyle de Tivibu Spor Basketbol yayıncısı olduğu için basketbol maçlarının anlatımını da yaptı. Ayrıca 2007-2012 yılları arası önce LİG RADYO ardından da TRT’de dışarıdan hizmet ile Süper Lig maçlarının anlatımlarını yaptı. Erkut Öztürk bu mesleğe dair özel yeteneği , kendisine özgü maç anlatımı , özgün sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi ve spor birikimi ile gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

 


İNEGÖL BELEDİYESİ 32. ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ YAPILDI!  

İnegöl Belediyesi 32. Uluslararası Kültür Sanat Festivali b13/20 Temmuz tarihleri arasında yapıldı.  11 ülke ve 9 yerel derneğinin halk dansları ekibinin katıldığı Festival açılış korteji ile başladı.  Gala gecesi,  Yabancı ekipler halk dansları gösterileri Mahşer-i Cümbüş Doğaçlama Tiyatro gösterisi ve Yenice Amfi Tiyatro Yabancı Ekipler Halk Dansları Gösterileri , Yerli Ekipler Halk Dansları Gösterileri , 7. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması Finali , Grup Seksendört Konseri , Emre Aydın Konseri , Çadır Etkinlikleri , Dış Park Gösterileri ile Festival coşkusu İnegöl’ü sardı  20 Temmuz tarihine kadar süren festivalde, Hikmet Şahin Kültür Parkı Amfi Tiyatro, Kameriyeler Bölgesi, Nikah Dairesi Önü, Yenice Amfi Tiyatro da gerçekleştirildi. Renkli festivale farklı şehir ve bölgelerden misafirler geldi. Ücretsiz olarak halkın katılım gösterdiği festival bu yıl birbirinden renkli anlara sahne oldu.  

 

Akademi Fener Fenerbahçe Tv’de! 

29 Temmuz’a kadar Üniversitelerin tercih dönemi. Çok kritik bu dönemde üniversiteleri tanıtan eğitime dair pek çok televizyon programı da yayında. En başarılı eğitim içerikli programlardan bir tanesi de Fenerbahçe Televizyonu’nda ekrana gelen Akademi Fener. Başarılı ve güzel sunucu Selen Gül Dayıoğlu’nun moderatörlüğünde ekrana gelen programda Fenerbahçe Üniversitesi’ne dair çok önemli detaylar aktarılıyor. Fenerbahçe Üniversitesi Dijital Neslin Yenilikçi Üniversitesi Mottosuyla 2019/2020 Eğitim öğretim yılıyla beraber öğrenci alarak eğitim hayatına başlıyor. Akademi Fener’de Öğrencilere Fenerbahçe Üniversitesi tanıtılırken neden Fenerbahçe Üniversitesi’ni seçmeleri gerektiği anlatılıyor. Üniversitenin temel mottosunun ortaya çıkmasının mimarlarından Fenerbahçe Üniversitesinin Rektörü Ali Rıza Büyükuslu pek çok farklı çalışmasının yanı sıra özellikle Dijital Dönüşüm ve dijitallerşe üzerine yaptığı Akademik çalışmalarıyla da biliniyor. Akademi Fener’de başta Rektör Prof.Dr. Ali Rıza Büyükuslu olmak üzere öğretim üyesi bölüm yetkilileri bölümlere ve üniversiteye dair çok detaylı bilgiler aktarıyor. Selen Gül Dayıoğlu’nun sunumu ile Akademi Fener’i mutlaka izleyin! 

Kim Kimdir ? 

  

İdil Beldek        

İdil Beldek 15 Kasım’da Ankara’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Çok sevdiği medya ve iletişim alanına yönelerek Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü tercih etti. Buradan başarıyla mezun olan İdil Beldek Spikerlik , sunuculuk ve Diksiyon eğitimi de aldı. İdil Beldek sektöre ise daha öğrencilik yıllarında adım attı. Okul stajlarını Cnn Türk ve HaberTürk’te yaptı. Öğrencilik yıllarında eğitim süresi boyunca 4 yıl Okul Gazetesi’nde de çalıştı. Okul bitmeden Beyaz tv Ankara bürosunda Muhabir olarak çalışmaya başladı. Burada işin mutfak kısmına dair hemen her alanda çalıştı. Editörlükten rejiye birçok alanda aktif olarak görev aldı. Sonrasında Beyaz Tv’den istifa ederek ayrılan İdil Beldek Ulusal bir gazetede görev aldı. İdil Beldek son olarak BengüTürk Tv’de çalışmaya başladı. Burada hem muhabirlik yapan Beldek hem de hafta içi her gün haber bülteni sunmaktadır. İdl Beldek bu mesleğe dair yeteneği , işin mutfak kısmını da içeren çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu , eğitimini de aldığı gazetecilik yönü gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. İdil Beldek tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

 

Ezgi Toper 

Ezgi Toper  4 Eylül 1989’da Ankara doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü tercih ederek bu bölümü onur derecesiyle bitirdi. Üniversitenin son yılında okulla eş zamanlı Kadir Has Üniversitesi’nin Spor İletişimi Sertifika Programı’na dereceyle girdi ve yine dereceyle mezun oldu. Ardından Eurosport Türkiye haber servisinde spiker ve editör olarak staja başladı. Oradan da Milliyet Gazetesi’ne geçip Skorer TV kurucu ekibinde yer aldı. 2013 yılından beri Skorer TV’de spikerlik, moderatörlük ve editörlük yapmaktadır. Bu süreçte Fatih Terim, Ersun Yanal, Hidayet Türkoğlu, Arda Turan, Hikmet Karaman, Hakan Ünsal, Yılmaz Vural ve bunların dışında birçok önemli spor adamıyla önemli röportajlar ve canlı yayınlar yaptı. 2018’in Kasım ayından beri de Skorer tv ile birlikte D Smart’ta  “Bol’ca Futbol” programının moderatörlüğünü yapmaktadır. Ezgi Toper Bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Ezgi Toper gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

 

Serap Belovacıklı 

Aslen Sinoplu olan Serap Belovacıklı 17 Temmuz’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından asıl yapmayı istediği meslek olan medya ve iletişime yöneldi. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü tercih ederek buradan başarıyla mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi’nde Araştırmacı Habercilik eğitimi aldı. BBC Diksiyon Kursunda diksiyon eğitim aldı. Mesleki yaşamında Olay Tv , HaberTürk , Akşam Gazetesi ve Posta Gazetesi’nde çalıştı. İşin mutfak kısmı da dahil olmak üzere farklı noktalarında görev yaptı. Serap Belovacıklı halen Haber Global’de çalışmalarını sürdürmektedir.  Serap Belovacıklı bugüne kadar pek çok siyasi ile röportajlar yaptı. Özel Haberlere imza attı. Serap Belovacıklı eğitimini de aldığı bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine has haberciliği gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Serap Belovacıklı tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

 

Yonca Oskay 

Yonca Oskay  28 Nisan’da Ayvalık’ta doğdu . Osmangazi Üniversitesi “Türk Dili ve Edebiyatı” bölümünden mezun oldu. Sonrasında Ayla Algan Oyunculuk okulundan mezun oldu  . “Gümüş”, “Suç Dosyası “ , “Türkün Uzayla İmtihanı “ dizilerinde oynadı.  5 sene boyunca SkyTürk televizyon kanalında  spor spikerliği yaptı ( 2011-2015) . Aynı zamanda yine aynı kanalda “Sportmen “ adında haftalık spor programının editörlüğünü ve sunuculuğunu üstlendi.  Bugüne Kadar Türkün Uzayla İmtihanı (TV Series 2012) ; Pis Yedili (TV Series 2012-2013) ; Aman Annem Görmesin (TV Series 2008)

Suç Dosyası (TV Series 2007) ; Arka Sokaklar (TV Dizisi 2006) ; Gümüş (TV Dizisi 2005) projelerinde yer aldı. Yonca Oskay özellikle spor spikerliğindeki başarısı farklı spor dallarındaki birikimi ile dikkat çekmişti. Halen çok yönlü olarak çalışmalarını sürdüren Yonca Oskay bu alandaki yeteneği , kendine has sunumu , birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Yonca Oskay tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.