Yenilenen belediye seçimlerinde, Ağrı’da yeni seçilen Belediye Başkanının ayağının tozu ile verdiği beyanat gündeme bomba gibi düştü. Yeni Başkan Sırrı Sakık, şehirdeki hava şehitliğinin kaldırılacağını, cadde ve sokak isimlerinden kendine göre bölge coğrafyasının ruhu ile örtüşmeyenlerin değiştirileceğini açıklamış. Sanki Ağrı halkının başka problemi, beklentisi yokmuş gibi.
Birkaç gündür gazetelerde ne hava şehitliğinin ne de isminin sokak ve caddelerden kaldırılacağı ifade edilen Kazım Karabekir Paşa’nın, Belediye Başkanının belirttiği gibi ırkçılıkla, ayrımcılıkla, nifakla hiçbir ilişkisinin olmadığı anlatılıyor. Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Hanımefendi de Belediye Başkanı için, “Babam olmasaydı başkan olamazdı” diyerek vefasızlığa, ihtiras esaretine anlamlı bir cevap verdi.
Çok değerli okuyucularım,
Bana göre her şeyden önce Belediye Başkanının böyle bir karar alırken, kendisine oy vermeyenler yanında oy verenlerin hepsinin de bu düşüncede olmayacağını dikkate alması gerekmez miydi? Özellikle bu gibi hususlarda halkın oyuna müracaat edilmesi, medeniyetin, demokrasinin icabı değil midir? Kısaca seçim kazanmak her akla geleni yapma vizesi midir?
Ve yine Belediye Başkanının bu talihsiz çıkışına, siyasi partilerimizle toplumumuzun diğer vazgeçilmezleri sivil toplum örgütlerinin düşüncelerini, tepkilerini öğrenemeyecek miyiz? Acaba bu gecikmeler hiç tepki verilmeyeceği anlamında mı?
Daha buna benzer pek çok soruyu üreteduralım, PKK ve yandaşlarının şımarıklık olarak nitelenen eylemleri alabildiğine devam ediyor. Çocuklar kaçırılıyor, halktan haraç toplanıyor, yolları kesen PKK militanları kimlik kontrolü yapabiliyor, güvenlik kuvvetlerine saldırıp gündüz gözüne belediye otobüsünü ve onu söndürmeye çalışan itfaiye aracını yakabiliyor.
PKK ve yandaşlarının; seçim sürecinin tavizkar tutumundan da faydalanarak kamuoyunu bu başkaldırılara alıştırabilmek olduğu ve böylece bölücübaşının daha önce talep ettiği diyalog sürecinden müzakere sürecine, beklenti çıtası yükseltilerek geçilmesinin hedeflendiği apaçık ortadadır.