Müzik Dünyası 

 

Derya Bedavacı’dan 2021’in İlk Hiti ‘Affet’

‘Sayende’ albümünün ardından yaptığı her şarkı milyonlarca tıklanan Derya Bedavacı’dan yeni yılda, yeni şarkı “AFFET” Sözü ve müziklerini kendisine ait olan; Kavuşmalıyız, Deme, Naz Değil ve Ama Geçecek ile yıldızı iyice parlayan Derya Bedavacı şimdi de ‘AFFET’ diyerek, aşk acısı çekenlerin yüreğini titretmeye devam ediyor. Buğulu sesi, kendine özgü yorumu ve sahnedeki güçlü performans ile son zamanların en çok konuşulan kadın sanatçısı Derya Bedavacı, yeni teklisi ‘Affet’ ile müzikseverlerle buluşuyor. Yorumcu kişiliğinin yanı sıra söz yazarlığı ve besteci kimliğiyle de öne çıkan Derya Bedavacı, yaptığı şarkılardaki melankolik, romantik ve samimi müzik dilini bir kez daha dinleyenlerine hissettirecek.   Derya Bedavacı ‘Affet’ Yayında “Affet”in sözü ve bestesi Derya Bedavacı, aranjörlüğü ise Aydın Kara’ya ait. Derya Bedavacı’nın ‘AFFET’ şarkısının video klibi Alişan Günay Yıldırım yönetmenliğinde, Sapanca Gölü’nde pandemi koşullarına uygun olarak çekildi.  Kış aylarına damga vuracak bir şarkı olan ‘Affet’ 2K Prodüksiyon etiketi ile 29 Ocak Cuma günü tüm dijital platformlarda yayında!  AFFET  Söz/Müzik: Derya Bedavacı Düzenleme: Aydın Kara  

Kırgın yüreğimin sesini sana duyuramadım ya da

Duymak istediklerin kalbimde değiller daha

Bu sayfa kapandı belki de ta derinlerde 

Yaşamadan aldırman da çok zor bu olanlara

İhanet ettiğin günden beri

Bende çok şeyler değişti

Belki farkındasın belki değil, affet gidiyorum

Tokat mı sana bunlar yoksa kıyak mı?

Sende hepsinin gerçek cevabı

Zaman silmiyor hiçbir günahı, yaşadım biliyorum

Kıyamet kopartırdı bendeki bu çılgın cesaret

Oysa yerine koydum şimdi büyük bir esaret

Bu yangın sönüyor belki de ta derinlerde

Yaşamadan aldırman da çok zor,  bunu kabul et 

İhanet ettiğin günden beri

Bende çok şeyler değişti

Belki farkındasın belki değil, affet gidiyorum

Tokat mı sana bunlar yoksa kıyak mı?

Sende hepsinin gerçek cevabı

Zaman silmiyor hiçbir günahı, yaşadım biliyorum

Nesrin Arpacı’dan Hadi Sil Baştan 

Nesrin Arpacı 2020-2021 ‘de  , söz-müziği kendisine ait olan , aranjesini Serkan Uz’un yaptığı  ,Jan Medya’nın katkılarıyla klip çekimlerinin gerçekleştirildiği  ’Ayrılık, Yanmam yakarım, ve  Hadi Sil Baştan (13.01.2021)‘isimli  üç single , üç klip çalışması  dinamik müzik yapım etiketiyle  sevenleriyle buluştu. ve yine çok yakında yepyeni projeleri ve kendi eserleriyle sevenleri ve dinleyenleriyle birlikte olmaya devam edecek

Nesrin Arpacı Kimdir ? 

Asıl mesleği öğretmenlik olan Nesrin Arpacı Kahramanmaraş Elbistan doğumludur. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Hatay İskenderun’da tamamlamıştır. Ankara üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı  bölümünden  mezun olmuş, daha sonraki yıllarında adalet bölümünü de okumuştur. Van köşk ilköğretim, Edremit  Şamran Anadolu Lisesinde İngilizce öğretmenliği yaptı ve İstanbul Sancaktepe Anadolu lisesinde mesleğini yapmaya devam etmektedir .

Kitap Dünyası

EPEY   

 EVE DÖNMEYEN HAYVAN’LA YUNUS NADİ ÖYKÜ ÖDÜLÜ’NÜ KAZANAN  MURAT ÇELİK’İN İLK ÖYKÜ KİTABI, “EPEY” EVEREST YAYINLARI’NDA…. Epey, geçmişin çukurundan aileye ve “ben”e dair ayrıntıların çıkarıldığı, anlamın seyrini aksatmayan parçalarla örülmüş, sinematografik bir öyküler toplamı. Murat Çelik, zamanı, kitaba adını veren tek sözcükle, gürültü etmeden incitiyor. Hafızanın yaralarını sarmak için sakin karşılaşmalar kurguluyor ve uyanmadıkça bitmeyen rüyalara davet ediyor bizi.  Tamamlanmaya hevessiz, uyumsuz, pürüzlü ve mağrur! Epey, fısıltılarla tuz buz olacak bir yapboz.  Parçalardan birini mutlaka kaybedeceksiniz ve  asıl hikâye o zaman başlayacak… Gövdemi saldım, sonsuz bir salıncak oluverdi ip. Sallana sallana çıktım yanlarına. Boğazıma sarıldılar hemen. Beni beklemişler bunca yıl. Bunca yıldır nerelerdeymişim. Kollarımdan tuttular, çekiştire çekiştire dar ve karanlık bir koridorun sonuna götürdüler. Pencerenin altındaki küvete oturduk. Giysilerimi çıkardılar. Ağzıma tatlı bir elma tıkadılar oysa ben ekşi isterdim; bir şey diyemedim. Suyla ovdular her yerimi. Her yerim kan kan oluverdi bir anda. Korktular. Korkudan yüzlerinin şekilleri değişti. Kaçtılar. Bağırdım arkalarından: Siz öldürdünüz beni, siz.  “Benim bu çocuk dilim yandığını bilmez sütten geri durmayı bilmez yılanı çekip çıkarınca dünyayı bilmez dünyaya düşen ateşi bilmez.” 120 sayfa, Türkçe Edebiyat Öykü

KERVAN 

Yüzbinlerce okurun kalbini fetheden İskender Pala’nın yeni kitabı  Kervan Kapı Yayınları’ndan çıktı. 1818 Mayıs’ında Topkapı Sarayı’ndan üç sürre devesi yola çıktı. Köyler, kasabalar, şehirler aşılırken üç yüz olacak, üç bin olacak, üç katına çıkacak ve elli bini aşkın hacı beyazlara bürünüp kervan kervan Kâbe’ye varacaktı… Her adım bir öncekinden daha heyecanlı, her menzil diğerinden daha çetrefil bir yolculuk. Gündüzlerde alev alev seraplar, gecelerde ayaz mı ayaz kum fırtınaları… Ve kervanı yutmak için pusuda bekleyen çeteler… Bir müderris, bir mülâzım, bir kuşbaz, bir berber, bir bezirgân, iki deveci, bir seyis ve bir meczub… Güzel bir cariye ile özürlü bir kız çocuğu… * Bir kervanda neler taşınmaz ki? Aşklar, ihanetler, bilgelikler, hazineler, gizli sırlar, cinayetler… İskender Pala’nın her zamanki yetkin kaleminden… Kervan  İskender Pala   Sayfa: 296  Edebiyat-Roman

“X BİR BİLİNMEYEN”

“yeniden başlamak için kendini öldür”

Polisiye-gizem tadında sürükleyici bir roman… Türkiye’nin yeni kalemlerinden Suat Bıçak yaşananları bir film tadında, heyecanı sürekli ayakta tutarak okuyucularına aktarıyor.

Cinius yayınları iş birliği ile hazırlanan “X Bir Bilinmeyen” adlı projede olaylar kısa bir zamanda hızla gelişen bir senaryo ile ele alınıyor.Yazar olayları farklı ülkelerden farklı detayları birleştirerek kurguyu daha evrensel bir hale dönüştürmüş. Küçük bir kıvılcımın tıpkı bir yanardağa dönüşmesi gibi. Standart romanların dışında bir yenilik peşinden koşan yazar bu isteğine ilk kitapta ulaşmak istiyor. 

Suat BIÇAK “X Bir Bilinmeyen” kitabını kısaca şöyle anlatıyor “Bir Dan Brown okumayı veya bir polisiye film seyretmeyi seviyorsanız bu kitabı okurken mutlaka keyif alacaksınız”.

Kimdir Suat Bıçak?

23 ağustos 1981 Sakarya’da dünyaya gelen yazar, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü bitirdi. Uzun bir süre uluslar arası bir şirketin depo sorumlusu olarak görev yaptı. Daha sonra hayatının fazla tekdüzende gittiğini fark edip kendi işini kurmaya karar verdi. Birkaç farklı iş yaptıktan sonra şimdi bir Gsm firmasının bayisi olarak kendi işiyle meşgul oluyor. Evli ve iki oğlu var. Eşi 112 Acil Tıp Teknisyeni olarak çalışıyor. Zaten kitabı yazmaya başlarken eşinin görev sırasında başına gelenlerden etkilendiğini her fırsatta söylüyor.

Her yazarın kendine özgü bir dünyası olduğunu belirten Suat Bıçak, ilk kitabı ile dünyasına gelenlere güzel bir karşılama hazırlamış. Keyifle okumanız dileğiyle.

Medya Dünyası 

Yeşim Eryılmaz ile Gün Ortası 

Yeşim Eryılmaz Hafta içi her gün Ulusal Kanal'da 12.30 - 14.45 arası Gün Ortası programını sunmakta. Gün Ortası’nda Türkiye ve dünyadaki bütün gelişmeleri bunların bölgesel yansımalarını uzman konuklarla değerlendiriliyor. Ele alınan her konu derin uzmanlık bilgisi gerektiriyor. Bu bakımdan Gün Ortası'nda en çok dikkat edilen nokta, yayına konuk alınan isimlerin kendi alanlarında birikimli ve yetkin olmaları. Gün Ortası’nda Anlık gelişmeler verilirken nitelikten ve kaliteli içerikten taviz verilmiyor. Gün içi yaşanan sıcak gelişmelere ilişkin ilk bilgiler sıkı bir elekten geçirildikten sonra ekranda izleyiciye sunuluyor. Özellikle sosyal medyada gündeme gelen konulara ayrı bir önem gösteriliyor. Gün Ortası haberciliğine dair Yeşim Eryılmaz şöyle diyor : “Doğrularla birlikte yalanların da hızla dolaşabildiği bu çağda temel görevimiz, izleyiciye temiz, sade, gazetecilik ilkeleri gözetilerek hazırlanmış doğru haberleri ulaştırabilmek.” Yeşim Eryılmaz ile Gün Ortası Ulusal Kanal’da!

Yeşim Eryılmaz Kimdir? 

12 Nisan İstanbul / Üsküdar’da doğdu. Mesleğine Türvak / Türker İnanoğlu Sinema Televizyon Eğitim Merkezi'nde Spikerlik - Sunuculuk eğitimi alarak başladı. Attila Sarıkaya, Şengül Kılıç, ve Sevim Kahyaoğlu gibi kıymetli isimlerden spikerlik ve diksiyon dersleri aldı. Maltepe Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi'nde dış politika üzerine çeşitli eğitim programlarına katıldı.  Endülüs kültürüne ve flamenko dansına olan ilgisi nedeniyle yolu Pera Güzel Sanatlar Okulu ile kesişti. Dört yıllık eğitimin ardından Flamenko Dans Bölümü'nden mezun oldu.  Yeşim Eryılmaz Hafta içi her gün Ulusal Kanal ekranlarında Gün Ortası programını sunmaktadır. İşim dışında en büyük tutkusu Flamenko olan Yeşim Eryılmaz Profesyonel olarak flamenko dansıyla ilgilenmektedir. Yeşim Eryılmaz bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Yeşim Eryılmaz tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.  

Güzel Oyuncunun Klip oyunculuğu şarkının Önüne Geçti! 

Başarılı oyuncu ve yönetmen Fatma Gündüz geçtiğimiz günlerde Sean John Patron şarkısının klibinde rol aldı. Uluslararası proje şarkının klibi geçtiğimiz günlerde yayınlanırken Klip  şimdiden, müzik dünyasında şarkının önüne geçen klipler arasındaki yerini aldı. Fatma Gündüz klipte oyunculuğu ile dikkat çekerken küvette duş sahnesi ile ses getirdi. Oyunculukta iddialı Fatma Gündüz kendi kısa film çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Pandemi nedeni ile proje döneminde olduğunu belirten güzel oyuncu önümüzdeki günlerde yeni çalışmaları izleyicilerin beğenisine sunacağını belirtti.  

Fatma Gündüz Kimdir ? 

Fatma Gündüz 22 Kasım 1992’de Mersin’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünü tercih ederek buradaki eğitimini sürdürmektedir. Sinemaya çok küçük yaşlardan itibaren ilgi duymaya başlayan Gündüz Bugüne kadar 1 başrol, 2 ana karakter, 3 yan rol olmak üzere 6 sinema filminde, dizilerde ve birkaç klipte oynadı. Fatma Gündüz için yönetmenliğin yeri ise çok başka. Fatma Gündüz bugüne kadar 3 kısa filmin yönetmenliğini üstlendi. Babamı Beklerken (2017) ve Sukutü Hayal ( 2020) filmlerinin tek başına yönetmenliğini üstlendi. Fatma Gündüz sinemaya dair özgün yeteneği , kendine özgü yönetmenliği , özgün oyunculuğu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Fatma Gündüz tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Efekan Şentürk Tekrar Kamera Karşısında!


 

Efekan Şentürk 2.bir proje ile tekrar kamera karşısında! Romanya’da 2.lik ödülü Alan “Sessiz Çığlık” Sinema filminden sonra çekimlerine Malatya’da başlanan “Biri Aile mi Dedi?” dizisi ile tekrar kamera karşısına geçiyor. Uzun yıllardır Tiyatro ile ilgilenen, Tiyatro senaryo yazarlığı ve yönetmenliği yapan Efekan Şentürk ilk projesi olan “Sessiz Çığlık” adlı sinema filminden 2 yıl sonra yönetmenliğini Oktay Alkan’ın yaptığı “Biri Aile mi Dedi?” dizisi ile tekrar kamera karşısına geçti. Malatya’da çekimlerine başlanan dizinin set zamanlarında her şeyin eksiksiz ve güzel geçtiğini söyleyen Efekan Şentürk bu dizinin çok ses getireceğini belirtti. Ödüllü yönetmen Oktay Alkan’ın yönettiği, başrollerinde Önder Açıkbaş, Duygu Çakmak ve Barış Çelikkol’un paylaştığı Malatyalı oyuncularında olduğu “Biri Aile mi Dedi?” dizisinin tanıtım çekimleri Malatya’da başladı. Dizinin bir sonraki çekim durağı İstanbul’da devam edeceği belirtildi.  

Efekan Şentürk kimdir?

Başarılı oyuncu Efekan Şentürk , 18 Mayıs 1999’da Malatya’da doğmuştur. Yaklaşık 2014 Yılından beri Tiyatro ile ilgilenmektedir. Bugüne kadar bir çok oyunda yer almakla birlikte kendi yönettiği ve yazdığı oyunlar da mevcut. 2018 Yılının Ocak ayında Romanya’da Uluslar arası Film Festivalinde 2.lik Ödülü alan Sessiz Çığlık adlı bir sinema filminde ana karakter oyuncusu olarak yer aldı. 2017 Yılında Kamera önü oyunculuk eğitimi aldı. Aynı zamanda Tiyatro ve Drama alanında Malatya’da devam ediyor. İlk Tiyatro Yönetmenliğini 2019 Yılının Ağustos ayında bir çocuk oyunu tiyatrosu ile başladı.