22-23 Şubat tarihlerinde ADD Samsun Şubesinin davetlisi olarak Samsun’daydım. 5’nci Karadeniz Tüyap Kitap Fuarında benim için düzenledikleri imza günlerine katıldım.

  Öncelikle hemen şunu ifade etmeliyim ki, geçen yılda katılmış olduğum bu fuar etkinliği bu yıl da aynı coşkuya, aynı yoğunluğa sahne oldu…

  Pırıl, pırıl bakışlarıyla geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, gençlerimizin kurulu kitap stantları arasında koşuşturmaları görülmeye değerdi.

  Kimileri öğretmenlerinin nezaretinde sınıfça, kimileri sınıf arkadaşlarıyla, kimileri ise anne ve babalarıyla birlikte gelmişler; almak istedikleri kitaplara ulaşmanın mutluluğu ile fuar alanında çok güzel görüntüler oluşturdular.

  Hele bir de hayranı oldukları yazarların imza günlerine, konuşmacı oldukları salonlardaki katılımcıların görüntülerine baktığımızda; evet, bu kitap fuarları amaçlarına ulaşıyor, yılın birkaç gününde dahi olsa çevresine ilmin/bilimin ışığını saçıyor demek en doğru tespit olacaktır.

  Böylesine önemli ışığı sadece bu fuar görüntüleri değil, bu fuara katılımlarıyla gönülleri bulundukları şehre hizmet aşkıyla dolu dernekler, sivil toplum kuruluşları da saçmakta, özellikle çocuklarımıza, gençlerimize yönelik hizmetleriyle öne çıkmaktadırlar.

  Bu derneklerin başında ADD Samsun Şubesi gelmektedir. 2017 Mayıs’ında bu derneğimizin öncülüğünde Samsun Tekkeköy Büyüklü İlk Öğretim Okulunda açmış olduğum/uz kütüphane sonrasında beni gönül dostları olarak kabul eden bu güzide derneğin bu yılda kitap fuarında açmış olduğu standına katılarak kitaplarımı imzaladım.

  Hemen şunu belirtmeliyim ki, bu iki gün boyunca ama aslında fuar günleri boyunca ADD Samsun şubesinin standı ziyaretçileriyle doldu taştı. 

  Kimi dostlar bana kitaplarımı imzalattılar, kimi ziyaretçiler Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait objeleri alarak; hem Atamıza olan sevgilerini gösterdiler, hem de her yıl bu güzide derneğin vermiş olduğu burslara katkı yapmış oldular. 

  ADD Samsun şubesi gerçekten de Karadeniz bölgesinde bir yıldız gibi parlamaktadır. Bu şubeyi tanıdığım ilk günden beri izlediğim şube başkanı Sn. Dr. Işık Özkefeli ve ekibi heyecanını hiç kaybetmeden Büyük Önder Atatürk’e olan bağlığını her etkinliğe taşıyarak onun ışığı ile etrafını aydınlatmaya devam etmekte, inanılmaz bir enerji ile gençlere örnek olmaktadır. 

   Yüreği hizmet aşkıyla, pozitif bilimle, vatan sevdasıyla dolu Sn. Özkefe’liyi;  bu aydınlık yolda yalnız bırakmayan yönetim kurulu üyelerini ve de özellikle gençlik kolları yönetimini, üyelerini canı gönülden kutluyorum.

    Atamızla özdeşleşmiş olan güzel Samsunumuz, böylesine özel bir derneğe sahip olmakla övünmelidir. Onlar hiçbir karşılık beklemeden, büyük bir özveriyle çalışmalarına devam etmektedirler.

  Bu yıl bilindiği üzere Büyük Atatürk’ün Samsuna çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelemizin 100’ncü yıl dönümüdür.

  Bu özel yıldönümü hiç şüphesiz başta Samsun olmak üzere, tüm yurtta o güne yakışan etkinlikler ve büyük bir coşku ile kutlanacaktır.

  Tabii ki, Samsunda yapılacak etkinliklerde ADD Samsun şubesi de görev alacak, Atamıza layık çok özel etkinliklere imza atacaktır. Şimdiden onlara başarılar diliyorum.

  İyi ki oradasınız, teşekkürler ADD Samsun, teşekkürler Değerli Başkan Sn. Dr. Işık Özkefeli. İyi ki varsınız.

 Hepinizi sevgiyle selamlıyorum.