Bayram ikramlarımızın bir diğer lezzeti ''BÖREKLERDİR''..Hele ki ince açılmış el açması bir börek ise lezzetine doyum olmaz.

El açması yapamayanlar bile bu tarifi rahatlıkla hazırlıyabilirler..

İç malzemesi olarak patates ve kaşar peyniri yerine peynir yada kıyma da kullanabilirsiniz.Tercih sizlerin...

Haydi buyrun tarifimize..

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ

1/2 su bardağı zeytinyağ

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 ad yumurta

2 yemek kaşığı elma sirkesi

Tuz

5 su bardağı un

AÇMAK İÇİN:

Buğday nişastası

İÇ HARCI:

4 ad haşlanmış patates

1 ad kuru soğan

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı domates salçası

Kırmızı biber

az tuz

1 orta boy çorba kasesi kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI:

Kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ile kavurun.

Haşlanmış patatesleri rendeleyerek soğanlara ekleyin.

Tuz ve kırmızı biber ekleyerek kavurun ve ateşten alarak soğutun.

HAMUR ARALARINA SÜRMEK İÇİN:

1 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

1/2 çay bardağı zeytinyağ karışımı

ÜZERİNE:

Kalan yağların içine 1 ad yumurta koyarak çırpın.

Üzerine: Susam

YAPILIŞI:

Bir kasede tereyağ,zeytinyağ,su,süt,yumurta,sirke ve tuzu karıştırın.

Un ekleyerek hamuru yoğurun.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini örterek 1 saat hamuru dinlendirin.

Dinlenen hamuru 7 beze olacak şekilde aynı ölçülerde yuvarlayın.

Her bir bezeyi nişasta serperek yufka büyüklüğünde ince açın.

Yufkayı yarım ay şeklinde ikiye katlayın ve yağ karışımı sürün.

Alt kısmına patates karışımı ,üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak rulo sarın.(hamur tek kat sarılsın.)

Yuvarlak fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın ve ilk ruloyu gül şeklinde tepsinin tam ortasına yerleştirin.

Diğer hamur bezelerini de aynı şekilde hazırlıyarak tepsiye yerleştirdiğiniz gül şeklindeki böreğin etrafına sarın.

Yufka üzerine sürdüğünüz yağ karışımından biraz artacaktır,içine yumurta sarısı ekleyerek çırpın ve böreğin üzerine sürün.

Susam serpin.

175 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız böreğiniz ılınınca üçgen dilimler halinde keserek servis tabağına yerleştirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..

Mutlu Bayramlar...