Galatasaray’ın 31. başkanı Mehmet Cansun döneminde Sarı Kırmızılı kulübün ikinci başkanlığını da yapan gazeteci-televizyoncu Fatih Altaylı, bilindiği gibi başkan Mustafa Cengiz ve yönetim tarafından kesin ihraç talebiyle disiplini kuruluna sevk edilmişti. Altaylı, son divan toplantısında da tedbir sebebiyle söz alamamıştı.

Bu durumun hiçbir hükmü harbiyesinin olmadığını söyleyen Fatih Altaylı, bu durumun yasal bir değeri olmadığını, çünkü yönetim kurulunun bu kararı, ‘karar alma yeterli sayısının’ olmadığı bir ortamda verdiğini iddia etti.

Kelimenin tam anlamıyla, Mustafa Cengiz ve yönetimini adeta topa tutan Altaylı’nın söyledikleri gerçekten yenir yutulur gibi değil.

Özellikle, yönetim kurulunun belki tümünün değil ancak başkanın kulüp tüzüğü doğrultusunda düştüğünü, sadece başkanın değil kurulların da, başkan düştüğü için otomatikman düştüğünü söylemesi olayı daha da bir ilginç kılıyor.

Başkan Mustafa Cengiz’le göreve geldiği andan itibaren bir türlü yıldızı barışmayan Altaylı’nın iddiaları yalnızca bunlarla sınırlı da değil.

Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimini, kulübü 2020 olağan genel kuruluna götürmemekle suçlayan Altaylı, normal şartlarda Mart ayı içinde olması gereken mali genel kurulun, Coronavirüs bahanesiyle bu günlere dek getirildiğini, büyük bir ihtimalle 2021 Mayıs’ında yapılması gereken seçimli genel kurulun bile bu mantaliteyle tehlikede olduğunu iddia etti.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Altaylı’nın bu sözleri hayli önemli. Çünkü, aynı dönemlerde genel kurulları olan diğer bazı kulüpler, siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, sıkı önlemler alarak bu işi gerçekleştirdi.

Altaylı’nın bu açıklamasının hemen ertesi günü Galatasaray’da eski dönemlerde yönetim kurullarında yer almış ve etkin görevler üstlenmiş çok eski bir dostumla, bu konuda özel bir görüşme yaptım. Şu kadarını söyleyebilirim ki, adı bende saklı o kişi Mustafa Cengiz ve ekibinin ne yanında ne de karşısında durmuş bir isimdir.

Sordum; “Tüm bunlar ne anlama geliyor, senin yorumun ne?” dedim.

Cevabı oldukça kısa ve netti; “Altaylı’yı hiç sevmem ve de itici bulurum ancak doğru söylüyor. Bu yönetim Galatasaray’ın kalite ve çizgisinde davranmıyor. Mali genel kurulda da ibra edilmesi zor gibi görünüyor.”

Hayretime mucip olan şu ki, başkan Cengiz ya da yönetimden hiç kimse de çıkıp bu konuya dair tek bir söz dahi etmiyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda yönetimden, özellikle de başkandan kesinlikle somut öğe ve doneler içeren bir açıklama bekliyorum. Eğer böyle bir açıklama gelmezse, camianın kanaat önderlerinin ve kongre üyelerinin bir tavır sergileyeceğini ve bu anlamda seslerin yükseleceğini düşünüyorum. Çünkü Galatasaray camiası hiçbir şekilde bu tip durumlarda sessiz kalmaz ve net tavır takınır…

Hoşçakalın…   

Erden AKTOĞU
[email protected]