ACIBADEM KURABİYESİ,19.yüzyıl Osmanlı Mutfağında evlerde yapılan bir kurabiye olduğu gibi,kurabiye fırını denilen,çarşı fırınlarında da yapılan bir kurabiye çeşitidir.

O dönemin en sevilen kurabiyesidir.

Günümüzde de ''KURABİYELER''kategorisinde ilk sıralar da yerini almakla birlikte,ACIBADEM'in kendine has kokusu ve lezzeti ayırt edici özelliği olduğundan,bir çoğumuz pastanelerden alarak yemekte,meraklıları dışında nadir kişiler ise evlerinin mutfaklarında pişirmektedir.

Bu kurabiyeyi sevenler ,evlerinizde pişirmeniz için pastane tadında bir tarif sizlerle..Mutlaka deneyin,püf noktalarına dikkat ettiğiniz de harika kurabiyeler servis tabaklarınız da yerini alsın..

Hepinize kolaylıklar diliyorum

  • MALZEMELER:
  • 250 gr Badem Unu
  • 6 ad yumurta akı (200 gr)
  • 325 gr toz şeker(2 su bardağından biraz az)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • YAPILIŞI:
  • Hazır badem unu eliniz de yoksa ,bademlerin kabuklarını soyun ve tavada nemini aldıktan sonra rondodan geçirerek un haline getirin.
  • Yumurta aklarını bir kasede el çırpıcısı ile karıştırın.
  • Genişçe bir tavaya badem ununu alın.
  • Şekeri ve çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyerek kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Kaynamamasına dikkat edin,macun kıvamında olacaktır.
  • Tavanın tam ortasından tahta bir kaşıkla aşağı doğru çekin,eğer geç birleşiyorsa kıvamı olmuş demektir.
  • Başka bir kaseye alarak soğutun.
  • Karışımı krema sıkma torbasına alın.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
  • Yuvarlak olacak şekilde istediğiniz boyutta ama aralıklı olarak yerleştirin.
  • 130 derece de ısıtılmış fırında üzerleri çatlayana kadar pişirin.
  • Bu arada tezgahınıza ıslatılmış bir havlu serin ve fırından çıkan kurabiyeleri yağlı kağıt ile birlikte ıslak havlunun üzerine alın ki kurabiyeleriniz kağıttan rahatlıkla çıkabilsin.
  • İki kurabiyeyi birbirine kapatın.
  • Servis tabağına yerleştirin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..