Açık bono veren milyon tane insan topluluğunun arasından çekip te sıyrılmış, kendince sivrilmiş, bir çoğu türlü nedenlerle, ara bulucuların lüzumsuz çıkışması gereği bir yerlere geldiğini sanmakta.. 

Lakin !

 Karşılarındaki her ne sebep ile olursa olsun hiçbir çobanın sürüsü değil. 

Gerek hukuki, gerek resmi, gerek meşru, gerek fiili, gerek zaruri, her nereden ve ne şekilde suçüstü yapılmak istenilse de kılıfına uydurulmuş, salyangoz kabuğunun altındaki zar misali; 

Evet var ama.. lüzumsuz,  iş görmez, görünmez.

Sinek küçük ama mide bulandırıyor .. 

Acemi çaylaklarla dolu ülkemin kabak tadı vermiş insanları onlar. Kiminin baş tacı haşa.. 

Kalburla su taşımaktan farksız aslında uğraştığımız, çabaladığımız, didindiğimiz değerler..  Ne kadar çabalasak da verim alamayacağımızı biliyoruz. Bir umut ya işte, parayla değil ya hani, bol keseden umut var içimizde.. 

Elbet bir gün diyoruz ya hani, o günü göremeyeceğimizi bildiğimizden midir nedir artık söylerken bile iç çeker olduk.

Kambur üstüne kambur olduk son zamanlarda. Sokaktaki çocuk bile kimsenin gözünün içine bakmaz oldu. 

5n1k uyguluyoruz herkese ve her şeye ! Ne yazık ama..

Tabiiki bizimde bildiğimiz şeyler var, görüpte görmezden geldiklerimizden farksız aslında bilip te bilmemezlikten geldiklerimiz. Hepimiz öyle ya da böyle şunu diyebiliriz ki ;

 ‘ Kazın ayağı öyle değil’ hemfikiriz. 

Kıssadan hisse kirişi kırmak üzere birileri.. Kırk tarakta bezi olanlarında vicdan mahkemelerinde kendileriyle infazı söz konusu.

Gani gönüllü bir milletin esas duruşta bekleyen evlatlarıyız. Bu vatan bizim, hepimizin. Apaçık ortada olanları görmezden gelmeden, kulaktan kulağa değil de artık megafonla bağıranlardan olalım..

Esen kalın ..