Bugün;  9 Mart  2019   Cumartesi Satürn  günü,  Ay  Koç burcundayken güne başladık.

Ay Koç burcundayken;  heyecanlı, neşeli ve bir çocuk gibi meraklı oluruz.  Bir çocuk heyecanı ile her şeye ilgi duyar fakat  hevesimizi çabuk kaybedebiliriz.

Ay’ın Koç burcundan geçtiği günlerde heyecanımızı zapt edemez; enerjik, sabırsız, meraklı, cesur ve atak oluruz. Bugünlerde çok çabuk ilgi alanımızı değiştirebiliriz.

Koç enerjisi ile; aklımıza gelen bir şeyi hemen yapmak isteriz. Sonunu düşünmeden kalkıştığımız işler yüzünden ya hevesimiz çabuk geçer yada pişman olur bu yüzden de başımız derde girer. .

Aşırı cesaretimizden ve gözümüzün kara olduğu günler olduğundan; “kaza” risklerinin arttığı günlerdir.

Bugünün enerjisi ile yeni başlangıçlar yapacak gücümüz olur.

Duygusal olarak ta, yeni ve saf olana çekiliriz.

Ay saat 20:13’te Koç burcunda boşluğa giriyor.

Ay boşluktayken; herhangi yeni bir iş başlatılmaması tavsiye edilir. Bunun yerine daha önceden başlamış olan işleri tamamlamak ve toparlamak yerinde olur.

Ay bir sonraki burca girene kadar olaylara müdahele etmeden akışta kalarak takip etmek en doğru davranış şeklimiz olur. 

Çünkü Ay boşlukta ilerlerken;  enerjiler kontrol edilemez ve güçlü olur. Dolayısı ile olayların gidişatına müdahele edemez ve genelde çıkan sonuçlardan da hoşnut kalmayız.

Bu nedenle Ay boşlukta iken “akışta kalmak” en doğru davranış şeklimiz olur.

Gün bu enerji ile sonlanacak…

ÖNEMLİ GEZEGEN TRANSİTLERİNE BAKARSAK

Aslanlar ve yükselen Aslanlar 8

“Organizasyon becerinizi devreye sokarak, olumsuzlukları aşabilirsiniz”.

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; ortaklarınız ve ortak kazançlarınızı anlatan sekizinci evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak  yaşıyorsunuz.

Ortak gelirleriniz ve ödemelerinizi ilgilendiren alanlarda beklediğiniz ödemelerin gerçekleşmemesi veya gecikmesi gibi problemlerden doğan sorunlarınız olabilir.

Örneğin; kira geliriniz vardır, alamıyorsunuzdur, nafakanız ödenmiyor veya beklediğiniz krediniz onaylanmıyordur v.s. gibi başkalarına bağlı olan gelirlerinizin size ulaşmasında sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle bu dönemde planladığınız bazı ödemeleriniz gerçekleşmeyebilir. 

Bunları bilerek, önceden tedbirinizi alırsanız (önceden ödeme veya birikim gibi) sorun yaşamadan bu süreci atlatabilirsiniz.

Teknoloji aracılığı ile yaptığınız işlemlerinizde bu dönemde, aksaklıklar yaşayabilirsiniz. 

Data kaybına da dikkat edip, tekrar, tekrar kontrol etmeniz gereken ödemeleriniz olabilir. Siz ödemenizi yaparsınız ancak teknolojinin azizliğine uğrayıp karşı taraf ödemeyi göremeyebilir.

Bunun gibi konular sizi bu Merkür retrosunda meşgul edebilir.

Ortaklarınızla aranızda kuracağınız iletişime, sözlü ifadelerinize dikkat etmeniz gereken üç haftalık bir dönem olacak bu retro siz Aslanlar için.

Başaklar ve yükselen Başaklar 7

“Eski birliktelikler veya evliliğiniz!”

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; eş, partner ve ortaklarınızı anlatan yedinci evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak  yaşıyorsunuz.

Bu süreçte eşinizle veya partnerinizle aranızda doğacak “yanlış anlamalar ve anlaşılmalar” nedenli sorunlar yaşanabilir. 

Özellikle teknoloji üzerinden haberleşmelerinizde, kendinizi doğru ifade edemeyeceğinizden  bazı kayıplar söz konusu olabilir. 

Bu kayıplar “data kayıpları” da olabilir.

Bugünlerde duyacağınız sözler “açık düşmanlarınız” tarafından sarf edilen sözler olabilir. Duyacağınız sözlere dikkat edin.

Eğer eskiden evli olup, ayrılmış biri iseniz; bu Retro sürecinde 6 Mart-29 Mart arasında eski eşiniz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Genelde Merkür Retroları iletişim sorunları yaşatırken, sizin için bu durumda, eski eşinizle geçmişte iletişim yüzünden bozulmuş olan ilişkinizi düzeltme fırsatı doğar. Birbirinizi affetmek veya geçmişe yönelik olumsuzlukları silmek için bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. 

Teraziler ve yükselen Teraziler 6

“Karşınızdakinin haklarına gösterdiğiniz saygı ile olumsuzlukları aşabilirsiniz.”

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; sağlık ve günlük rutin işlerinizi anlatan altıncı evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak yaşıyorsunuz.

Sağlık alanında sizi üç hafta boyunca uğraştıracak bir durumun içine girebilirsiniz. Yaptıracağınız testlere güvenemeyebilirsiniz. Farklı farklı sonuçlarınız olabilir.

Eğer acil bir durum değil ise, bu testleri Nisan ayına bırakmanız yerinde olabilir.

Üç hafta boyunca Retro süresinde teknolojik aletlerin azizliğine uğramanız mümkündür.

Muhtemelen bu dönemde teknoloji aracılığı ile yapılan araştırmalarda ya “yanlış anlama” kaynaklı; ya da data kaybı sonucu bazı yanlış teşhisler söz konusu olabilir. 

Bu süreçte geçmiş bir sağlık sorununuz nüksedebilir. 

İş yerinde çalıştığınız ortamda da size ast olarak çalışan kişilerle aranızda iletişim kaynaklı sorunlar oluşabilir. Özellikle “data yedeklemeye” önem vermeniz gereken bir dönemdesiniz. Asistanlarınızı bu konuda uyarmanız yerinde olabilir.

Akrepler ve yükselen Akrepler 5

“Eski aşklar ile yeniden iletişime geçebilirsiniz.”

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; aşk, çocuklar ve hobilerinizi anlatan beşinci evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak  yaşıyorsunuz.

Aşk hayatınızda sevgilinizle aranızda oluşabilecek iletişim sorunundan dolayı problemler yaşayabilirsiniz. Muhtemelen geçmişe ait bir aşkınızında hiç beklenmedik bir zamanda karşınıza çıkması mümkün olabilir. 

Kendisinden haber alabilir veya bizzat görüşmeniz olabilir.

Eğer çocuklarınız var ise; bu süreçte aranızda kurduğunuz iletişiminizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Birbirinizi yanlış anlıyor veya “onlara ulaşamıyor” duygusuna kapılabilirsiniz. 

Onlarla biraz daha dikkatli bir diaolog kurma durumu, işinizi kolaylaştırabilir. Olayları bir dedektif gibi araştırmak, deşmek bu üç haftalık süreçte çözemeyeceğiniz sorunlar yaratabilir.

Eğer siz burcu veya yükselen burcu akrep olan sanatçı iseniz; bu süreçte bazı anlaşmalarınız iptal olabilir. Bazı yanlış anlaşmalar yüzünden sorunlar çıkabilir.

Özellikle üç haftalık yılın bu ilk Merkür retrosunda herhangi bir anlaşmaya imza atmamanız önemlidir. İmza atmanızı gerektirecek herhangi bir anlaşmanız varsa retronun biteceği Nisan ayına bırakmanız daha doğru bir seçim olur.

Yarın: Yay burcundan itibaren burçları tamamlıyorum.

 

AY’IN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ AÇILARINA BAKARSAK:

Saat 11:44’te Ay Satürn arasında 90 derecelik açı gerçekleşiyor.

Ay’ın Satürn ile oluşturduğu kare açının etkisiyle; zorlayan, engelleyen, kısıtlayan, daraltan bu enerjiler hissedilir.

Bu enerjide duygu yoktur.! 

Duygusal ihtiyaçlarımızı görmezden gelen, katı ve disiplinli ve yaşça büyük insanların acımasız davranışlarına maruz kalabiliriz.

Yaşlı kimseler ve özellikle kadınlarla sorun yaşamamaya bakınız.

Yaşananlar kalıcı olarak hayatınızda iz bırakacak türden olabilir.

Saat 19:56’da Ay Plüto 90 derecelik açısı gerçekleşiyor.

Derinden duyulan bir huzursuzluk hissi gün başlar başlamaz ilk yaşayacağımız hislerden.

 Negatif yönde duygu değişimi

Güç hisler

Güçünü kötüye kullanma eğilimi

Derin hisler, sezgiler

Rekabet

Güç çekişmeleri

Manipülasyon

Şiddet

Gizemli duygular

Duygusal şiddet

Duygularda manipülasyon ve gergin etkiler hakim. Yakıcı, yıkıcı ve duygularda bilinçaltımızda dönüşüm yaşatabilecek etkiler görülebilir. 

Kışkırtan, duygusal olarak “dibi görebileceğiniz fakat tekrar küllerinden doğabileceğiniz derin dönüşümler” yaşanması muhtemel.

Tavsiyeler: 

-Yıpratıcı enerjiler hakim, dolayısı ile bugün insanlarla hararetli görüşmelerden uzak durun.

- tehlikeli ve riskli işlere kalkışmayın.

-Güç savaşları zorlayabilir.

Saat 20:13’te Ay Jüpiter 120 derecelik açısı gerçekleşiyor.

Bereket açısıdır. Her şeyin daha fazla olması anlamına gelir.  Bu açıda “yayılarak genişleme prensibi işler.

Abartılmış hisler

Yükselen hormonlar

Açılan iştah

Etik konular

Bolluk bereket

Çoşku

Bugünün, çoşkulu enerjsi ile; kişiler tutamayacağı sözleri verebilirler. Sonradan üzülmemek için sakin olmakta fayda var.

Bugünkü Jüpiter’in olumlu enerjisini hukuksal konularınız için değerlendirebilirsiniz.

Ayrıca bugün yüksek eğitiminizle ilgili bir karara varabilirsiniz. Gideceğiniz Uni’yi seçebilirsiniz. Akademisyenlerden destek görebileceğiniz bir gündür.

Uzun süredir planladığınız uzak yerlere seyahatlerle ilgili kararlarınızı alabilirsiniz. 

Günün enerjilerini bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Bu açıdan sonra Ay boşluğa giriyor ve gün bu enerji ile tamamlanıyor.

Sağlıkla 

Özlem Çetinkaya YILMAZ

Danışmanlık ve sorularınız için

☎ 0531 - 258 51 28  Whatsapp

veya  [email protected]  mail atabilirsiniz.