Kadınlar gülerse dünya güler. Kadınlar ağlarsa toplum ağlar. Herkes zarar görür. Ne yazık ki terör olayları tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de yaşanmakta devletimiz bu hain saldırılarla mücadele etmektedir. Vatan evlatlarımız, memleketi için canlarını toprağa vermektedir. Ardında kalan analar, eşler, çocuklar onlar ki, elleri öpülesi, baş tacımız sözün sadece sözde kalmadığı yüreklerimizi yaktığı durumun başkahramanlarıdır. Büyük bir sabır ve olgunlukla ama içiniz yanarak her şeye rağmen yılmadan, güçlü ve umudunu kaybetmeyen çünkü çocukları için yaşayan taktire şayan analar, eşler, sizlere bu vatan ne kadar teşekkür etse azdır. Hepsi, ayrı ayrı, tüm insanların önlerinde saygıyla eğilmesini hak eden analardır. Her ne kadar vatan sağ olsun denilse de, içlerindeki acıları biz bu kadar görebiliyorsak, hissediyorsak, kendileri ne hissediyorlardır. hangi acı denktir ki acaba bu acıya, mümkün olsa da tanımlamasını yapabilsek, anlasak.. Allah, ayrı ayrı hepinizden razı olsun..
Diğer taraftan kadınlara ve kız çocuklarına yöneltilmiş şiddete hayır demek için toplumun her kesiminin duyarlılık ve dayanışmayla birlikte gereken hassasiyeti göstermesi HERŞEYDEN ÖNCE GÖNÜL BORCUMUZ ve sorumluluğumuzdur.
Yaradılıştan bu güne kadar ismi duyulmamış, bilinen, bilinmeyen varlıkları ve düşünceleri ile kadın hareketine öncülük etmiş, dünyamızı değiştiren her biri kendi alanında devrimler yaratan abide kadınlara binlerce kez teşekkür ediyorum. 
Nice kadınlardan insanlık adına özür dilerim. 

Peki ya yaşlı kadınlarımız, peki ya mağdur ve yaşlı kadınlarımız, peki ya hem yaşlı hem engelli kadınlarımız onların mağduriyetleri onları kim görecek, kim duyacak. Kadın geniş bir yelpaze, kadın her yerde, tarlada, ocakta, evde, işte, olmazsa olmazlarımız sadece merhamet ve sevgi olsun yüreklerimizde yeter belki de.

Şiddetin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınların ve kız çocuklarının yaşamlarını olumsuz etkiliyor,  kadınların temel hak ve özgürlüklerini ihlal eden ve bu haklara erişimlerini engelleyen her bireyin insanlık suçu işlediğini bildirmek isteriz.
Gün geçmiyor ki, bir kadının kızın öldürüldüğü haberini, gün geçmiyor ki kadınlara küçücük çocuklara tecavüz haberlerini duyuyoruz, okuyoruz ve içimiz kan ağlıyor. Kadınların dayanışması bu noktada büyük önem taşıyor.
Kadınların okuması, üretken olması, her şeyden önce birey olması çok önem taşıyor. Bir anne kendisine değer veriliyorsa, seviliyor, saygı duyuluyorsa aynı şeyi çocuklarına, eşine de yapacaktır. Amacımız mutlu anne, mutlu baba, mutlu ve sağlıklı çocuklar yetiştirmekse işe aileden başlayalım.

Kadınlar insanca yaşama hakkını ve kadınlık orunu korumaya çalışıyor. Son yıllarda ülkemizde yapılan reformlar çerçevesinde kadına yönelik şiddetin önlenmesi amaçlı yasal düzenlemelere de önem verilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuda ciddi çalışmalar yürütmekte ve kadına yönelik ülkemizde yaşanan baskı, şiddet ve hak ihlallerine karşı mücadelede mağdurların her zaman yanında olmaktadır. Kadın inisiyatifleri olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte mevcut yasal düzenlemelerin daha da geliştirilmesi ve iyileştirilmesi yönünde STK’lar ve kadın kolları ile ortak çalışmaların faydalı olacağı kanaatindeyiz.

Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu,  sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır.

Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz.  Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz.

Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, bedenine, yüreğine aslan gücü sığdıran kahraman kadınlar!

Kadın bu gün birçok konuda gerek iş yerinde, gerek özel yaşantısında, evinde istismara maruz kalıyor. Kadın yol geçen hanı değildir. Kadın gizli emellerinize tutsak olmak zorunda değildir. En büyük kötülüğü ne yazık ki bazı hem cinslerim yapıyor birbirlerine.

Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç vardır. Kadınlara verilmiş bu güzel güne saygı duymalı ve onları sadece bu gün değil; her zaman hatırlamalıyız.

Artık uyanma vakti gelmedi mi? Kimi cinsel, kimi fiziksel, kimi ekonomik, kimi duygusal yönden mağdur ediliyor ve ne yazık ki sesini çıkaramıyor. Bilmem farkında mısınız? Kadının yanında olmamız için başka neler mümkün?

e-mail:[email protected]