Değerli dostlar Kadın denilince orada biraz derin bir nefes alıp durmak gerekir. Neden mi çünkü Kadın emektir. Kadın yürektir. Kadın sevgidir. Kadın çiçektir. Kadın emektir. Çünkü Kadın annedir. Emek verir. Kadın yürektir. Yeri geldiğinde taş gibi yürekli olması gerekir. Soğukkanlı olması gerekir. Kadın sevgidir. Seven ve sevilen kadın bir başarı öyküsüdür. Topluma faydalı olur ailesine faydalı olur çocuğuna faydalı olur. Kadın Çiçektir. Dikkat ve özen ister. Kadınlarımızı sevgiyle sulamamız gerekir. Kadın =Emek=Yürek=Sevgi=Başarı=Çiçek.
Bir kadının yapamayacağı başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Yaradan kadına öyle üstün bir vasıf vermiştir ki bu anneliktir. Annelik kadına verilmiş çok kutsal ve üstün bir vasıftır. Kadın bir destandır. Kadını anlatmaya sayfalar yetmez. Ben de bir kadın ve anne olarak Allahın bana verdiği ve değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek en büyük özelliğin annelik olduğunu düşünüyorum. Her başarılı erkeğin ardında bir kadın vardır sözü boşuna söylenmemiştir ve bunun birçok kanıtı vardır. Kadın fedakarlık timsalidir. Annedir insan evlat yetiştirir. İş kadınıdır. Topluma faydalı olur
Kadına bu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hakettiği değeri verelim. Kadınlarımızı ezmeyelim. Kadın erkek ayrımcılığına bir son verelim. Kadına şiddete artık dur diyelim Kadınlarımız hakettiği değeri artık bulsunlar.
Ulu önder Atamız kadına hak ettiği kanunlarla verdi. Bizde bu değeri korumayı ve yaşatmayı bilelim. Çalışma hayatında ve ev hayatında kadınlarımızın da söz hakkı olsun. Kadına karşı her türlü ayrımcılık bir son bulsun. Kadınları eğitilmeyen bir toplum meyvesiz bir ağaca benzer. Kadınımız ne kadar eğitilir ve bilinçlendirilirse ülkemizde o kadar gelişecektir. Kadın yetiştirilecek ki çocuğunu yetiştirsin.
16 senelik meslek hayatım 11 senelik annelik hayatım 11 senelik öğrencilik hayatım 12 senelik evlilik hayatım boyunca AVUKAT ANNE ÖĞRENCİ EŞ ünvanlarının hepsini aldım. Ancak 1. sıradaki en kutsal ünvanın ANNE'lik olduğunu düşünüyorum. Çünkü annelik çok farklı ve özel kutsal bir duygu. Çocuğunla sevinmek çocuğunla üzülmek çocuğunla gurur duymak çok çok güzel bir duygu. Ben önce anneyim sonra Avukat Nevin Ömeroğlu Demirel'im.
Evet değerli arkadaşlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müzü en içten dileklerimle kutluyoruyum. Sizleri sevgiyle selamlıyorum.