Bugün;  8 Mart  2019 Cuma Venüs  günü, Ay Koç  burcundayken güne başladık.

Ay Koç burcundayken;  heyecanlı, neşeli ve bir çocuk gibi meraklı oluruz.  Bir çocuk heyecanı ile her şeye ilgi duyar fakat  hevesimizi çabuk kaybedebiliriz.

Ay’ın Koç burcundan geçtiği günlerde heyecanımızı zapt edemez; enerjik, sabırsız, meraklı, cesur ve atak oluruz. Bugünlerde çok çabuk ilgi alanımızı değiştirebiliriz.

Koç enerjisi ile; aklımıza gelen bir şeyi hemen yapmak isteriz. Sonunu düşünmeden kalkıştığımız işler yüzünden ya hevesimiz çabuk geçer yada pişman olur bu yüzden de başımız derde girer. .

Aşırı cesaretimizden ve gözümüzün kara olduğu günler olduğundan; “kaza” risklerinin arttığı günlerdir.

Bugünün enerjisi ile yeni başlangıçlar yapacak gücümüz olur.

Duygusal olarak ta, yeni ve saf olana çekiliriz.

SAĞLIK

Ay’ın Koç burcundangeçtiği günlerde spor yapmak için ideal günlerdir. 5 Şubat’ta gerçekleşen YENİAY sonrasına rastlayan bu Ay’ın Koç burcundan geçtiği bu günleri, yeni bir spor programına başlamak için değerlendirebilirsiniz.

BESLENME ÖNERİLERİ

Ay Koç burcunda iken; beslenme açısından da “protein ve vitaminleri” temsil eder.

Bu günlerde protein ve vitamin emilimi artar. Dolayısı ile kasları ile çalışanlar, sporcular veya kas zayıflığı olan kişilerin beslenme açısından değerlendirebilecekleri günlerdir.

ÖNEMLİ GEZEGEN TRANSİTLERİNE BAKARSAK

YILIN 1. MERKÜR RETROSUNUN  BURÇLARA ETKİSİ

Genel olarak Merkür retrosunda yapılması gerekenler.

Merkür’ün retro olduğu döneminde nelerle karşılaşabilirsiniz, kısaca hatırlamakta fayda var.

• Teknolojik aletler bilgisayar, telefon v.s.  gibi teknolojik aletleriniz bozulabileceğinden; datalarınızı retro hareket öncesi yedeklemenizde fayda var.

• İletişim sorunlarından dolayı çıkabilecek problemler oluşabilir. 

Özellikle basın ve yayın alanında iletişim sorunları yaşayabilirsiniz.

Bu günlerde mailleriniz yerlerine ulaşmayabilir bu nedenle yapılan bir işi teyit etmek önemlidir. Merür’ün retro olduğu dönemlerde mailinizin ulaştığından emin olun.

• Bu dönemde gökyüzünde iletişim sorunlarından dolayı, yanlış anlamalara, anlaşılmalara, yanılmalara zemin hazırlayan bir enerji olduğundan; önemli işlere imza atmamalı; mümkünse eğer  “Merkür retro” hareketinin bitişini beklemelisiniz. Ancak bekletemediğiniz bir imza durumunda çok detaylı inceleyip tekrar, tekrar okuyup emin olduktan sonra imza atmalısınız.

Merkür retroyu olumluya kullanabileceğiniz durumlarda var. 

Örneğin; yarım kalmış bir konuyu, tamamlamak veya tekrar geriye dönerek gözden geçirmek için bulunmaz bir fırsattır. 

Kaybettiğiniz bir eşyanızı bu dönemde tekrar arayınız, retro 

dönemlerinde evde kaybolan  eşyalarınızı (bir türlü bulamadığınız eşyalarınızı) bu dönemde ararsanız yeniden bulabilme şansınız var.

Yine bu dönemi içe dönme, zihinsel olarak geri planda çalışma 

zamanları olarak ta değerlendirebilirsiniz. 

Eğitim hayatında olanlar için öğrendiğiniz konuları, tekrar etmek 

için harika bir zaman dilimidir Merkür retrolar.

Değerlendirin…

Koçlar ve yükselen Koçlar 12

“ İçe çekilip, kişisel gelişim ile geçen bir süreç”

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; kişisel gelişim alanınız olan onikinci evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak  yaşıyorsunuz.

Bu dönemde yaşanan bazı “yanlış anlaşılmalar”  nedeniyle yaşadığınız olumsuzluklar yılın ilk Merkür retrosunda kendisini üç hafta boyunca hissettirecek. Kurduğunuz her iletişimde, peşinden daha büyük sorunlarla karşılaştığınızı görebilirsiniz. Bu nedenle siz bu retroyu içe çekilip; toplumdan izole olacağınız bir süreç olarak yaşayabilirsiniz.

Aceleci davranmayıp, karşınızdakinin ne demek istediğini anlamak, oluşabilecek problemleri aşmanızı sağlayabilir.

Özellikle bu retroda aklınıza gelen her sözü sarf etmeden önce, iki kere düşünüp daha kontrollü şekilde cümlelerinizi kurmanız önemli olacaktır. Çünkü Retro bittikten sonra pişman olacağınız söylemler yapmış olma olasılığınız yüksektir.

Sonradan pişman olmak istemiyorsanız, sakin ve her aklınıza geleni söylememiniz gerektiğinin farkında olmanız sizin yararınızadır.

Boğalar ve yükselen Boğalar 11

“Ağır ve kontrollü giderek sorunlarınızı aşabilirsiniz”

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; sosyal çevreniz ve arkadaş gruplarınızı anlatan onbirinci evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak  yaşıyorsunuz.

Sosyal çevrede, özellikle sosyal medya alanında yaşayabileceğiniz iletişim sorunlarına dikkat çekiyor yılın bu ilk Merkür retrosu. Özellikle yanlış anlaşılmaların neden olabileceği 6 Mart ile 29 Mart arasında sizi zor durumda bırakabilecek sorunlar yaşayabilirsiniz.

Bu dönemde teknolojiyi kullanarak kurduğunuz iletişimlerde bazı sorunlar yaşanabilir. Kendinizi doğru ifade edemeyebilirsiniz. Siz de başkalarını yanlış anlayabilirsiniz. 

Bu nedenle özellikle arkadaşlarınızla ilgili doğabilecek sorunlarda, köprüleri atmadan önce bir düşünüp, önemli kararlarınızı Nisan ayına ertelemeniz daha doğru bir davranış şekli olacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler 10

“Önemli imzaları erteleyin!”

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; kariyer alanınız olan onuncu evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak  yaşıyorsunuz.

İş yerinizde, kariyer yaptığınız alanda yanlış anlaşılmalar sonucu problemli üç haftalık bir dönem yaşayacaksınız.

Patron, müdür veya amir gibi size otorite olan kişi ile sorun yaşamanız muhtemeldir.

Eğer siz işyerinizde otorite bir kişiyseniz,  bu durumda bu Retro esnasında toplum önündeki statünüzün zarar görebileceği olaylar yaşayabilirsiniz.

Söylediklerinizin yapılmaması, kariyerinize gölge düşmesi, bir takım “data” kayıpları kariyerinize zarar verebilir.

Dolayısı ile; tüm bu olaylar neticesinde gözden düşebilir ve itibar kaybına uğrayabilirsiniz.

Tüm bu durumun farkında olarak, iletişiminizde doğru anlaşılabilecek cümleleri kurabilirseniz ve siz de karşınızdaki kişiyi doğru anlarsanız, sizin için riskli olan bu üç haftalık dönemi kontrollü bir şekilde atlatabilirsiniz.

Nisan ayından itibaren kendinizi daha doğru ifade edebileceksiniz.

Yengeçler ve yükselen Yengeçler 9

“Empatik yaklaşımınızla karşınızdakini anlamaya çalışarak olumsuzlukları aşabilirsiniz.”

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; yüksek eğitim, yurtdışı ve yabancılarla ilgili alan olan dokuzuncu evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak  yaşıyorsunuz.

Yüksek eğitim çağında olanlar; eğitim hayatlarınızı ilgilendirebilecek önemli kararlarınızı Nisan ayına kadar ertelemeniz yerinde olacaktır. 

Bu süreçte önemli bir evrak imzalamamanızda fayda var. 

Eğer erteleyemeyeceğiniz bir durum ile karşılaşırsanız imza atmadan önce tekrar, tekrar okuyarak ancak bunu yapmalısınız. 

Eğer bir yere mail ile başvuruda bulunacaksanız, (Merkür Retrosu= teknolojik sorunları da beraberinde getireceğinden), maillerinizin yerine ulaşıp ulaşmadıklarını kontrol etmelisiniz.

Eğitiminiz ile ilgili yurtdışı kararı alabilirsiniz. Ancak böyle önemli bir kararı da Nisan ayına ertelemekte fayda var.

Eğer bu süreçte bir seyahat düşünüyorsanız, rezervasyonlarınızı kontrol ederek yurtdışına çıkmalısınız. Çünkü muhtemelen sisteme girmemiş bir rezervasyonla karşılaşabilirsiniz.

Yurtdışında iletişim kaynaklı sorunlar, yurtdışı bilet alışlarını özellikle internet üzerinden yapıyorsanız bu alanda aksaklıklar yaşanabilir.

Yabancılar ile Retro döneminde kuracağınız iletişimde yanlış anlamalara dayalı sorunlarınız olabilir.

Yarın: Aslan burcundan itibaren devam ediyorum.

 

AY’IN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ AÇILARINA BAKARSAK:

Saat 01:23’te Ay Chiron kavuşumu gerçekleşiyor.

Ay Chiron kavuşumlarında duygusal yaralarımıza merhem olacak enerjilerden fayda sağlayabiliriz.

Oldukça hassas olduğumuzdan, kendimizi yaralı hisseder ama nedenini bilemeyebiliriz.

Saat 15:27’de Ay Venüs arasında 60 derecelik açı gerçekleşiyor.

Ay’ın Venüs ile uyumlu olan 60 derecelik açısı ile tolerans ve hoşgörü yükselir. İkili ilişkilerde ve diplomasi de olumlu işleyen enerjilerin aktif olduğu saatlerdir.

İkili ilişkileriniz için oldukça olumlu enerjilerin aktif olduğu bir gündeyiz. Bugün partnerinizle uyumlu ilişkiler kurabilirsiniz.

Birlikte sinema, tiyatro veya konser gibi sanatsal aktivitelere zaman ayırabilirsiniz.

Birlikte bu aktivitelerden keyif alırsınız.

Ayrıca yaratıcılıktan da duygusal olarak beslendiğimiz bir açıdır.

Sağlıkla 

Özlem Çetinkaya YILMAZ

Danışmanlık ve sorularınız için

☎ 0531 - 258 51 28  Whatsapp

veya  [email protected]  mail atabilirsiniz.