Tiyatro Dünyası

 

7 Kocalı Hürmüz İzleyiciden Tam Not Aldı! 

Sadık Şendil'in en kıymetli eserlerinden "7 kocalı hürmüz" tiyatro oyununu Empati Sahne, sahneye taşıdı. Bu özel oyun için Empati Sahne 25 kişilik bir ekiple çalıştı .3 ay yoğun bir tempoyla çalışılan oyun 9 haziran da Malatya Sabancı Kültür Merkezi’nde Sahnelendi. İclal Nihal Çetin ve İrem Alhan yönetmenliğinde hazırlanan bu çok özel oyun ilk sahnesinde izleyicinin büyük beğenisini kazanırken oyunun önümüzdeki süreçte turneye çıkarak farklı sahnelerde de gösterileceği belirtildi. Oyuncu performanslarıyla göz dolduran oyunda müzik ve dans anları da dikkat çekti. Müziklerinden dans gösterilerine kıyafetlerinden oyunculuğuna kadar tiyatroya dair birçok güzelliği barındıran özverili bir çalışmanın ardından ortaya çıkan bu başarılı oyunu mutlaka izleyin! Oyunun Başrolünde İrem Alhan Yer alırken Dans Grubunun çalışmalarına da Belfin Albal öncülük etti.  Oyuncular: Rıdvan Çitil, Cem Çakır, Seza Yanağlıbaş, İlayda Kumsal, Burak Çal, Pınar Alkaya, Enes Esen, Bünyamin Kısacık, Hasan Doğan, Aykut Doğukan Yüce, Berithan Şahin, Hamit Talha Aydoğan, Nazan Güneş.

Dansçı Grubu: Belfin Albal, Beyza Öztüfekçi , Merve Yılmaz, Melek Tokay, Tuba Tokay. 

Dilara Karaca Bu Kez Sahnede! 

Başarısı ödüllerle tescilli güzel sunucu Dilara Karaca geçtiğimiz günlerde bu kez sahnedeydi. İzmir Ekin Koleji Veli Tiyatrosu’nun hazırladığı Selfie Boylum Al Yazmalım oyunu geçtiğimiz günlerde perdesini açarak İzmir’e damga vurdu. Yeşilçam’dan kesitler sunan iki perdelik komedi  izleyiciyi kahkahaya boğarken oyun ayakta alkışlandı. Dilara Karaca oyunculuğuyla da izleyenlerden tam not aldı. EÇEV yararına oynanan oyun İzmir'in farklı bölgelerinde de önümüzdeki günlerde sahnelenmeye devam edecek.

Medya Dünyası 

Emrah Çakmak 

Haber Global’de gece boyunca haber bültenleri ile karşımıza çıkan Emrah Çakmak 2008 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik bölümünü kazandı. 4 yıl boyunca hem okudu  hem de yerel kanallarda çalıştı. 2012 yılında mezun oldu ardından  yerel kanallarda çalıştı sonra  CİNE5 televizyonunda hem seslendirme hem de 3. Sayfa adlı programın sunuculuğunu yaptı aynı zamanda haber spikerliği görevi üstlendi. Haber Muhabirliği anlamında da çok önemli çalışmalar her daim haberin içinde olan Emrah Çakmak Şu anda HABER GLOBAL’ de gece haber spikerliği yapmaktadır. Kendine özgü sunumu ve haberci yönü ile dikkat çeken Emrah Çakmak ismini gelecekte de sıkça duyacağız. 

 

Okan Ateş 

Medya Sektörüne çok erken yaşlarda 16 yaşındayken başlayan Okan Ateş, 2010 yılında SKY Türk'te yayınlanan "Empati TV" programında yardımcı yönetmenlik yaptı. Ardından Kanal D Haber'de staja başlayan ve Mehmet Ali Birand'ın isteğiyle Kanal D Haber’de kalan Ateş, 1 yıl İstanbul istihbarat masası 1 yıl da yurt haber masasında çalıştı. 2013 yılında GS TV'ye muhabir olarak giden Ateş, aynı kanalda Ana haber ve birçok programı sundu, 2015 Eylül ayında GS TV’den istifa etti. Daha sonra Sporx.com ve Radyo Spor'da çalışan Okan Ateş, 2016 Mayıs ayında 24 TV Haber Merkezi'ne muhabir olarak transfer oldu. Yaklaşık 1.5 yıl içinde birçok özel habere imza atan ve ödüller alan genç isim artık Habertürk'te Benan Kepsutlu’ nun hazırlayıp sunduğu Ajanda programında görev aldı. Ardından haber merkezine geçen Ateş burada 1 yıl polis adliye muhabirliği yaptı ve birçok özel habere imza attı. Taksicilerin Ubercileri dövdüğünü ortaya çıkaran özel haberi uzun süre gündemde kaldı. Okan Ateş Yaklaşık 1 yıldır da gece spikeri olarak görev yapmaktadır . Okan Ateş muhabirlikten gelen haberci yönü ve kendine özgü sunumu ile önümüzdeki dönemde de adını sıkça duyacağımız bir isim.

Müzik Dünyası 

NİLAY DORSA'DAN CAKA

2 yıl aradan sonra yeni single çalışması “CAKA”  ile Nilay Dorsa yine iddialı geliyor. Söz ve müziği Koray Berberoğlu imzası taşıyan “CAKA” isimli şarkının aranjörlüğünü Onur Betin yaptı. “CAKA” isimli şarkısına çok güvendiğini ifade eden Nilay Dorsa, yeni imajıyla da tüm dikkatleri üzerine topladı. “CAKA” isimli eseriyle birlikte Kızılderili imajını tercih eden Dorsa, fotoğraf sanatçısı Ekrem Yiğit objektifine poz verirken leopar mayosu üzerine taktığı Kızılderili başlığıyla dikkatleri üzerinde toplayan Nilay Dorsa yeni imajı için “Ruhumda savaşçı ve her daim hayatla savaşan bir kadın var, bu imaj benim içimdeki mücadeleci ruhu da yansıttı “ dedi. Sahnelerin eğlendiren kızı Nilay Dorsa “CAKA” ile sevenlerinin karşısında… Nilay Dorsa yepyeni single çalışması Kemal Aslan Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda…

ÖZGE EYÜPOĞLU  ÇOK YAKINDA YENİ SÜRPRİZ PROJELERİYLE GELİYOR !

Söz ve bestesi Cevat Ültanır'a ait olan, Türk Sanat Müziği’nin en popüler eserlerinden "Bağdat Yolu"nu İskender Paydaş'ın aranjesiyle 2017 yılında yeniden yorumlayan Özge Eyüpoğlu, şarkının Alaturka, Disco ve Akustik versiyonlarından oluşan single çalışmasıyla müzik dinleyicisinin beğenisini kazanmıştı.  2014 yılında yayımladığı ilk albümü "Meftun" ile geniş bir kitleye ulaşan Özge Eyüpoğlu, 2017 yılında yayımladığı  "Bağdat Yolu" ile müzik yolculuğuna emin adımlarla devam etti. Şimdilerde yeni albüm projesinin hazırlığını tamamlamak üzere olan Özge Eyüpoğlu, kendi çalışmasının öncesinde müzisyen eşi Oğuz Gülen'in 30 Mayıs'ta tüm dijital platformlarda yerini alacak olan "Ceylan Kuşu" türküsüne de sesiyle misafir oldu.  YouTube platformunda, açmış olduğu kanalında canlı performanslarını yayımlayan Özge Eyüpoğlu, sahne çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

Özge Eyüpoğlu Kimdir ? 

1980 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Özel Marmara Eğitim Kurumlarında lise eğitimi devam ederken, Boğaziçi Musiki Vakfında Sözer Yaşmut ile solfej ve Türk Müziği repertuar dersleri aldı. Aynı zamanda Üsküdar Musiki Cemiyetinde Türk Müziği Edebiyatı derslerine devam etti. 1996 yılında” Erdoğan Berker ve Semahat Özdenses şarkıları” konulu ilk konser çalışmasını gerçekleştirdi. Lise eğitimini tamamladıktan sonra 1998 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü kazandı, dört yıl boyunca Çanakkale’de Üniversite TSM Korosunun solistliğini yaptı. 2002 yılında mezun olduktan sonra 2 yıl çeşitli özel kurumlarda öğretmenlik yaptı ve 2004 senesinde tekrar üniversite sınavlarını ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı yetenek sınavlarını kazanarak Ses Eğitimi Bölümü’ne girmeye hak kazandı. Konservatuar’da Ayşegül Altıok ve Erol Uras ile Şan, Prof. Selahattin İçli ile prozodi, Prof. Nevzat Atlığ ile repertuar çalıştı. 2005 yılında Faris Akarsu’nun yönetiminde “Broadway ve Türk Müzikallerinden Seçmeler” temalı konser çalışmasında sahne aldı. 15 Şubat 2008 tarihinde vizyona giren, yapımcılığı ve senaryosu Özhan Eren’e ait olan “120” adlı sinema yapıtının film müziklerini seslendirdi. 27 Şubat- 3 Mart 2011  tarihleri arasında “Abdullah Tukay Yılı” etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’ye gelen Kazan Devlet Konservatuvarı Tatarika Tatar Müziği Orkestrası’nın Prof. Halitov Rinat Arifulloviç şefliğinde gerçekleşen konser programlarına Türkiye’den davet edilen tek konuk sanatçı olarak iştirak etti. Karya Kültür ve Sanat Derneği tarafından her yıl bir sanatçıya verilen, “Sanata Teşvik Ödülü” 15 Nisan 2011 tarihinde düzenlenen bir etkinlikle kendisine takdim edildi. 2013 yaz döneminde Suzan Kardeş ile sahne çalışmaları yaptı. Şubat 2014 itibari ile Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuar’ında Yüksek lisans eğitimine başladı  ve Prof Erol Deran ile kanun dersleri ve Prof Dr. Aleaddin Yavaşça ile repertuar çalışmaları yaptı. 2014 Mayıs ayında ilk albümü "Meftun" yayımlandı. Mayıs 2016 itibari ile Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuar’ında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2017 yılında, "Bağdat Yolu" projesini yayımladı.

İlhami Yava’dan Gökyüzünde Bir Yıldız! 

Doksanlı yılların güçlü solisti.. Başarılı Doktor ve Besteci İlhami Yava “ Gökyüzünde Bir Yıldız “ albümü ile geri döndü. Doksanlar’ın başarılı müzik gruplarından beyaz önlüğün güçlü solisti doktor İlhami Yava  yepyeni albümü “ Gökyüzünde Bir Yıldız”  ile müzik dünyasına geri döndü. 1988 yılında çıkardıkları “ Son Defa Sarıl “ isimli eserlerle müzik listelerinin üst sıralarında yer alan ve çok sevilen grubun solisti ve bestecisi doktor İlhami Yava yaklaşık 20 yıl sonra Türkiye’nin en önemli aranjörlerinden Eser Taşkıran’ın müzik direktörlüğünde yepyeni bir çalışmaya imza attı. Sözleri ve müzikleri kendine ait sekiz parçalık bir albüm hazırlayan Yava albümün ilk single çalışmasını  “ Gökyüzünde Bir Yıldız’a “   Yönetmenler İdil Dizdar ve Said Dağdeviren ile Şile sahilinde klip çekti. Atölyem prodüksiyon ve DMC etiketiyle tüm müzik marketlerde ve dijital platformlar da  yer alan  albüm’de Türkiye’nin en önde gelen değerli müzisyenleri görev aldılar. Albümde yıllar önce hit olan “  Son Bir Defa Sarıl”  isimli şarkının da yeni arajmanı bulunmakta.

 

“THE KING OF İSTANBUL” İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

ALBÜM ÖNCESİ YENİ ŞARKI  ''PULİM'' SERDAR AYYILDIZ FEAT SEREN UZUN  ''PULİM''

Müziğin dahi çocuğu SERDAR AYYILDIZ albümle geliyor...

Müzik dünyasının konuştuğu DJ SERDAR AYYILDIZ’dan albüm müjdesi ! “Pulim” zirvede şimdi sıra albümde Dünya starları sahnesinde onu istiyor, Türk sanatçılar onunla çalışmak için sıraya giriyor, yaptığı şarkılar milyonlara ulaşıp dinlenme rekorları kırıyor! Seren Uzun’la hazırladığı “Pulim” şarkısıyla listeleri altüst eden DJ Serdar Ayyıldız, müzik dünyasında fırtınalar estiriyor. Avrupa ve Orta Doğu'da da geniş bir hayran kitlesi bulunan Ayyıldız, yayınlamaya hazırlandığı 12 şarkılık ilk albümüyle de büyük ses getirecek! Inna, Far East Movement, Laidback Luke, Gregor Salto, DJ Chucky, Milk ’n Sugar, Dennis Ferrer, Roger Sanchez, Adam Clay ve Camilla Jones gibi onlarca dünya starıyla aynı sahneyi paylaşan, Türkiye'de olduğu kadar Avrupa ve Orta Doğu'da da geniş bir hayran kitlesi bulunan DJ ve aranjör Serdar Ayyıldız, yeni keşfi Seren Uzun’la hazırladığı “Pulim” şarkısıyla müzik dünyasında bomba etkisi yarattı. “PULİM” YOUTUBE’DA  20 MİLYON BARAJINA DAYANDI Sevilen Karadeniz şarkısı “Pulim”i Deep House tarzında düzenleyen Serdar Ayyıldız, yıllara meydan okuyacak bir çalışmaya imza attı. Genç neslin yetenekli ismi Seren Uzun’un etkileyici sesiyle ölümsüzleşen “Pulim”, farklı sound’uyla kısa sürede zirveye yerleşti. Müzik listelerine hızlı bir giriş yapan şarkının Gökhan Özdemir yönetmenliğinde çekilen video klibi de büyük ses getirdi. Klip, YouTube’da çok kısa süre içerisinde 18 milyonu aşkın izlenme rakamına ulaştı. Kemençenin kullanıldığı ilk Türkçe Deep House şarkı olma özelliğini taşıyan “Pulim”, Serdar Ayyıldız’ın çok ses getirecek ilk albümünün de habercisi niteliğinde. Ayyıldız, 12 şarkıya yer verdiği “The King of İstanbul” albümünü çok yakında müzikseverlerle buluşturacak. Deep house, trap ve Türkçe pop aranjelerin bir araya geldiği albüm, Türk müzik dünyasına yepyeni bir soluk getirecek.

 Serdar Ayyıldız kimdir 

Serdar Ayyıldız, profesyonel meslek hayatına 1995 yılında radyo DJ’liği yaparak başladı, ardından kulüp DJ'liği ile devam etti. Hem yurtiçi hem de yurtdışında önemli mekanlarda performanslar sergileyen Ayyıldız, çalışmalarında analog sesler ve kendi kaydettiği perküsyonları kullanarak fark yarattı. Müziğinde farklı kültürlerden enstrüman ve makamları birleştiren Ayyıldız, Türkiye gibi eşsiz bir mozaiğin sesini dünyaya duyurarak müzik otoritelerinin beğeni ve saygısını kazandı.

Midpoint, Huqqa Project, The Market Bosphorus, Welldone, Halikarnas The Club, Huxo, Flambe, Louise Ankara ve The Gourmand gibi ünlü restoran, bar ve kulüplerin müzik direktörlüğünü üstlendi.

2008 yılı ortalarında bir döneme damgasını vuran “Vaya Con Dios - Nah Neh Nah” adlı şarkıya remix yaptı. “Nah Neh Nah Serdar Ayyıldız Remix” çalışması, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Mısır, Rusya, Belçika, İtalya ve Fransa radyolarında da ilk 10'a kadar yükseldi.

Tarkan, Ferhat Göçer, Mustafa Ceceli, Emre Aydın, Gülden Mutlu, Yıldız Tilbe, Soner Arıca, Yeşim Salkım, Keremcem, Atiye, Aynur Aydın, Kendi, Zeliha Sunal, Aydın Kurtoğlu, Hande Ataizi, Tuğba Özerk ve Ege Çubukçu gibi sanatçılarla çalışarak albümlerinde veya kendi projelerinde resmi düzenlemeler yaptı.

Tüm dünyada Antonio Banderas’ın “Desperado” filmiyle ünlenen büyük klasik “Cancion Del Mariachi” için çıkan dans albümünde iki farklı remix’iyle yer aldı.

Radyo D, Radio Virgin, Radyo Mega, Ibiza Sonica Radio ve Radio Monte Carlo gibi önemli radyolarda programlar hazırladı.

İstanbul ve Eskişehir'de DJ okulları açan Serdar Ayyıldız, Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerde eğitim ve seminerler verdi. Son olarak İstanbul-Beşiktaş’ta Avrupa’nın en büyük DJ okullarından biri olan İstanbul DJ Academy’yi açtı.

Kim Kimdir ?

 

Murat İNCE 

Murat İnce 01 Haziran 1969’da Yozgat’ta doğdu.  İlk, orta, lise ve yüksek okulu Ankara’da bitirmiştir. (AÖF Sağlık Kurumları Saymanlığı - Tek ders Matematik Problemlidir… Diploma hayali son on yıldır tek ders matematikten beklemektedir... O kendince mezundur…) Lise yıllarından itibaren şiirlerini kaleme alan sanatçı ilk kitabı “Adı Yalnızlık’ı” 1999 yılında kendi imkânlarıyla çıkardıktan sonra geçen yıllar içerisinde çeşitli yayın kuruluşlarından toplam on kitaba imza atmıştır. Kitapların yedisi şiir, ikisi deneme ve bir tanesi Türkçe’yi doğru etkin kullanma sanatı (diksiyon) içeriklidir. Murat İnce 2000 yılından itibaren yazdıklarını radyo programlarında söylemeye başlamıştır. Öyle ki hazırlayıp sunduğu bütün programlar büyük beğeniyle takip edilmiş ve birçok yaralı yüreğe iyi gelmiştir. Halen Türkiye’nin en güzide kuruluşlarında radyo yayın hayatına devam etmektedir. (TRT TSR Türkiye’nin Sesi Radyosu, Türkiye Polis Radyosu, TGRT FM ve RADYO SES ) Sanatçı 2005 yılından itibaren görsel medyada da programlar hazırlayıp sunmuştur. İnce Yollarda ve Başka İklimler aktüel belgesel programları (Flash Tv)  muhtelif kanallarda oynamıştır ayrıca sanatçının hazırlayıp sunduğu “Bir Nefestir Yaşam ve Türkü Kervanı” isimli müzik eğlence programları da büyük beğeni kazanmıştır.

Sanatçı on yılı aşkın süre Yozgat’ın İLERİ GAZETESİNDE ve dozuz yıl ANAYURT GAZETESİNDE kendisine ayrılan köşede aşk mektupları yazmıştır. Murat İnce 2003&2005 eğitim öğretim yılında Ankara Aydınlıkevler Ticaret ve Anadolu İletişim Meslek Lisesinde Türkçe’yi etkin ve doğru kullanma, diksiyon, sunuculuk, radyo ve televizyon konulu dersler vermiş yüzlerce öğrenci yetiştirmiştir.Sanatçının ilk şiir&müzik albümü “Ayrılık Sevdi Bizi” 2008 yılında, “Ben Senin En Çok Çocuk Yanlarını Sevdim” 2009 “Gönül Mahkûmu” 2011 yılında Ati Müzikten, “Bağcıksız Ayakkabılarım” 2014 yılında Simay Müzikten, “Türkler Geliyor” 2017 yılında Ati Müzikten, “İLAHİLER” Ati Müzikten ve yine son olarak “DUA” albümüde Ati Müzikten çıkmıştır. Murat İnce’nin albüm çalışmalarında, Naşide Göktürk, Ahmet Şafak, Ekrem Düzgünoğlu, Zeynep, Ömer Danış ve Volkan Sönmez sesleri ve besteleriyle yanında olmuşlardır.  Sanatçının eserlerinden Çekil Git, Bize Kalan, Kader, Saat Oniki, Zalim, Ne Sandın, Sevdim Seni, Türkler Geliyor, Asil Türkiyem, Hapis Kuşlar, Liselim, Senden Sonra, Şol Cennetin Irmakları, Aşkın Aldı Benden Beni adlı çalışmalara video klipler çekilmiş olup KRAL TV başta olmak üzere bir çok müzik kanalında oynamıştır. Sanatçı Halen BENGÜTÜRK TV’DE ve RADYO SES’TE ÇALIŞMAKTA OLUP, MSG ve MÜYORBİR üyesidir.Murat İnce hafta içi her akşam 20 ile 22 arası radyo ses FM’de ; Her cumartesi 23.30 - 01.00 Bengütürk Tv’den takip edilebilir.