Bugün; 6 Mart  2019 Çarşamba Merkür  günü, Ay  Balık burcundayken güne başladık.

Ay Balık burcundan geçerken kendimizi; rahat, huzurlu, romantik, iyimser, yardımsever ve hümanist hissederiz. Tüm canlılara ve doğaya karşı daha duyarlı oluruz.

Yaşadığımız Dünya’yı “sınırları kalkmış” olarak algılarız. Aynı zamanda çevremizde olup biten olumsuz enerjiyi de bir sünger gibi emeriz. Bu durum biraz da aslında kendimizin enerjisinin tükenmesine neden olur. Dolayısı ile Ay Balık burcundan geçerken biraz da ruhsal olarak yoruluruz.

Ay Balık burcundan geçerken biz de bu duyguyu yaşayacağımızdan bugünlerde biraz da Balık burçlarını anlarız. Ayrıca hassas olur ve çabuk kırılırız. Herkese fedakarca yardım eder ve çoğu zamanda bu huyumuzdan dolayı  suistimale uğrarız.

Ay Balık burcundayken; Ay Zodyak kuşağını gezerken diğer tüm burçları tek, tek dolaşmış ve artık yolculuğunun son durağındadır. Dolayısı ile diğer tüm burçlarının bilgilerini almış ve artık tüm bu bilgilerle kendi içinde çözülmeye başlamıştır.

Tüm bu birikimle soyut alana doğru geçilir. Burada her şey özümsenir ki, bir sonraki aşamada; (yani Ay’ın tekrar Koç burcuna geçişiyle meydana gelen yeni döngüsünde)  yepyeni konulara ve başlangıclara konsantre olabilelim.

Bu nedenle Ay’ın Balık burcundan geçtiği günlerde; kendimizi içe kapatırız  ve sonra ki döngü başlangıcı olan Ay’ın Koç burcuna geçmesiyle yeniden doğar ve tekrar tüm burçları dolaşır yeni deneyimler yaşarız. Ay’ın her burcu 2- 2.5 günde geçmesiyle yaklaşık 30 günde bir bu deneyimi tekrar ederiz.

Ay Balık’ta iken; Balık burcunun gölge yanıyla da, hayalci, ürkek, tembel, keyif düşkünü ve dağınık olabiliriz. 

ÖNEMLİ GEZEGEN TRANSİTLERİNE BAKARSAK

6 Mart’ta saat 14:25 itibari ile Uranüs Boğa burcuna geçiyor.

Uranüs İstanbul’a göre öğleden önce  6 Mart’ta Koç burcuna tekrar Boğa burcuna girecek ve buradaki 7 yıllık transitine  başlayacak.

Uranüs’ün bu Koç burcuna girdiği bu son retrosunda da almamız gereken derslerimizi almadıysak eğer 28 Nisan 2094 yılına kadar bir daha Koç burcuna uğramayacağı için; bir başka bahara artık diyorum. ☺)

Uranüs önümüzdeki 7 yıllık Boğa burcundaki transitine dönecek olursam eğer; retro ve direk hareketlerini hep Boğa burcu içinde gerçekleştirecek ve bu süreçte, Dünya’ya yepyeni olan daha önceden hiç bilinmeyen farklı sistemleri oturtacağını düşünebiliriz. 

Bu sürece özellikle maddi somut konularla ilgili Dünya’ya  yeni bir format atılacağı veya yeni bir sürüm gözü ile de bakabiliriz.

Nedir bunlar; maddi elle tutulabilen değerler. Para ve değerli madenler olarak daha önceden hiç bilinmeyen madenlerin hayatımıza gireceği ve finansal  sistemin, teknolojik zeminlere oturtularak işleyeceğini ancak bunun eşi benzerinin daha önceden hiç görülmemiş bir “şey” olabileceğini düşünebiliriz.

Bu süreçte hayatımıza yepyeni keşifler girecek. Yepyeni teknoloji hayatımıza adapte olacak.

6. MART YENIAY BALIK

Saat 19:05’te Ay Güneş kavuşumu yani YENİAY meydana geliyor.

MERKÜR RETROSU BAŞLIYOR.

SCHEAT KAVUŞUMLU MERKÜR RETRO

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosunu yaşamak üzere Merkür durağa giriyor (S Stationery) ve 6 Mart 2019’da Merkür Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Balık burcunda 16°05' kadar gerileyip, tekrar direk hareketine dönecek.

Merkür’ün retro olduğu bu günleri detaylandırırsam; şu şekilde süreci sıralamam gerekiyor.

4 Mart 2019 Merkür Stationer- Durağan

6 Mart 2019 Merkür SRx retro başlangıcı

27 Mart 2019 Merkür retro bitişi ve S -  Durağan

29 Mart 2019 Merkür D - direk hareketine dönüyor

Yılın ilk Merkür retrosunu Balık burcunda Chiron kavuşumlu bir Retro olarak yaşayacağız.

Merkür retrosu Balık burcunda gerçekleşiyor. Merkür Balık burcunda “düşer”.

Dolayısı  ile hem anaretik derecede, hem Merkür’ün düştüğü bir burcta, hem Chiron kavuşumlu hemde Sheat sabit yıldızı kavuşumlu bir Merkür retrosunda, iletişimde oldukça sorunlu bir sürece hazır olmalıyız.

Bu durum  ile; incinmelere açık, duygusal hassaslığımızın had safhada olacağı, iletişim sorunları nedeniyle yara alacağımız bir Merkür retrosu olabileceği bir retro oluyor bu yılın ilk Merkür retrosu.

Merkür retrosu  “anaretik derece” dediğimiz Balık burcunun 29 derecesinde başlayacak olan bu retronun, özellikle, “iletişim” sorunları nedeniyle kendini göstereceğini görüyoruz.

Ve bu 29 derecedeki MERKÜR SRx Türkiye’nin haritasında halkı anlatan AY 29°/İkizler ile kare açılı.

Ayrıca Ay Yeniay öncesi Balzamik fazda.

SABİT YILDIZLAR ve YILIN 1.MERKÜR RETROSU

MERKÜR kavuşum SCHEAT

ANLAMI:  Çok olumsuz. Ünlü ve açık fikirli kişilerde olur. 

Farklı & hızlı düşünme, imkansızı düşünme  ve yapmaya cesaret etme. Alışılmışın dışında zihinsel kapasite.

Bir ay boyunca önemli olan her türlü imzamızı mümkünse Nisan ayına ertelemeli ve iletişimimizde, kimin doğum haritasında Balık burcu nereye düşüyorsa, o alanda kurduğumuz iletişimlerimize 1 ay boyunca dikkat etmeliyiz.

Önemli işlerinizi, kararlarınızı ve imzalarınızı Nisan ayından itibaren yapmanızı tavsiye ederim.

 

AY’IN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ AÇILARINA BAKARSAK:

Saat 14:25’te Ay Mars 60 derecelik açısı gerçekleşiyor.

Ay’ın  Mars ile destekleyici enerjileri altında; harekete geçeriz. 

Ancak sonunu düşünmeden girişilen işlerde olabilir bunlar. Bu nedenle sonu “hüsran” da olabilir.

Cesur davranışlarımız olabileceğinden, ancak yine sonunu düşünemediğimizden bu enerji ile; trafikte kaza riski altında da olabilirsiniz.  

Bu enerjiyi olumlu değerlendirmek elimizde. Günü her zamankinden farklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Mesela spor için değerlendirebileceğiniz bir gün.

Günün hoş sürprizlerine açık olun.

Saat 19:05’te Ay Güneş kavuşumu yani YENİAY meydana geliyor.

Saat 19:47’de Ay Neptün kavuşumu gerçekleşiyor.

Gün içinde Ay’ın Neptün ile kavuşumu altında; maneviyattan duygusal olarak besleniriz.

Ruhani konularla ilgilenebilir, dua ve meditasyon ile bugünü geçirebiliriz.

Bu açının etkisi ile ayrıca; sanatçılar yaratıcılıkları için ihtiyaç duyduğu İlhamı alabilirler ve ortaya harika eserler koyabilirler. Çok güçlü tüm sınırların ortadan kalktığı güçlü bir hayal gücüne bugün sahip olunabilir.

Bugün yardım etmekten, fedakarlık yapmaktan da ayrıca duygusal olarak beslenebiliriz. İhtiyacı olanlara yardım elini uzatmak için tam zamanı. Hem yardım edilen, hem yardım eden bugün oldukça mutlu olacaktır.

Saat 23:57’de Ay Satürn 60 derecelik açısı gerçekleşiyor.

Konsantrasyon açısıdır. Kalıcı işler yapabiliriz. 

Sorumluluk alabileceğimiz bir süreçteyiz.

Öğrendiğimiz konular hayat boyu hafızamızda yer edebilir. Bugün başlattığımız olaylar sağlam ve kalıcı olur. Oldukça rahat disipline olur başarılı işler çıkarabiliriz. 

Bugün bizden yaşça büyük, bilge kişilerden destek görürüz.  

Bu kişiler bize hayatımızda “öğretici” rolü üstlenen bilge kişiler olduklarından, tavsiyelerine önem verebiliriz.

Bugün geçmiş ile ilgili konular ve anılar gündeme gelir.  Geçmişte başlanılan işleri sorumluluk almamız ile  başarı ile sonuçlandırabiliriz.

Değerlendirin.

Sağlıkla 

Özlem Çetinkaya YILMAZ

Danışmanlık ve sorularınız için

☎ 0531 - 258 51 28  Whatsapp

veya  [email protected]  mail atabilirsiniz.