DHA


ARTVİN’in Yusufeli ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Fetih Güçlü (42), karla kaplı meralarda hayvanlarını otlatıyor. Zorlu kış şartlarında 300 hayvanıyla birlikte meralara çıkan Güçlü, ?Bu işi severek yapıyorum, herkese de öneririm? dedi.

İlçeye bağlı Tek Kale köyünde yaşayan Fetih Güçlü, 17 yıldır hayvancılıkla geçimini sağlıyor. 300 hayvanıyla her gün meralara çıkan Güçlü, yaz kış demeden hayvanlarını otlatıyor. Karla kaplı meralarda saatlerce hayvan otlatan Güçlü, bu işini severek yapıyor. Süt, yoğurt ve peynir yaptığını ifade eden Güçlü, herkese de mesleğini öneriyor.

3 ÇOCUĞUMU OKUTUYORUM

3 çocuğunu hayvancılık yaparak okuttuğunu anlatan Güçlü, ?2 çocuğum üniversitede, 1 çocuğum ise lisede okuyor. Bu işi yaparak, 3 çocuğumu okutuyorum. Hayvancılığı severek yaparsan iyi bir meslek. Yaklaşık 300 hayvanım var, zaman zaman satıyorum. Peynir, süt ve yoğurt yapıyoruz. Güzel de bir rağbet görüyor, işimden memnunum. Mesleğimiz çok güzel, doğanın içindesin. Yatmadan önce bile hayvanlarımın yanına gidiyorum, 1-2 saat onlarla ilgileniyorum, seviyorum daha sonra eve çıkıyorum. Hayvan sevgisi anlatılmaz bir şey. Herkese bu işi öneririm? dedi.