30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. 30 Ağustos ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. 
Başkomutanlık Meydan Muharebesi ya da Dumlupınar Meydan Muharebesi, Kütahya'ya bağlı Dumlupınar yakınında 30 Ağustos 1922'de Türk ve Yunan orduları arasında meydana gelen savaştır. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarafından şahsen yönetildiği için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak anılır. İstiklal Savaşı'nın kesin bir Türk zaferiyle sonuçlanmasını sağlayan bu çarpışmanın yıldönümü her yıl Türkiye'de Ulusal Bayram olarak kutlanmaktadır. 
BU ZAFER TÜRK ORDULARININ ELDE ETTİĞİ İLK BÜYÜK BAŞARIDIR
TBMM tarafından Sakarya Savaşı'ndan sonra Mustafa Kemal'e mareşal ve gazi unvanları verildi. Tarihin bu dönüm noktasından sonra Yunan ordusunun ve diğer işgalci güçlerin topraklardan atılma kararı alınır. Sad planı adı verilen taarruz planı ocak ve nisan aylarında iki kez ertelenir. Taarruzun hazırlıkları tam anlamıyla ağustos ayında tamamlanır. Batı cephesinin kuzeyindeki ve güney cephesindeki Türk birlikleri, büyük bir gizlilik içinde Kocatepe bölgesine kaydırıldı. İstanbul'daki cephane depolarından silah ve cephane gizlice Anadolu topraklarına getirtildi. İtilaf Devletleri tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hâle getirilen toplar onarıldı. Yeni silahlar satın alındı. Orduya taarruz eğitimi yaptırıldı. Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı Türk ordusu büyük cesareti ve kahramanlığıyla büyük bir zafer yarattı. 
23 Ağustos - 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan Sakarya Savaşı'yla Yunan orduları gerilemek zorunda kaldı. 
Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla bilinen Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için böyle adlandırıldı. Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edildi. 
Kurtuluş Savaşı'nın son evresi 26 Ağustos 1922'de Afyonkarahisar - Kocatepe'de başlayan Büyük Taarruz ile açılmış ve 9 Eylül 1922'de Türk Ordusu'nun İzmir'e girmesiyle sonuçlanmıştır. 
30 Ağustos'ta düşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis de vardı.
9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları, Yunan işgalinden temizlenmiş oldu. 
Bu güzel cennet Vatan Kanla İrfanla kuruldu ebediyete kadar da var olacaktır. Türkiye Türklerindir. Türkiye’miz bir bütündür asla parçalanamaz. Büyük Atamızın dediği gibi “Muhtaç olduğun kudret asil kanındadır. Ne Mutlu Türk’üm Diyene.” Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin büyük zaferi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Ulusumuza Kutlu Olsun.
15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUM
Cennet Ülkemizde gözü olan dış güçlerin ve içimizdeki vatan hainlerinin birlikte teşebbüs ettiği ve yüzlerce masum insanımızın şehit olmasına sebep olan Fetö denen aşağılık vatan haini ve yardakçılarının teşebbüs ettiği darbe girişimini nefretle ve lanetle kınıyorum. 
Vatan uğruna canlarını siper eden Türk vatandaşlarımın şehit olduğu ve yaralanıp gazi olduğu böyle bir teşebbüsü Allah ülkemize bir daha yaşatmasın. 
Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Atamızın, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözünü tekrar hatırlayalım.. Türk’e Türk’ten başka kimse dost olmaz bu böyle biline. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı, ülkemiz bir bütündür asırlarca bölünemez ve parçalanamaz vatanını seven bizler var oldukça.