Bugün;  24 Ocak  2019  Perşembe Jüpiter  günü, Ay Başak      burcundayken güne başladık.

Ay Başak burcundayken; hizmet konuları devreye giriyor. Detaylara önem verdiğimiz ve analitik zekamızı ön plana çıkardığımız bir gündeyiz. 

Ancak yine Başak burcunun özelliği olan “eleştirisel yanımızı” bugünlerde kontrol altına almalıyız. Yoksa aşırı eleştirilerimizden dolayı çevremize itici gelebiliriz.

Ayrıntılar içinde boğulmamaya özen gösterelim. 

Günü hijyene  yönelik değerlendirsek;  yaşadığımız alanı düzenlemek bu enerjinin olumlu kullanışı olabilir. Özellikle bahçeniz varsa bitkilerle ilgili enerji sarf etmek oldukça uygundur.

Alternatif tıp, şifacılık ve bitkilere yönelik çalışmalar bugün olumlu sonuç verecektir.

Ay öğleden sonra saat 16:50 boşluğa girecek.

Ve günü Ay boşlukta olarak tamamlıyoruz.

Dolayısı ile akışta kaldığımız bir gün olarak geçirmekte fayda olacaktır.

ÖNEMLİ GEZEGEN TRANSİTLERİNE BAKARSAK

24 Ocak’ta Merkür, Kova burcuna geçiyor.

Transit süresi: 24 Ocak- 10 Şubat

Merkür iletişim ve zihinsel faaliyetleri temsil eder. 

Merkür Kova burcundayken zihinlerimiz herkesten farklı çalışmaya başlar.

Bu pozisyon, yeni keşifler, farklı fikirler, özgür ifadeler, insan  hakları ve bütünün hayrına düşünceler üretiriz.

***

Teraziler ve yükselen Teraziler 11

“Dengeli/siz arkadaşlıklar”

21 Ocak 2019’da  Ankara saatine göre saat 08:15’de Aslan burcunun 00°51’ derecesinde gerçekleşen “Tam Ay Tutulmasını” siz;  sosyal çevrenizde ve arkadaşlarınız alanında yaşayacaksınız.

Sosyal çevrenizde, arkadaş guruplarınızda,  üye olduğunuz gruplarda, hayır  kurumlarında bir takım görevleriniz ve misyonunuz konusunda bir netleşme sonucu görev alabilirsiniz.  Ya da mevcut göreviniz sonlanabilir.

Bu güne kadar bir türlü bir karara bağlanamamış konular, bu Ay Tutulmasını takiben tek, tek netleşip açığa çıkarak, artık ne yapmak istediğinize karar verebilirsiniz. Bu açığa çıkışlar skandallar olarak yaşanabilirler.

Dolayısı ile yüzleşeceğiniz konular biraz sancılı bir süreç yaşatabilir.

Geleceğe yönelik bir takım yeni projeleriniz için artık bir karara varabilirsiniz.

Hak, hukuk, adalet ve “karşınızda ki kişinin hakkına saygı”  bu Ay tutulmasında sizin konunuz olabilir.

Diplomatik olmak, ara bulmak, olayların içyüzünü anlamak sizin konunuz olabilir.

Arkadaş çevrenizde, grup olan arkadaşlıklarınızda arkadaşlarınızla ilgili veya dahil olduğunuz guruplarla ilgili skandal sayılabilecek olaylar açığa çıkabilir.

Bugüne kadar bilmedikleriniz gözlerinizin önüne serilebilir.

Dolayısı ile Tutulmayı takip eden altı ay boyunca, yılın ilk yarısında en çok bu konulara konsantre olabilirsiniz.

Akrepler ve yükselen Akrepler 10

“Bu tutulma sonrası “gizemli” duruşunuzla  karizma kazanıyorsunuz.”.

21 Ocak 2019’da  Ankara saatine göre saat 08:15’de Aslan burcunun 00°51’ derecesinde gerçekleşen “Tam Ay Tutulmasını” siz;  kariyer ve toplum önünde sergilediğiniz duruşunuz alanında yaşayacaksınız.

Kariyeriniz ile ilgili netleşmemiş konular bu  tutulma sonrası netleşebilir ve bu sayede bir karara varabilirsiniz.

Ya kariyer alanınızda “mükemmelleştirme” adına bir takım girişimleriniz olabilir.

Ya da “ya hep, yahiç” diyerek işten ayrılacak olabilirsiniz.

Diğer bir taraftan bu tutulma kariyer yaşantınızda, manipüle edildiğiniz  ve sizin bu güne kadar bilmediğiniz konuları da açığa çıkaracak olabilir.

Dolayısı ile siz bu güne kadar kariyer yaptığınız alanda hakkınızda ne gibi dolaplar dönmüş bunları öğrenecek olabilirsiniz.

Eğer siz yönetici konumdaysanız;  çalışanlarınız sizinle ilgili bilmedikleri bir durumu öğrenebilirler. Veya size otorite olan patron, müdür veya amir ile çalışıyorsanız, siz onların  hakkında bilmediğiniz bazı durumları öğrenebilirsiniz. Bu öğrenilenler skandal niteliğinde olabilir.

Tutulmayı takip eden 6 ay boyunca hem toplum önündeki duruşunuz, statünüz hem de kariyer alanındaki kendinizi ortaya koyuşunuzla ilgili konular özellikle yılın ilk yarısı gündeminizi meşgul edebilirler.

Yaylar ve yükselen Yaylar  9

“Yurt dışı ve Seyahatlerim”

21 Ocak 2019’da  Ankara saatine göre saat 08:15’de Aslan burcunun 00°51’ derecesinde gerçekleşen “Tam Ay Tutulmasını” siz; yüksek eğitim, eğitmenlik,  inançlarınız, hukuk, ticaret ve yurt dışı konuları alanında yaşayacaksınız. 

Eğer eğitim çağında iseniz; yüksek eğitim alanınızda, kararsız kalmış olabilirsiniz.  Yurtiçi mi, yoksa yurt dışında mı eğitim alacağınız konusunda,  bir türlü netleşmemiş olabilirsiniz. Oysa bu Tutulmanın etkisi ile fikirleriniz netleşir ve ne yönde gitmeniz gerektiğinin kararına varabilirsiniz. 

Belki yurt dışında bir eğitim için beklediğiniz cevapları alamıyordunuz, tutulma sonrası netleşmenizi sağlayacak olumlu veya olumsuz olan cevaplar alabilirsiniz. 

Eğer eğitim çağını geçmiş iseniz; hayatınızda yurtdışı ile ilgili veya yurtdışı ile yaptığınız ticaretle ilgili netleşen kararlara varabilirsiniz. İhracat veya ithalat konusunda göremediğiniz konular gözlerinizin önüne serilebilir ve siz bir sonuca varabilirsiniz.

Hukuksal bir durumunuz var ise ve bir türlü sonuca ulaşmıyorsa, takip eden 6 ay içinde bu konununda netleşeceği veya nedenlerini öğreneceğiniz durumlar yaşanabilir.

Özellikle yılın ilk yarısı bu Tutulmayı takip eden günlerde yaşamınızı yeniden şekillendirebileceksiniz.

Oğlaklar ve yükselen Oğlaklar 8

“Sağlam ve kalıcı kararlar ortaklıklar”

21 Ocak 2019’da  Ankara saatine göre saat 08:15’de Aslan burcunun 00°51’ derecesinde gerçekleşen “Tam Ay Tutulmasını” siz; ortaklarınız ve başkaları üzerinden elde ettiğiniz gelirleriniz alanında yaşayacaksınız.

Ortak yaptığınız işlerde ve birlikte kazandığınız kazançlarınız konusunda; bu güne kadar netleşemediğiniz ve göremediğiniz durumlarla ilgili tutulma etiki ile açığa çıkan durumlar yaşayabilirsiniz.

Ayrıca gelir gider dengesini göreceğiniz; ödeme planınızın netleşeceği bir tutulma yaşayabilirsiniz. Ortaklarınız, kredileriniz ve ödemeleriniz ile ilgili bilmediğiniz bir borç, tutulma sonrası açığa çıkabilir.

Bir türlü cevap alamadığınız bir krediniz, alacak olduğunuz bir nafaka veya herhangi bir borç olayınız var ise bu tutulma bunlara da cevap verecektir.

Netleşmemiş bir miras olayınız bu tutulmanın etkisi ile netleşir ve artık ne olacağı konusunda bir sonuca bağlanır.

Siz ne yönde hareket edeceğinizi takip eden 6 ay içinde bilir ve o yönde kararlar alır, yaşamınızı şekillendirirsiniz.

Kovalar ve yükselen Kovalar 7

“Evlilikler şekilleniyor”.

21 Ocak 2019’da  Ankara saatine göre saat 08:15’de Aslan burcunun 00°51’ derecesinde gerçekleşen “Tam Ay Tutulmasını” siz;  partner ve açık düşmanlar evinizde yaşayacaksınız.

Dolayısı ile eşiniz/ partneriniz ile aranızda netleşmemiş bazı durumlar bu tutulma ile netlik kazanabilir ve siz ne yapmak istediğinize karar verebilirsiniz.

Muhtemelen evliliğinizle ilgili bir netleşme veya bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Ay’ın ışığını projekte etmesiyle açığa çıkan konular evliliğiniz hakkında bir farkındalık yaşatabilir. 

Ayrıca bu tutulma size “açık düşmanlarınız” kimler bunları gözler önüne serebilir. Bugüne kadar fark etmediğiniz bu düşmanlarınız artık bu tutulmanın ışığı ile güçlü bir şekilde projekte edilirler ve artık siz bu kişilerin kimler olduğunu bilirsiniz.

Takip eden 6 ay sizin konunuz hem eşinizle ilgili bilmediklerinizi öğrenecek, hem de “açık düşmanlarınız kimler?” bunları fark edeceğiniz bir zaman dilimi yaşayacaksınız.

Dolayısı ile tutulma günü ve takip eden 6 ay içinde, evliliğinizi şekillendirecek konularla ilgili bir süreç yaşayabilirsiniz.

Özellikle Ay düğümleri Aalan ve Kova aksında olanlar, kadersel sonuçları olan kararlara varabilirler.

Bu bazen ayrılık olarak ta sonuçlanabilir.

Balıklar ve yükselen Balıklar 6

“Sağlıklı yaşam için kesin kararlar alıyorsunuz”.

21 Ocak 2019’da  Ankara saatine göre saat 08:15’de Aslan burcunun 00°51’ derecesinde gerçekleşen “Tam Ay Tutulmasını” siz; iş arkadaşlarınız, yardımcılarınız ve evcil hayvanlarınız ile ilgili alanda yaşayacaksınız.

Dolayısı ile; daha önceden bilmediğiniz  bazı sağlık sorunlarınız bu tutulmadan sonra açığa çıkacak olabilir. Siz ve çevreniz bilmediğiniz bu sağlık sorunlarını öğrenebilirsiniz.

Bu sağlık sorunlarınız kalp ile ilgili olabilir. Sırt bölgesinde bazı ağrı teması içerebilir. 

Ayaklarınızla ilgili bazı sağlık konularını gündeme getirebilir.

Dolayısı ile yılın ilk yarısı tüm bu sağlık sorunları ile ilgili bir gündem sizi meşgul edebilir.

Ayrıca günlük rutin yaşamınızda bir araya geldiğiniz, kişiler, iş arkadaşları veya yardımcınız olarak çalışan kişilerle ilgili de bilmediğiniz bazı durumların açığa çıkacağı bir gün olabilir.

Dolayısı ile takip eden 6 ay içinde siz yaşamınızda, bu alanı şekillendirecek olabilirsiniz.

Devlet ile ilgili bürokratik işler, netleşmemiş olan konular da bu süreçte açığa çıkacak ve siz bir takım kararlar alacak olabilirsiniz.

NOT: Koç- Aslan arası için  önceki günkü 23. Ocak yazımı okuyabilirsiniz.

https://www.oncevatan.com.tr/profil/185/astrolog-ozlem-cetinkaya-yilmaz

 

AY’IN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ AÇILARINA BAKARSAK:

Ay Satürn 120 derecelik açısı saat 04:56’da  gerçekleşiyor.

Konsantrasyon açısıdır. Kalıcı işler yapabiliriz. 

Sorumluluk alabileceğimiz bir gündeyiz.

Öğrendiğimiz konular hayat boyu hafızamızda yer edebileceğinden; öğrenmek için değerlendirilebilecek bir gün ayrıca.

Bugün başlattığımız olaylar sağlam ve kalıcı olur. Oldukça rahat disipline olur başarılı işler çıkarabiliriz. 

Ayrıca bu açının altında, bizden yaşça büyük, bilge kişilerden destek görürüz.  

Bu kişiler bize hayatımızda “öğretici” rolü üstlenen bilge kişiler olduklarından, tavsiyelerine önem verebiliriz.

Bugün geçmiş ile ilgili konular ve anılar da gündeme gelir.  Geçmişte başlatılan işleri sorumluluk almamız ile başarı ile sonuçlandırabiliriz.

Değerlendirin.

Ay Neptün 180 derecelik açısı saat 05:55’de gerçekleşiyor.

Ay Neptün karşıt açısı ile;

- gerçekleri algılayamama, 

-kafa karışıklığı, 

-belirsizlik, 

-dağılma,  

-sınırların ortadan kalktığı durumlar yaşanabilir.

Bu açı; “yanılgılara” açık olacağımız bir zaman dilimi içinde olduğumuzu anlatır.

Dolayısı ile önemli kararlar almaktan uzak durmamız gereken bir zaman dilimindeyiz.

“Hayal ve ilham” olarak ta değerlendirilebilen bu açıyı, en doğru kullanımı bugün için;  “ilham” olarak kullanmak olacaktır. 

Çünkü düşünce ve duygu kanalında sınırlar ortadan kalkar. İLAHİ alandan mesaj ve ilham yağar.

Ayrıca sanatçılar için müthiş bir tasarım gücü verebilir bu açı. 

Değerlendirin…

Ay Jüpiter kare açısı saat 08:40’da gerçekleşiyor.

Abartılmış hisler

Yükselen hormonlar

Aşırı iştah

Etik konular

Abartı  yaşanır…

Kontrolümüzü sağlayamazsak, abartı ve duygularımızı coşması durumunu yaşayabiliriz. Ancak bu durum negatif yönde de gelişebilir.

Sağlık açısından; hormonlarında arttığı bir gün olacağından, bugün yapılan testlerde vücut değerleri yüksek çıkabilir. Tansiyon ve diyabet hastalarının da özellikle dikkat etmeleri gerekebilir. 

Ay Venüs kare açısı saat 11:27’de gerçekleşiyor.

DİPLOMASİYE DİKKAT !

PARA PİYASALARI, KAYIP GETİREBİLİR.

KADINLARLA ve İLİŞKİLERİNİZDE SORUNLAR.

Bu açının etkisi ile; ilişkimizde sorun karşılıklı hoşgörü ve toleransın azaldığı bir zaman diliminde oluruz. 

Bu enerjinin farkında olup; ilişkinizi olumsuz yönde etkilememekte fayda olacaktır.

Bu konum ayrıca finansal konularda temkinli davranmaya sizi davet eder. Para kaybı oluşabilecek durumlara dikkat çekebilir. 

Ülkeler açısından da diplomasinin bozulacağı bir güne dikkat çekmekte.

Ay Plüto 120 derecelik açısı saat 16:51’de gerçekleşiyor. 

Ay’ın Plüton ile 120 derecelik üçgen açısı ise, günün güçlü değişim gösteren hislerinin mevcut olduğunu görüyoruz.

Değişen hisler

Derin duygular

Sezgiler

Duygularımızın desteklenip güçlendiği enerjilerin hakimiyeti altındayız. Önemli kişilerden destek görebileceğim bir gündeyiz. Güçlü kişiler ile görüşmelerimizi bugün yapabiliriz.

Karizmatik kişilerle derin konuları görüşebileceğiniz bir gün olacaktır ayrıca.

Bu açı altında derin bilinmeyen konuların, hayatımıza olumlu destekler vereceğini görebiliriz.

Bu açıdan sonra Ay boşluğa giriyor.

Sağlıkla 

Özlem Çetinkaya YILMAZ

Danışmanlık ve sorularınız için

☎ 0531 - 258 51 28  Whatsapp

veya  [email protected]  mail atabilirsiniz.