24 Haziran 2018 tarihinde yapılan, Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 27. Dönem TBMM, Milletvekili Seçimlerinin galibi Sn. R.Tayyip Erdoğan ve AKP olmuştur. Seçimlerin lekesiz, dürüst, adil, objektif olduğu hususunda bir çok görüş ve eleştiri ileri sürülebilir... Ancak netice bellidir. Sn. Erdoğan birinci turda yüzde 52.4 oy ile Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Cumhur İttifakı (AKP-MHP) 342 Milletvekili ile TBMM’de çoğunluğu elde etmiştir. 

Millet iradesinin tecelli ettiği seçimler, demokratik rejimin vazgeçilmezidir. Bu ne ilk ne de son seçim olacaktır. Demokrasi ve İnsan Hakları var oldukça, Türkiye’de daha pek çok seçim yaşanacaktır. İşte örnek 9 ay sonra Mahalli Seçimler yapılacaktır. Seçim sonuçlarını saygı ile kabul etmek, demokratik erdemdir. Eğer siyaset yapıyorsan, vatandaşa/halka küsmeyeceksin. Doğru olan “Acaba biz nerede yanlış yaptık? Vatandaşın istek ve arzularını anlayamadık” diyerek, eleştiri yapmak, bir dahaki seçimlere hazırlanmaktır. 

TBMM’de hemen hemen tüm eğilimlerin temsil gücü bulması, İttifakların yararlı olduğunu gösteriyor. Meclis Denetleme, Yasa Yapma yetkisini eksiksiz kullanmalıdır. Seçim kampanyalarında, meydanlarda, TV’lerde söylenenler oralarda kalmalıdır. Türkiye 29 Ekim 2023’te Cumhuriyetin 100 Yıldönümünü idrak edecektir. Türkiye, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize kazandırıp, emanet ettiği Laik, Demokratik Cumhuriyetin 100 Yıldönümüne, Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkarak, ekonomik, sosyal, kültürel kalkınmasını geliştirerek, Cumhuriyete layık, parlak bir tablo ile girmek mecburiyetindedir. Seçimleri kazanan bu yönetimin en büyük görevi budur. 

Anavatan Partimizin kurucusu, Büyük Devlet Adamı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Büyük Önder Atatürk’ün “Muasır Medeniyetler Seviyesine Ulaşmak” hedefinden, mülhem olarak “Türkiye’ye Çağ Atlatma” hedefini ortaya atmış, Türkiye’yi,  dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomisi arasına sokmayı amaçlamıştır. Bizim, ANAP İktidarımızda yaptığımız icraata, Türkiye’ye kazandırdığımız eserlere, daha ulaşılamamıştır. Biz Anavatan Milletvekilleri hala ANAP’tayız, siyaseti yakından izliyoruz. Tekrar ediyorum, şimdi görev Başkan Erdoğan’ın ve TBMM’nindir. Şurası unutulmamalıdır ki, seçimleri yüzde 52 ile kazanan Sn. Erdoğan’ın karşısında yüzde 48’lik, yüzde 42 oy alan AKP’nin karşısında ise yüzde 58’lik karşıt blok vardır. Bu küçümsenecek muhalefet değildir. Yani, yeni sisteme karşı, denetim ve denge fonksiyonu işleyecektir, işlemelidir. 

24 Haziran 2018 seçimleri ile daha pek çok değerlendirme, görüş, eleştiri ortaya atılacaktır. Bunlar demokrasi geleneğidir. Seçimlerden sonra parti taraftarlarının sokaklarda, caddelerde, yaşlı-hasta demeden bağırıp, çağırmalarını, yolları işgal etmelerini, hele hele gelişi güzel silah atmalarını tasvip etmiyorum. Böyle kutlama olmaz. Modern demokrasilerde, böyle bir davranışa cevaz verilemez. Bunlar cezalandırılmalıdırlar. 

Netice itibariyle, seçimler sonuçlanmış, Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Hani halk arasında bir laf vardır; “Seçilenin Davası Olmaz” diye... Şimdi çalışmak, Türkiye ve Türk halkı için güzel icraatlar yapmak, modern, medeni, insan hak ve hürriyetlerine dayalı, refah devletini yaratmanın zamanıdır. Seçimlerin Türk Demokrasisi, Türk Milleti için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.