“Vatanı Korumak Çocukları Korumakla Başlar.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu milli bayramımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği gençlerin ve ülkenin geleceği olan çocukların öneminin vurgulandığı bizler için çok anlamlı ve önemli bir bayramdır.

Atamızın 23 Nisan’ı armağan ettiği çocuklardan birkaçı da, bu topraklar için çarpan minik yüreklerin destanını yazan ve yaşlarından büyük kahramanlık gösteren: Etlioğlu Ahmet Duran, İsmail Hakkı Demir, Çuhadar Ali, Şekerci Ökkeş, Bombacı Ahmet, Kısakürekzade Şahap, Sait Yalçın, Fındıklıoğlu İbrahim, on iki yaşındaki Mehmet Kamil ve Onbeşliler’dir.

Yeni nesil çocuklarımız da Atalarının onlara armağan ettiği bu bayram coşkusunu yaşarken bir taraftan da, büyük fedakarlıklarla bu ülkeyi onlara armağan eden Mustafa Kemal ATATÜRK ile birlikte o fedakar ve kahraman kardeşlerini de anıyorlar.

Çocuklar dünyaya pembe bakarlar ve onlara görünen bu rengin solmaması için ataları ellerinden gelenin fazlasıyla yapmışlar. Peki ya bizler bu çocuklar için ne yapıyoruz? Onların istek ve düşüncelerine bir yetişkinin düşüncesi kadar önemsiyor muyuz? Bir çocuğun düşüncesini hiçe saymak, aşırı baskı, otoriter tutum, çocuğun kişiliğini hiçe sayan bir tutum olduğunu biliyoruz. Yani bir çocuk en az bir yetişkin kadar söz hakkına sahiptir ve her kurala uymak zorunda değildir. Bir çocuk için eğitim ne kadar önemli ise ailelerin çocuklara karşı olan davranışı da aynı oranda çok önemlidir.

Devletler ve milletler yarışında birimci olmak istiyorsak, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz. Neden? Çünkü yarınlarımızın bilim adamları, düşünürleri, sanatçıları, idarecileri, iş kadınları ve iş adamları hep bugünün çocuklarından çıkacaktır. Elinizden geleni yaptıktan sonra hala çocuğunuz derslerinde başarılı değilse dahi üzülmeyin, çünkü en azından hain, hırsız, rüşvetçi ve sarhoş olmayacaklarından emin olabilirsiniz. Tabi, çocukların gelişimini etkileyen pek çok unsur daha var. Ancak ülkemizde çokça rastlanan ama pekte üzerinde duyulmayan konu; çocukların görüş ve istekleri kayda alınmamasıdır.