23 NİSAN’IN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÖNEMİ NEDİR?

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, sayıları 10’u geçmeyen arkadaşları ile şuurlu, sabırlı ve sistemli bir çalışma yaparak, halka güvenerek ve halkın desteğini alarak koca imparatorluğun enkazı üzerine T.B.M.M kurdular.

Meclisin kuruluşu, İstanbul’a ve Emperyalist işgalci devletlere, millet iradesinden aldıkları güç ile indirdikleri darbedir.

Millet hakimiyetinin temsilcisi olan, milli  mücadele ruhunun ta kendisi olan, anayasal bir düzene geçilmiştir. Vatanın ve milletin İstiklal ve bağımsızlığının kurtarılması, yeni meclisin en önemli ve kutsal görevi olmuştur.

T.B.M.M Ankara’da çok zor şartlar altında çalışmaya başlamıştır. Meclis binasında sıralarda, gaz sandıkları masa yapılarak yokluk içinde fakat vatan aşkıyla, azimle, severek çalışmışlardır.

Hakimiyetin, kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunun göstergesi olan T.B.M.M; Türk İstiklal Savaşına milli mücadele özelliği kazandırmıştır. Günümüz ve geleceğimiz için doğru kararlar alabilmek, istikbalimizi sağlam temeller üzerine inşa edebilmek amacı ile T.B.M.M’nin kurulmasıyla birlikte ortaya çıkan milli egemenlik coşkusu, milletimizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımıza bir bayram günü olarak hediye edilmiştir.

Milli Egemenlik, Milli Mücadelemizin yegane siyasal ideolojisinden kaynaklanan felsefeyle başlatılmış ve yürütülmüştür. Bu ideolojinin asıl amacı, Türk yurdunu emperyalist kuvvetlerden ve onların içlerindeki işbirlikçilerinden kurtarmaktır. Türk milletini bağımsızlığına kavuşturmak, ülkesi ve milleti ile bütünlük ve bölünmezliğini sağlamaktır. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediliğini korumak ancak çocuklarımıza vereceğimiz yüksek değerlerle mümkündür. Milletimizin nüfuzunun çoğalmasını sağlamalıyız. Yarınlarımız olan çocuklarımızı ilimle fenle, milli değerlerimizle ülkülerimizle sıhhatli ve zinde olarak büyütmeliyiz. Böylece dünyanın en güçlü, gelişmiş devletlerinin arasında yerimizi alabiliriz.   

Türk milleti için bir tarihin başlangıcı olan 23 Nisan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk çocuklarına bayram edilmesinin anlamı çok büyüktür. Atamız çok sevdiği çocuklara verdiği değeri gösterirken gelecekte idareyi eline alacak çocuklarımızın bağımsızlığın, vatan sevgisinin, erken yaşlarda öğrenmelerini sağlamıştır. Türk çocuklarının her 23 Nisan’da bugünün anlamını, önemini bilerek coşku ile kutlama yapmalarını istemiştir. Bu bayramımız evrensel bir özellik kazanarak Dünya Çocuklarının Bayramı haline gelmiştir.

Meclisteki vekillerimizin daha duyarlı davranmalarını, milletimizin sıkıntılarını, özellikle çocuklarımıza yapılan istismarları meclise taşıyarak çözümlemelerini umut ediyorum.

Saygı ve sevgilerimi sunar esenlikler dilerim.