Köklerim, genetiğim, ailem, akrabalarım, öğretmenlerim, öğrencilerim, arkadaşlarım, dostlarım… Sizler benim en büyük zenginliğimsiniz. Hayatıma dokunup ışık saçtığınız için, renk ve değer kattığınız için sonsuz teşekkürler… 

Bugün ben bensem eğer, köklerimden, yedi göbek genetiğimden, ailemden izler taşıyorum ve onları yansıtıyorum sadece. Zaten dikkat edin, aslınızı inkar ederseniz, iç huzurunuzdan, ruh esenliğinizden, dinginliğinizden eser kalmaz. Zira görünmez çelik halatlarla bağlısınızdır özünüzdeki temele. Doğduğunuz, yetiştiğiniz yerlerde uyanırsınız mutlu rüyalarınızdan. Çocukluk ve okul yıllarınızın yeri hep ayrıdır dimağınızda. İlkokul öğretmeniniz anne-babanızdan sonraki en önemli rol modelinizdir. Karnınız doyar belki ama arkadaşlarınızla oynadığınız oyunların tadına doyamazsınız. Enerjiniz tükenmez hiç, dur durak tanımazsınız. 

Okul yılları ilerledikçe akademik ve teknik bilgiler gelir ardı sıra. Her öğretmenimizden, her yeni konudan nasibimizi alırız fiziksel ve beyinsel gelişimimiz son sürat ilerlerken. Kelebek kanadı gibi pır pır eder yürek çarpıntılarımız, her bahar tavan yapar duygusal yoğunluklarımız. Sonra mezuniyet, iş hayatı, medeni durum değişikliği derken bir bakarsınız dünya tatlısı evlatlarınız, mesleki kariyeriniz, yuvanız vazgeçilmez parçalarınız olmuş.  7 gün 24 saat yetmez olur, uykular kısalır, enerjiniz katlanır. Kendinize, sevdiklerinize yetebilmek, gelecek kaygısını yok edip eritmek o kadar da kolay değildir ama tempo pür sürat devam ederken farkına bile varmazsınız işleyen demir ışıldar misali. Dönem dönem yavaşlar, yorulur, deşarj olma ihtiyacı hissedersiniz. Size nefes aldıran, her görüştüğünüzde kendinizi şanslı hissettiren, kelimelere gerek kalmadan göz temasıyla anlaşabildiğiniz, çay ve kahve keyfinizi katmerlendiren can dostlarınız, kahkahalarla gülebildiğiniz arkadaşlarınız varsa, evet, işte siz dünyanın en zengin insanısınız. 

Paranız çok olabilir ama sizi zengin etmeye yetmez. Gerçek zenginlik ruh ve beden sağlığınızdır, hayattan keyif almanızdır, mutlu paylaşımlarınızdır. Kadir kıymet bilen, sizinleyken diğerlerini, diğerleriyleyken sizi çekiştirme rahatsızlığına yakalanmamış, sonradan gördüklerinin değil özünün telaşesinde ve her şeyi en iyi bilmek yerine her şeyi öğrenmeye tüm anten ve radarlarıyla açık arkadaş ve dostlardır. Ardınızdan duasını eksik etmeyen anne-baba, akrabalarınız ve büyüklerinizdir. Sizi gördüğünde gülümseme yeteneğini kaybetmemiş, tanıdığı halde görmezden gelme saygısızlığını kendi kişiliğine yakıştıramayan dobra ve özgüvenli kişilik komşunuz da olabilir, yakınınız da, arkadaşınız ya da dostunuz da. Ve siz bilirsiniz ki hayat koşuşturmacası döngüsünde bir araya geldiğinizde zaman duracak, araya hiç mesafeler girmemiş gibi, dejavu yaşarcasına birlikte edilen hoş sohbetten doyumsuz tat alacaksınızdır. 

Tüm bunların bilincinde olduğum için, hayatımı renklendiren yakınlarım, dostlarım, ailem, sevdiklerim, öğrencilerim, sevenlerim olduğu için şükür duygularıyla doluyum ve ister inanın ister inanmayın dünyanın en zenginlerinden biriyim. 

Hepinize harika bir yeni yıl diliyorum. Hoşgeliyorsun 2019, uğur getir hepimize!

Yürek dolusu sevgilerimle…