Dünya Kupası Fransa’nın haklı şampiyonluğu ile sona erdi. Hırvatistan’ın, final oynaması ilginçtir. Bizim bile yendiğimiz Hırvatistan nasıl finale kadar gelebildi. Dünya Kupası’nda, İtalya ve Hollanda’nın bulunmaması büyük eksikliktir. Panama, Kosta Rika, Nijerya, Avusturalya, İran, Mısır, Fas, Senegal, G.Kore, Arabistan’ın bile yer aldığı bu önemli futbol şöleninde Türk Milli Futbol Takımı’nın bulunmamasından dolayı yeis ve hüzün içinde maçları izledik. Bizans oyunları, prim, para, kebapçı kavgaları nedeniyle, Türkiye böylesine önemli spor arenasından mahrum kaldı. O prim kavgası yapanlar için bu tür uluslararası turnuvalar, kendilerini göstermek açısından eşsiz bir fırsattır. Ama bunu idrak edemiyorlar. 

Hep ifade ediyorum. Türkiye, Dünya ve Avrupa Kupalarında, mutlaka bulunmalıdır diye... Aslında iyi seçilmiş, kendisini futbola vermiş, bir Milli Takım, bir çok takımı yenebilir. Tekrar ediyorum. Dünya Kupası’nın, final oynayan takımı Hırvatistan’ı biz yenmedik mi? Dünya Kupası’nda, Türkiye’yi temsil eden Cüneyt Çakır ve arkadaşlarını, merak ediyorum, değerli spor basınımız, nasıl yerden yere vuracaktır. Sn. Çakır, dünyanın en iyi 3 hakeminden birisidir. Kendisini tebrik ediyorum, gurur yaşattı bizlere... Şimdi önümüzde, Avrupa Futbol Şampiyonası vardır. Benim bu turnuvaya katılabileceğimiz hususunda kuşkularım vardır. Zor görünüyor. 

2018-2019 Türkiye Süper Ligi’nde, Ankaragücü, Erzurum, Rize takımlarının yer almasından dolayı memnunum, futbol Türkiye’ye yayılmalıdır. Bu nedenle Süper Lig’de, İstanbul’dan Fenerbahçe, BJK, Galatasaray dışında dördüncü takım olmamalıdır. Buna karşılık, Adana, Gaziantep, Eskişehir, Diyarbakır, Elazığ, Maraş, Urfa, Van, Sakarya, Denizli, Trakya’dan Edirne veya Tekirdağ gibi takımlar bulunmalıdır. Antalya ve Alanya bir arada bulunmamalıdır. 

Vakit buldukça maçları izlemeye çalışıyorum. Bazı futbolcular, dikkatimi çekti. Üzerinde durulursa, yeni yıldızlar kazanabiliriz. Örneğin; Kaleciler: Tolgahan (Sivas), Harun (Bursa), Serkan (Konya), Defans: Hasan Ali (FB), Atilla Turan, Ahmet Oğuz, Furkan Barış, Ertuğrul (Bursa), Ömer Bayram, Sadık (MLY), Yusuf Yazıcı, Abdulkadir (TRZ), Emre Akbaba, Emre Kılıç, Halil (GZT), Deniz Turunç, Muğdat, Alper Uludağ (GB) istikbal vadeden oyunculardır. Burada, Okay Yokuşlu’ya özel yer vermek isterim. Her maçını üstün performansla, hatasız tamamlayan, harika bir futbolcu. Allah nazardan saklasın. İspanya4da çok başarılı olmasını dilerim. Yurt dışında da Hakan Calhanoğlu, Cengiz Çağlar dışında Milli Takıma yararlı oyuncu göremiyorum. Belki Emre Mor ve Cenk’i ilave edebiliriz. 

Avrupa ve Dünya Kupası maçlarında sorun çıkaran futbolculara, artık Milli Takım kapısı kapatılmalıdır. Türk Futbolunun öyle 40 yaşına merdiven dayamış, emekli oyunculara ihtiyacı olmamalıdır. Kendi kaynaklarımıza dönmek gerekir. Burada görev, Teknik Direktörlere düşüyor. Ama hangi Teknik Direktörlere... Ülkemizde, Terim, Güneş, Denizli dışında teknik direktör var mı? Hangi Türk Teknik Direktöre İspanya, İtalya, İngiltere, Almanya’dan takım çalıştırmaları için teklif geliyor!?. Bu nedenle yabancı teknik adamlara karşı çıkmamak gerekir. Denizli’ye üzülüyorum, yetenekli ancak takım çalıştırmıyor, TV’lerde dolaşıyor, kendisine yazık ediyor. 

Son olarak Sn. Ali Koç’un, Fenerbahçe Başkanlığına seçilmesinden duyduğum memnuniyeti, tebarüz ettirmek isterim. Bir kabus son bulmuştur. Değerli Arkadaşım, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi, Sn. Turhan Şahin, seçimlerden önce beni aradı “Ağabey, senin etrafın geniş, tanıdığın çoktur, lütfen bize destek ol” dedi. Fenerbahçe kongre üyesi olan dostlarımı aradım, Ali Koç listesine oy vermelerini rica ettim. Ayrıca Burhan Karaçam’ı da tanıyorum, FB için katkısı büyük olacağına inanıyorum. Biz ailece yıllardır, en eski Fenerbahçeliyiz. Kadıköy’ün, en mümtaz ailesi olan Nazir Zühtü Paşa ve Müderris Nazır Mehmet Ziya Maruflu Paşa’nın ahfadıyız.. Fenerbahçe’yi, Ali Koç gibi Türkiye’nin önemli bir ailesine mensup, kaliteli insanların idare etmesini isteriz. Teknik Direktör Sn. Kocaman’ın da gönderilmesi isabetli olmuştur. Fenerbahçe önümüzdeki dönemde Avrupa Şampiyon Kulüpler Ligi’nde oynayacaktır. Asıl arena orasıdır. Başarılar diliyorum. 

***

NOT: Dünya Kupası’ndan Almanya çok kötü oyunla elendi. Türk asıllı oyuncular Mesut ve İlkay’a Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirdiği için yoğun menfi tepki gösterilmiş, adeta bu oyuncular moral bozukluğundan oynayamaz duruma düşmüşlerdir. Yazık olmuştur. Bundan böyle Almanya Milli Takımı’nda yer almaları zor görünüyor.