Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

Öncelikle Tüm Müslüman Aleminin Mübarek Kurban Bayramını En İçten Dileklerimle Kutluyor; Küçüklerimin Gözlerinden, Büyüklerimin Ellerinden, Yaşıtlarımın Yanaklarından Öpüyorum. Mutlu Bayramlarımız Olsun. 

19.ULUSLARARASI SAFRANBOLU ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ 06-08 EYLÜL 2018

Safranbolu'da bu yıl 06-08 Eylül 2018 tarihinde 19. su gerçekleşecek olan Festivalin tüm hazırlıkları hızlı bir şekilde devam ediyor. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin amacı, ''başta Safranbolu, genelde yurdumuzda bulunan kültürel değerlerin “Kültürel alt yapısı ile korumanın sürekliliğinin sağlanması” olarak gelecek nesillere taşınmasına gerekli duyarlığı sürdürmek, belgesel film festivali aracılığı ile güncelleştirmek. “Kültürel Miras ve Korumacılık” temasının ışığı altında tarihsel, kültürel ve doğal çevrenin geleceğe taşımasını sağlayabilmek'' olarak tanımlanıyor. 1994’te UNESCO tarafından tescillenmiş. Safranbolu, Osmanlı’dan günümüze kendisini korumayı bilmiş, kültürünü gelecek nesillere ve kentimizi ziyaret eden yerli yabancı misafirlere geçmişten aldığı gibi yansıtmayı başarmış bir yerdir.

Bu yıl'ın Ana Tema'sı ''Kültürel Miras ve Korumacık '' '' Mahalle Kültürü'' 'dür.

Festivalin Komitesinde; Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi, Karabük Üniversitesi, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarları Odası, Safranbolu Esnaf Kefalet Odası, Safranbolu Şoförler ve Otomobilciler Odası, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı, Safranbolu Turizme Katkıda Bulunan Esnaflar Derneği, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği ve Karabük Valiliği bulunuyor.

19.Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali 'nin Belgesel Ana jürisi; Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Sayın Serdar Sabuncu, Azerbaycan'lı Yönetmen Sayın Nadir Machanov, Setem Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetmen Sayın Mehmet Güleryüz, Yönetmen Sayın Biket İlhan, Film-San Vakfı Genel Müdürü ve Art Director Sayın Kıvanç Terzioğlu, Yönetmen Sayın Cengiz Göktaş, Festival Genel Koordinatörü Sayın Zülfiye Eraslan Özcan bulunuyor. Verilecek ödüller ise;

AMATÖR ALTIN SAFRAN BELGESEL DALINDA

1.'ye: 10.000 TL + Altın Safran Ödül Heykelciği, 2.'ye: 7.000 TL + Altın Safran Ödül Heykelciği, 3.'ye: 5.000 TL + Altın Safran Ödül Heykelciği, SÜHA ARIN ÖZEL ÖDÜLÜ: 3.000 TL 

PROFESYONEL ALTIN SAFRAN BELGESEL DALINDA 

1.'ye 15.000 TL + Altın Safran Ödül Heykelciği, 2.'ye: 10.000 TL + Altın Safran Ödül Heykelciği, 3.'ye: 7.000 TL + Altın Safran Ödül Heykelciği

19.Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali 'nin Fotoğraf Yarışması'nın Seçici Kurul'u ise;  Fotoğraf Sanatçısı Sayın Abdurrahman Antakyalı , Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sayın Bahadır Acar, Belgesel Film Yapımcısı ve Fotoğraf Sanatçısı Sayın Çoşkun Aral, Fotoğraf Sanatçısı, Akademisyen Sayın Dr. Melih Zafer ARKAN,  Fotoğraf Sanatçısı Sayın Mustafa SEVEN'den oluşuyor.

FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Birincilik 5000 TL + Altın Safran Ödül Heykelciği, İkincilik 3000 TL + Altın Safran Ödül Heykelciği, Üçüncülük 2000 TL + Altın Safran Ödül Heykelciği, Safranbolu Özel Ödülü 1000 TL + Altın Safran Ödül Heykelciği (Yalnızca Safranbolu’da çekilen bir fotoğrafa verilecektir.)

GENÇ, YAKIŞIKLI VE BAŞARILI OYUNCU İBRAHİM MURATOĞLU ''HERKES HEDEFİ KADAR BÜYÜKTÜR'' ''GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYEMİN GURURU OLACAĞIM'' DEDİ....

Genç, yakışıklı ve başarılı oyuncu İbrahim Muratoğlu ''Herkes Hedefi Kadar Büyüktür'' diyerek radyo programında hayallerini anlattı.  İbrahim Muratoğlu geçtiğimiz günlerde Kanal 34 Radyo'da Derya Ulu'nun sunduğu Deryalı Saatler programının stüdyo konuğu oldu. Programda bugüne kadar geldiği zamanı, bugünlerde yaptıklarını ve yarınlara dair hayallerini hedeflerini ve yapmak istediklerini radyo dinleyenleriyle paylaştı. Hedefinin sadece Hollywood olduğunu defalarca tekrarlayan Genç ve Yakışıklı oyuncu Ülkemi en güzel şekilde sanatımla duyurmak istiyorum, sanatımı en güzel şekilde icra ederek parmakla gösterilen birisi olacağıma inanıyorum. Bu sadece benim gururum değil Ülkemin Türkiye'min gururu olacak.'' dedi. İleriki zamanlarda belki bir single veya müzikallede sevenleriyle buluşacağının sinyallerini verdi. İbrahim Muratoğlu bugün saat 16:00-18:00 saatleri arasında 93.9 Medya Fm'de Müslüm Söyler'le Başka Açıdan programında radyo programının canlı yaynda stüdyo konuğu olacak. Benden tavsiye, sakın kaçırmayın derim:)

Saygılarımla....

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...