Perşembe günü Atatürk’ün Muhteşem Kurtuluş Savaşı için Samsun’a çıkışının 97’nci yılını Atatürk’ün doğumunun da 135 inci yılını idrak ettik. ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI olarak coşku ile kutlandı.

Mondros Mütarekesi ile son verilen Birinci Dünya Harbi’nin kahramanları arasında Türk Milletinin saygın bir yeri de olsa düşmanlar, Anadolu’yu, bu son vatanımızı paylaşmaya başlamışlardı. Yüzyıllardır hür ve bağımsız yaşadığımız Anadolu düşman çizmeleri, kahraman milletimiz de esaretin, zilletin pençesi altında, yokluk ve yoksulluk içinde yalnız ve çaresizdi.

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa kurtuluşun kıvılcımını Samsun’da yaktı. Bütün olumsuzluklara rağmen bu esaretten, zilletten kurtulmak için kahraman Türk Halkı ile kucaklaşarak önce Kuva-yi Milliye’yi, daha sonra Milli Ordu’yu kurdu. Eşi meninde görülmemiş muhteşem bir Kurtuluş Savaşı ile zaferi kucakladı ve düşmanı denize döktü.

19 Mayıs; bu büyük ve mutlu ZAFER’in başlangıcı, Cumhuriyetimizin temeline ilk harcın atıldığı gündür. En içten ve yüksek duygularla yürekten kutluyor ve ebediyete kadar coşku ile sevinç içinde, gururla kutlanmasını temenni ediyorum.

Ulu Önder Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve Cumhuriyeti kuran bütün aslanları büyük bir saygı ile anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

19 Mayıs Perşembe günü Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile Kadıköy’de İskele Meydanında, Kadıköy Belediye Başkanlığının organize ettiği Atatürk Anıtına çelenk koyma törenine, TESUD Rasimpaşa Şubesi olarak biz de katıldık. Siyasi partiler ve birçok Sivil Toplum Kuruluşunun katıldığı töreni tertiplediği için Sayın Belediye Başkanımız Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür ederiz.

Çelenk Koyma Törenini müteakip güvertesinde Okul Boru Trampet Takımı ve Bandosunun yer aldığı, bayraklarla süslü ve Atatürk’ün büyük boyda fotoğraflarının asılmış olduğu bir gemide, esas duruşta halkı selamlayan Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri, marşlar söyleyerek Kadıköy Vapur İskelesi’ne yanaştılar. Civarda ve iskeledeki halkın sevgi dolu tezahüratına ben de gururla iştirak ettim. Daha sonra yine halkı selamlayarak iskeleden ayrıldılar.

Şahsen beni Askeri Lise günlerime götürüp heyecanlandıran bu hoş sürprizi, hazırlayan Kuleli Askeri Lisesi Komutanlığına ve güzide öğrencilere teşekkür eder, daima yüksek başarılar dilerim.

Sağ olsunlar, var olsunlar.