17'nci Akdeniz Oyunları 30 Haziran pazar günü açılış töreni gibi muhteşem bir kapanış töreni ile sona ererken hem organizasyonun başarısı hem de sporcularımızın elde ettikleri başarıların, ödünç vesilesi olarak hatırlanacağı muhakkak.
Bu oyunlarda muhtelif branşlarda 47 altın, 43 gümüş ve 36 bronz madalya ile İtalya'dan sonra en çok madalya alan sporcularımız, 17'nci Akdeniz Oyunlarında tarihinin en fazla altın madalyasını da kazanarak başarılı bir tablo çizdiler.
Sporcularımızın bu gurur veren başarıları yanında, 18 ay gibi kısa bir sürede tesislerin inşa edilerek hizmete hazır hale getirilmesi ve oyunların kusursuz bir şekilde icrası ile açılış ve kapanış törenleri izleyen herkesin beğenisini kazandı.
10 gün süren 17' nci Akdeniz aynı zamanda yıllardır özlemini çektiğimiz Olimpiyat Oyunları için de iyi bir referans olacağı muhakkak gibi. Nitekim Akdeniz Oyunları açılışına katılan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı da açılış töreninin ardından güzel mesajlar verdi. Hemen ardından da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve beraberlerindeki heyet, Lozan'da 2020 Olimpiyat Oyunlarını İstanbul'a almak için başarılı bir de sunum yaptılar.
Daha önceleri de bir kaç defa adaylığımız görkemli sunumlara rağmen bir türlü kabul edilmemişti. Şimdi İstanbul daha önceki müracaatlara göre avantajlı gözüküyor gibi.
Ancak spor hayatımıza musallat olan ve artık ayyuka çıkan şike ve teşvik skandalları ile şiddet ve doping olaylarının gölgesi bu güzellikleri etkiler mi acaba?