500’ün üzerinde katılımcının projeleri şehirde 

50’nin üzerinde mekâna yayılacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 2007–2026 Bienal Sponsoru Koç Holding’in desteğiyle düzenlenecek 17. İstanbul Bienali 17 Eylül’de açılıyor. 

Küratörlüğünü Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in üstlendiği bienal,
20 Kasım’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 

 

1987 yılından bu yana İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Bienali, 17. edisyonuyla bir kez daha İstanbul’u güncel sanatın buluşma noktası haline getirmeye hazırlanıyor. Küratörlüğünü Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in üstlendiği bienal için dünyanın farklı bölgelerinden katılımcıların, İstanbul’un çeşitli semtlerinde sergileyecekleri projeler için kurulum çalışmaları devam ediyor. 

17. İstanbul Bienali’ne, sanatçı, düşünür, yazar, şair, araştırmacı, mimar, radyo programcısı, balıkçı, aktivist, stand-up komedyeni, şef, etnomüzikolog, ornitolog, deniz bilimci, kukla ustası, müzisyen ve daha pek çok başka alandan 500’ün üzerinde katılımcı, yerel topluluklarla bireysel veya kolektif çalışmalar yürüterek katkı sunacak. 

17. İstanbul Bienali, Beyoğlu, Kadıköy, Fatih ve Zeytinburnu’nda yer alan 12 sergi mekânının yanı sıra, şehrin dört bir yanında sayıları 50’yi aşan kitapçı, sahaf, hastane, huzurevi, kafe, metro durakları ve bir radyo istasyonunda izleyiciyle buluşacak.

NİCK CAVE 21 AĞUSTOS’TA PARKORMAN’DA

Yıldızı hiç sönmeyen kariyerinin pek çok aşamasında yolu İKSV ile kesişen Nick Cave & The Bad Seeds, akıllara ve ruhlara kazınan şarkılarını bu kez, İKSV’nin 50’nci yılına özel olarak, Parkorman’da söyleyecek. Konsere az bir süre kala biletleri tükenen kategoriler için sınırlı sayıda bilet satışa açıldı.

Nick Cave & The Bad Seeds, 2 Haziran’da başladığı, Primavera Sound, Rock Werchter gibi festivalleri ve Berlin, Oslo, Porto gibi şehirleri gezdiği Avrupa turnesi kapsamında, bu sefer 21 Ağustos’ta İstanbul’a geliyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın 50’nci yılını kutlamaları kapsamında düzenlenen konser, Go Ons, We Are The Walkers ve Audi Türkiye’nin katkılarıyla Parkorman’da gerçekleşecek. Nick Cave & The Bad Seeds konseri öncesinde, Barcelona’da Primavera Sound’un yıldızları arasında gösterilen alternatif rock grubu Black Country, New Road sahnede olacak.

21 Ağustos pazar akşamını Nick Cave & The Bad Seeds ve sevenleriyle birlikte, yeşillikler içinde geçirmek, öncesinde güçlü tınılarıyla Black Country, New Road’a en önden kulak vermek için kontenjanlarla sınırlı kategorilerde yerinizi ayırın.

ZUHAL ÖZYURT İLE KUNDALİNİ YOGA EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Zuhal Özyurt liderliğinde, 150 saat Yoga Alliance onaylı ve sertifikasyonlu Kundalini Yoga’nın Temelleri ve Uzmanlaşma Programı 28 Ekim 2022-16 Nisan 2023 tarihleri arası online ve inziva programı olarak gerçekleşecek.  

Kundalini Yoga Eğitmeni Zuhal Özyurt ‘Bu program, 12 yılımın öğretme ve uluslararası öğrenci yetiştirme deneyemimin bir aktarımıdır. Kundalini Research Institute Eğitmen yetiştirme programı dahilinde aldığım yolda şimdi sizlere güvenli ellerde, konusunda yardımcı ve misafir uzmanların bir araya geldiği, Kundalini Yoga'nın Temelleri Uzmanlaşma Programı’nı siz yeni yaşam yolunda ilerleyenler için destekle hazırladık.

Kundalînî Yoga Uzmanı olarak yaşam yolunda yeni bir yol haritası çizenler, pratiğinde derinleşmek, kişisel gelişime kendini adayanlar için, yolculuklarına köklü ve donanımlı zengin bir içerikli program başlıyor’ ifadelerini kullandı.

ALPAY’IN 55. SANAT YILI KUTLAMASI

Türk Pop Müziği’nin duayen yorumcusu Alpay, Demirören Medya Grubu medya sponsorluğunda Poll Production by Polat Yağcı organizasyonu ile 55. sanat yılını Paraf Kuruçeşme Açıkhava sahnesinde sevenleriyle kutladı.

87 yaşındaki usta sanatçı Alpay, 1960’lı yıllarda başladığı ölümsüz kariyerinin 55. yılı kutlamasında yaklaşık iki buçuk saat ara vermeden sahnede kalarak performansıyla müzikseverlerden büyük alkış aldı.

‘Karizması Yetti’

Birçok şarkısının hikayelerini de sahnesinde sevenleriyle paylaşan Alpay, “Fabrika Kızı”, “Gitme”, “Yanımda Kal” gibi klasiklerini her yaştan ziyaretçisi ile birlikte söyledi.

55. sanat yılını taçlandırdığı “Alpay’a Saygı” proje albümünde yer alan sanatçı dostlarıyla ilk kez Kuruçeşme Açıkhava sahnesinde bir araya gelen ALPAY karizması ile de beğeni topladı.

‘METİN AKPINAR İLE MUHABBET’ EDECEĞİZ

Metin Akpınar 18 Ağustos’ta Ankara ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Çim Anfi’de, 20 Ağustos’ta Bursa Osmangazi Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Usta sanatçı Selçuk Metin’in yönetmenliğini, Zeynep Miraç’ın moderatörlüğünü üstlendiği ‘Metin Akpınar’la Muhabbet’ kapsamında mizahtan siyasete, müzikten yemeğe, umuttan aşka kadar pek çok konuda konuşacak ve seyircisinin sorularını yanıtlayacak.  O anlatacak biz dinleyeceğiz. Biz soracağız o cevaplayacak. Belki geçmişin tatlı anıları arasında dolaşacak, belki gelecekten konuşacağız.

KESER KARDEŞLERİN SERGİSİ BODRUM’DA

Bodrum Art Fair’de Han Keser ve Yüksel Başaran Yıldız Keser kardeşlerin Pouring Abstract adlı sergisi sanatseverlerle buluştu. Ressam anne Nil Yıldız’ın çocukları 11 yaşındaki Yüksel Başaran Yıldız ve 23 yaşındaki Han Keser pandemi sürecinde evde yaptıkları 80 tabloyla sergiye katılan misafirleri büyüledi. 

Han Keser yaptığı tasarım ceketler ve sanatçılara özel hazırladığı klip ve sahne kıyafetleriyle de ilgi çekiyor.

DAVİD BOWİE ‘EN ETKİLİ İNGİLİZ SANATÇISI’ SEÇİLDİ

140 milyonun üzerinde plak satıp onlarca film yapımında rol alan 2016 yılında 69 yaşında hayatını kaybeden müzik ikonu David Bowie ölümünden sonra da onurlandırılmaya devam ediyor. İngiliz televizyon kanalı Sky Arts efsane ismi son 50 yılında ‘En Etkili İngiliz Sanatçısı’ seçti.  

Sky Arts’ın listesinde Bowie’yi Sir Steve McQueen, ardından da Doctor Who ve It’s A Sin yazarı Russell T Davies ikinci ve üçüncü sırada yer alarak takip ettiler.

Filmleri arasında 1983 yapımı Merry Christmas, Mr. Lawrence ve 1986 filmi Labirent gibi filmler yer alıyor. Bowie, filmlerin yanı sıra, 1980’lerin başında The Elephant Man’in Broadway prodüksiyonunda sahnede Joseph Merrick olarak da rol aldı.