Hepiniz olmasa da bazılarınız panik halinde, ne alacağım, ne yapacağım diye. Tedirgin olmaktan kurtulacağınız bir öneri sunacağım sizlere. Kişi sevgilisine hediye alır, belirlenmiş bu günde aksamasız hediye almaya gayret eder. Neden? Hediye alma konusunda böylesi hassasiyet oluşturur ki? Düşünceli, paylaşımcı gibi güzel özelliklerini sevgilisi de görsün bilsin diye değil mi?

“14 Şubat” a ne kaldı şunun şurasında, siz bugünden itibaren başlayın çalışmalara. Evet, sizler, kız ya da oğlan, erkek ya da kadın, hepiniz için geçerli bu önerim. Sevgilinize, sevdiğinize öyle güzel bir jest yapacaksınız ki ömrünce unutamayacak. Jestiniz değer gördüğü gibi tetikleyici de olacaksınız, isim ve kim, kimler olduğunu belirtmeden anlatıp, bu güzellik, iyilik halkasına çoklarını da katacaksınız. Söyleyecekleriniz çokta muamma değil, istediğiniz gibi uyarlayın;

-Sevgilim, sana alacağım hediye parasıyla Makbule teyzenin doğalgaz faturasını yatırdım, seni seviyorum.

-Sevgilim, sana alacağım hediye parasıyla Adil amcanın evine bir ton odun aldım, seni seviyorum.

-Sevgilim, sana alacağım hediye parasıyla komşunuz İlyas abi var ya, kanser hastası ve ilaçları SGK tarafından karşılanmayan, bu ay ilaçlarını ben aldım, aslında sen aldın, biz aldık işte, seni seviyorum.

-Sevgilim, sana alacağım hediye parasıyla okul duvarı dibinde ayakkabı boyayan Cavit var ya, görmüştük geçenlerde, nasıl da üşüyor diye hayıflanmıştık, Cavit’e içi dışı kürklü, tüylü falan çok güzel bir mont aldım, seni seviyorum.

-Sevgilim, sana alacağım hediye parasıyla Şenol ve Hakkı amcaların elektriğini kesmişler, üstelikte bu kış kıyamet günlerinde elektrikli sobayla ısınıyorlardı, faturalarını yatırıp, elektriklerini bağlattım, seni seviyorum.

-Sevgilim, sana alacağım hediye parasıyla Süheyla abla var ya, altı çocuğuyla yaşama savaşı veren, eşe dosta tek laf etmeyen, çocukların hepsi öğrenci, aldım yanıma birlikte kırtasiyeciye gittik, ne istedilerse, neye gözleri iliştiyse, defter, yardımcı kitaplar, kalemler falan, isterdim elbette bilgisayar falan almak ama, bu yıl buna yetti param, seneye bakarız, seni seviyorum.

 

Elbette, yazdıklarım benim hayal gücümle ürettiklerim, duyumsadıklarım, kurgularım. Biliyor ve istiyorum ki; kendi hayal gücünüz ve gördüklerine binaen en ideal tespitleri yapıp yüz, yüzler güldüreceksiniz. Tebessüm eden, gülen o yüzler var ya, aradan on yıllar geçse de unutulmayacak, sizin ve sevgiliniz tarafından hep hatırlanacak. Hani önerim açık, aleni, istediğiniz kadar renklendirin, açıyı genişletin. Ülkemin uzun geçmişi olan yardımlaşma, dayanışma kurumları, dernek ve vakıfları olsa da, hiçbir kuruluşla alakalı menfi bir görüş belirtmeden geçeceğim. İstediğim tek ayrıntı alan el veren el alenen görülmeye açık olmasa da birbirlerini görsünler, hepsi bu, kolay gelsin. Sizlerin ve sevdiklerinizin, sevgilinizin ve sizin sevgililer günü kutlu olsun.

Mir Murat Demir