Bugün;  13 Temmuz  2019  Cumartesi Satürn günü, Ay Yay  burcundayken  güne başladık.

Ay Yay burcundayken; akrep burcunda ki geçişine göre daha neşeli ve eğlenceli olduğumuz bir dönemdir.

Yay  mutluluğun, inancın ve şansın burcu olarak bilinir. Uzaklar, uzak kültürler, felsefe ve inanç konuları, bugünlerde öne çıkar.

Maceralar, seyahatler, yeni deneyimler, yabancılar ve toplumsal yargılar bu iki günde daha çok ilgileneceğimiz konulardan oluyorlar.

Olaylara geniş perspektiften bakar ve hoşgörü ile iyimser bir şekilde yargılarız.

SAĞLIK:

Kalçamız, belimiz, damarlarımız, kaslarımız ve üst baldırlarımız Ay’ın Yay burcundan geçtiği günlerde hassaslaşır.

Bugünlerde uzun yürüyüşlerden ve ağır yük kaldırmaktan kaçınmalıyız.

Bu günlerde siyatik, menisküs ve varis ağrılarında da artış gözlenir. Bu ağrılara karşı önlem alarak günü rahat geçirebiliriz.

BESLENME:

Yay burcu besin yönünden “protein ve vitaminleri” temsil eder. Dolayısı ile Ay’ın Yay burcundan geçtiği günlerde protein ve vitamin emilimi artar.

Dolayısı ile protein ve vitamin yönünden beslenmek bugünlerde vücudumuz için faydayı arttıracaktır.

ÖNEMLİ GEZEGEN TRANSİTLERİ:

9 TEMMUZ’DA BAŞLAYAN MERKÜR RETROSU 1 AĞUSTOS’A KADAR SÜRECEK..

Transit süresi: 9.7.2019 – 1.8.2019 (7 Temmuz- 3 Ağustos)

MERKÜR RETROSUNUN BURÇLARINIZA ETKİSİ-1

Koçlar ve yükselen Koçlar 5

“Her aklınıza geleni söylemezseniz bu süreci zararsız atlatabilirsiniz!”

7 Temmuz’da yılın ikinci Merkür retrosu sizin; aşk ve çocuklar eviniz olan beşinci evinizde  durağa giriyor ve 9 Temmuz’da Aslan burcunun 04°27' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Merkür retro durumunda ilerlerken; 1Ağustos’ta tekrar direk hareketine başlamak üzere önce durağanlaşıyor ve 3 Ağustos’tan itibaren tekrar düz hareketine başlıyor.

Aşk hayatınızda sevgilinizle aranızda oluşabilecek iletişim sorunundan dolayı problemler yaşayabilirsiniz. Muhtemelen geçmişe ait bir aşkınızında hiç beklenmedik bir zamanda karşınıza çıkması mümkün olabilir. 

Kendisinden haber alabilir veya bizzat görüşmeniz olabilir.

Eğer çocuklarınız var ise; bu süreçte aranızda kurduğunuz iletişiminizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Birbirinizi yanlış anlıyor veya “onlara ulaşamıyor” duygusuna kapılabilirsiniz. 

Onlarla biraz daha dikkatli bir diaolog kurma durumu, işinizi kolaylaştırabilir. Olayları bir dedektif gibi araştırmak, deşmek bu üç haftalık süreçte çözemeyeceğiniz sorunlar yaratabilir.

Eğer siz burcu veya yükselen burcu akrep olan sanatçı iseniz; bu süreçte bazı anlaşmalarınız iptal olabilir. Bazı yanlış anlaşmalar yüzünden sorunlar çıkabilir.

Özellikle üç haftalık yılın bu ilk Merkür retrosunda herhangi bir anlaşmaya imza atmamanız önemlidir. İmza atmanızı gerektirecek herhangi bir anlaşmanız varsa retronun biteceği Nisan ayına bırakmanız daha doğru bir seçim olur.

Boğalar ve yükselen Boğalar 4

“Ev almanın ve ev satmanın zamanı değil!”

7 Temmuz’da yılın ikinci Merkür retrosu sizin; yaşadığınız yer ve ebeveynlerinizi anlatan alan olan dördüncü evinizde  durağa giriyor ve 9 Temmuz’da Aslan burcunun 04°27' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Merkür retro durumunda ilerlerken; 1Ağustos’ta tekrar direk hareketine başlamak üzere önce durağanlaşıyor ve 3 Ağustos’tan itibaren tekrar düz hareketine başlıyor.

Bu üç haftalık süreçte ebeveynlerinizle aranızda anlaşmazlıklar yaşanabilir. Ya onlar sizi yada siz onları yanlış anlayabilirsiniz. Kendinizi ifade edemeyebilirsiniz. 

Dolayısı ile bu süreçte olayların üzerine gitmek ve üstelemek yerine, retronun biteceği Nisan ayında onlarla konuşmanın daha doğru olduğunu görebilirsiniz.

Yine retronun yarattığı fırsatlar olarak bakarsak, eğer geçmişte ebeveynlerinizle aranızda iletişimden kaynaklı bir sorun yaşadınız ve hala küsseniz, işte bu durumu düzeltmenin tam zamanı. Merkür’ün Retro olduğu bu süreçte küs olduğunuz ebeveynlerinizi arayabilir ve onlarla geçmişi düzetmenin fırsatını yakalayabilirsiniz.

Ancak bu iletişimi bizzat kendiniz kurmalısınız. Bir başkası üzerinden iletişim kurmak veya teknoloji aracılığı ile haber göndermek pek işe yaramayabilir.

Bıraktığınız haberler yerine ulaşamayabilir. 

Ayrıca bu dönemde evde bazı eşyalarınızın kaybolması da mümkün olabileceği gibi; daha önceden kayıp olan eşyalarınızı ararsanız kolayca bulabilirsiniz. Deneyin.

Yeni bir ev almayı planlıyorsanız eğer veya satmak hiç doğru bir zaman değil, Retro bittiğinde ya aldığınız evden pişman olur yada sattığınız evin ucuza gittiğine üzülebilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler 3

“Dedikodular baş ağrıtabilir!”

7 Temmuz’da yılın ikinci Merkür retrosu sizin; kardeş ve kuzenleriniz olan yakın çevrenizle ilgili olan üçüncü evinizde  durağa giriyor ve 9 Temmuz’da Aslan burcunun 04°27' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Merkür retro durumunda ilerlerken; 1Ağustos’ta tekrar direk hareketine başlamak üzere önce durağanlaşıyor ve 3 Ağustos’tan itibaren tekrar düz hareketine başlıyor.

Kardeş kuzen gibi yakın çevrenizle ve yakın gördüğünüz arkadaşlarınızla aranızda iletişim sorunları yaşanabilecek bir dönemdesiniz. Kendinizi yanlış ifade ediyor ve onları da yanlış anlıyor olabilirsiniz.

Dolayısı ile, herhangi bir konu üzerinde didişmek yerine, bir süreliğine uzak kalmak ve tartışılması gereken konuları retronun biteceği Nisan ayına bırakmanız yerinde olacaktır.

Diğer taraftan Merkür retrosu özellikle teknolojik aletleri etkilediğinden, bunlar üzerinden kuracağınız iletişiminize ve bu üç haftalık dönemde oluşabilecek data kayıplarına da dikkat etmeniz gerekebilir. 

Özellikle medya alanında çalışanların; teknolojik aletlere çok güvenmemeleri, yaptıkları işlemlere tekrar, tekrar dönüp kontrol etmeleri gerekebilir.

Veri kaybına uğramamaları için, Retro başlamadan önce mutlaka data yedeklemeleri önemli olacaktır.

Yengeçler ve yükselen Yengeçler  2

“Bu retroda maddi zarara uğrayabilirsiniz !”

7 Temmuz’da yılın ikinci Merkür retrosu sizin; maddi ve manevi değerlerinizi anlatan ikinci evinizde  durağa giriyor ve 9 Temmuz’da Aslan burcunun 04°27' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Merkür retro durumunda ilerlerken; 1Ağustos’ta tekrar direk hareketine başlamak üzere önce durağanlaşıyor ve 3 Ağustos’tan itibaren tekrar düz hareketine başlıyor.

Kendi “maddi ve manevi değerleriniz” olan haritanızdaki ikinci evinizde yaşayacaksınız yılın bu ilk Merkür retrosunu. 

Bazı yanlış anlaşılmalar yüzünden kazançlarınızda sorunlar yaşayabilirsiniz. Yanlış hesap Bağdat’tan döner misali, bu Retro sürecinde yapacağınız anlaşmalara dikkat etmeli ve bir yere imza atmadan önce tekrar, tekrar okumalısınız. Çünkü bu Merkür retrosu sizin maddi zarara uğramanıza neden olabilir.

Bu süreçte kendinizi yanlış ifade edebileceğiniz gibi; sizde karşınızdaki insanları yanlış anlıyor olabilirsiniz. 

Bu nedenle size tavsiyem, bu üç haftalık süreci önemli işleri devreye almadan, mümkünse Nisan ayına erteleyerek geçirmeniz daha doğru olacaktır. Ancak bu süreci olumlu da kullanabilirsiniz.

Örneğin yarım kalan geçmişte başlamış ancak bir türlü sonuca bağlanmamış işlerinizi ele alarak değerlendirmek, Retro süreci için daha doğru bir seçim olur.

Nisan ayından itibaren imza gerektiren işlerinizi ele almanız yerinde olur.

Ayrıca Retro sürecinde yaşayabileceğiniz “Data kayıpları” sizi maddi kayıplara da uğratabilir. Bu nedenle Retro başlamadan önce verilerinizi yedeklemeniz,  oldukça önemli olabilir. 

Diğer taraftan bu retroda, teklojiye para harcamak zorunda da kalabilirsiniz. Cep telefonu ve bilgisayarınızda oluşabilecek sorunlar sizi maddi yönden masrafa sokabilir.

AY’IN GÜN İÇİNDEKİ AÇILARI

Saat 04:47’de Ay ile Chiron arasında 120 derecelik açı gerçekleşiyor.

Ay’ın Chiron ile olan 120 derecelik açısının etkisi ile; duygusal yönden şifa bulunabilecek, fakat yine de hassas olunabilen bir gündür. 

Yaralanmışlık hissi kişide oluşabilir. Kişi kendisine haksızlık yapıldığı duygusunu yaşayabilir. 

Ancak bu enerji içinde fırsatları da barındırıyor; dolayısı ile bizi hırpalayan ya da yaralayan konularda çözülmeler yakalayabiliriz. 

Saat 07:10’da Ay ile Mars arasında 120 derecelik açı gerçekleşiyor.

Bugün Ay’ın Mars ile kurduğu 120 derecelik açının etkisi ile; harekete geçeriz. Tüm yaşamsal enerjilerimiz aktif olur.

Bir çok yarım kalan ve toparlanmayı bekleyen işlerimizi bu enerjinin altında tamamlayabiliriz.

Ancak aceleci olduğumuzdan, bazı sonu iyi düşünülmeden başlatılan işlerde problemler yaşanabilir.

Bugün savaşkan enerjilerimiz de devrededir.

Bu enerjiyi olumlu yönde değerlendirmek için; spor yapmak, koşmak, yüzmek gibi faaliyetler bu enerjiyi doğru yönlendirebiliriz.

Ancak riskli hareketlere de girebileceğimizden, kazalara ve sakarlıklara açık bir gün olacak.

Dikkat..

Saat 23:10’da Ay Jüpiter kavuşumu yaşanacak.

Ay-Jüpiter kavuşumu ile; yukarıda anlattığım “t-Kare açı kalıbı” tetiklenmiş olacak ve tüm bu hisleri daha derinden hissedeceğiz.

Abartılmış hisler

Yükselen hormonlar

Açılan iştah

Etik konular

Bolluk bereket

Çoşku

Aynı zamanda abartılara neden olabilecek, bizi körükleyen enerjiler 

Sıkılmışlık ve daralmışlık hissimizi evrenin manevi desteği sayesinde aşabiliyoruz.  

Bugün mesela hukuk ile ilgili işlerinizde çözümsüz kalabiliriz.

Sağlıkla 

Astrolog: Özlem Çetinkaya YILMAZ

Danışmanlık ve sorularınız için ☎ 0531 - 258 51 28  Whatsapp

veya  [email protected]  mail atabilirsiniz.

https://www.youtube.com/c/ozlemcetinkayayilmaz üye olmayı unutmayınız lütfen.