Grubun kurucusu Arif Zeki Yalınkaya'nın emekliye ayrılmasıyla bayrağı Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitimlerini tamamlayan Hasan ve Sedat Yalınkaya devraldı. Tekstil ve inşaatın yanı sıra çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Yalınkaya kardeşler 1992 yılında Progem (UK) Ltd. şirketine ortak olarak İngiltere'de değerli madenlerden üretilen mücevher pazarlama işine giriştiler.
Türkiye'de mücevherat üretiminin, başarılı ve köklü bir geçmişe dayanmasına karşın yeterince gelişmediğini gören Hasan ve Sedat Yalınkaya Kardeşler kendi takı ve mücevher üretim tesislerini kurmaya karar verdi. Böylece 1993 yılında Merter'de, Yalınkaya Grubu'na ait binada Goldaş Kuyumculuk üretime başladı.
Aradan 12 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Goldaş Kuyumculuk, İstanbul Sanayi Odası'nın yaptığı araştırmaya göre 2004 yılı itibariyle Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 132. sırada yer alıyor ve sektör liderliğini elinde bulunduruyor. Goldaş, madencilikten, rafineriye, üretimden, pazarlamaya kadar altının her aşamasında faaliyet gösteren, Türkiye'nin ilk altın ihtisas holdingi olan Goldart Holding'in bir iştiraki olarak faaliyetlerine devam ediyor.
GOLDAŞ'IN İLKLERİ...
? Türk mücevherat sektöründe ilk ve tek ISO 9001:2000 Kalite Belgesi
? Türkiye'nin ilk ve tek halka açık mücevher firması
? Frankfurt Borsası ve ABD-OTC piyasasında ADR'leri işlem gören Goldaş yurtdışı borsalara kote olan ilk Türk mücevherat firması
? İlk rating notu
? Sektörde ilk CD katalog hazırlayan kuruluş
? Kuyumculuk sektöründe ilk mağazalar zinciri
? Mücevherat sektöründe ilk yurtdışı mağaza zinciri
? Terazisi olmayan mücevherat mağazalarına sahip ilk firma
? www. goldas.com ile Türk mücevherat sektöründe e-ticareti başlatan ilk kuruluş
? İlk lisanslı ürün anlaşmaları
? Sektörün ilk Ar-Ge laboratuvarı
? ABD'deki üniversitelerin işletme fakültelerinde "case study" olarak incelenen ilk Türk firması
? İlk ve tek "Takı Tasarım Yaz Okulu" düzenleyen firma
? Dünya kıymetli maden piyasalarına yön veren London Bullion Market Association (LBMA) ve International Precious Metals Institutes (IPMI)'e üye olan ilk ve tek Türk şirketi
Türk kuyumculuk sanatının dünyada hak ettiği yeri alması için çalışmalar yürüten Goldaş, bu amaçla ?Kuyumculuğun Doğuşu?, ?Anadolu Antik Takıları?, ?Takılar ve Süs Taşlarında Sembollerin Dili? ve son olarak ?Takının Öyküsü? adlı kitapları yayımladı. Kitaplar Altan Türe ve Yılmaz Savaşçın tarafından hazırlandı.
Goldaş?ın Misyonu
Tarih boyunca kalıcı güzellikler yaratan insan aklını ve ustalığını teknoloji ve sistem ile buluşturarak, kullanıldıkça güzellik ve zerafeti eksilmeyen ürünler sunarak insanın yaşam sevincine katkıda bulunan, geleceği için güvence oluşturan, çalışanlarına ve iş ortaklarına yarar sağlayan, ekonomiye ve insanlığa değer yaratan bir kurum olmak.
Nice Goldaş takılarıyla sevgiyle...
Gününüz Aydın Olsun
Kalbiniz Bilge Güneş?le dolsun!