Yeme içme sektöründe okuyucuya rehberlik edecek internet sitesi sayısı azdır. Zomato işte böyle sitelerden birisi.

Bulunduğunuz bölgede size en yakın büfe, pastane ve lokantalardan en beğenilenleri dilerseniz puan sırasına göre, dilerseniz fiyatlarına göre sıralayıp liste halinde sunuyor. 

Saatlerce uygun mekan aramaktan kurtuluyorsunuz. Yorumlarla birlikte mekana daha önce gidenlerin deneyimlerini okuyabiliyorsunuz.

Tüm yorumlar ve gönderilen fotoğraflar kontrolden geçiriliyor. Onay sonrasında yayına giriyor. 

Yani bir işletmeyi kötülemek ya da iftira atmak o kadar kolay değil bu sistemde. Fotoğraf ve yorumların özgün olması, bir yerden kopya edilmemiş olması şartı da aranıyor. 

Zomato.com dünya üzerinde çok yaygın bir site. Türkiye’de de tüm rakiplerini geride bırakmış durumda. Sürekli bir iç denetimin olması sitenin saygınlığını arttırıyor. 

İnsan figürlerinin yer aldığı ya da yemeği ikinci plana atan selfi diye tabir edilen fotoğraflara asla izin verilmiyor. Kişiler çok pahalı diye bildikleri pek çok mekanın menüsüne ulaşıp gerçek fiyatları buradan öğrenebiliyor.  

Puan sıralaması ve öncü gurme listesine gelince, burada ismi ön sırada yer alan kişilerin hepsinin birer Vedat Milor olmadığı ve olamayacağı aşikar. 

Ama aralarında Milor’dan daha yetenekli olduğunu düşündüğüm blog yazarları da var. 

Kısaca zomato, bir yerlere gidip, kaliteli bir şeyler yeme içme ihtiyacınız olduğunda güvenebileceğiniz bir internet rehberi. 

Soru, görüş ve önerilerinizi lütfen [email protected] adresine iletiniz.