Oldukça köklü bir geçmişi olan ''ENGİNAR''ilk kez Etiyopya da üretilmiştir. Daha sonra Mısır'a yayılan bitki, Avrupaya da Mısır'dan taşınmıştır. Avrupa da en çok tüketilen besinlerden biri olan enginar, Dünya Mutfaklarında değişik tatlarla bir araya gelmektedir.

16. yüzyıl'da Avrupa da yalnızca Kraliyet mensubu olan kişiler tarafından tüketilen Enginar, zaman içinde herkes tarafından yenen bir bitki olmuştur. Ve bir çok insana da şifa kaynağı olmuştur.

Ülkemiz de çoğunlukla Ege yöresinde yetiştirilen ve Ege Mutfaklarında sıkça pişirilen Enginar bugün bizim konuğumuz..

Sizlere hemen herkesin en sevilen bir çeşidini sizlerle paylaşıyorum.

Vitamin deposu bu güzel bitkiyi mevsiminde çok sık kullanmanızı tavsiye ederim.

Sevgiyle..

MALZEMELER:

6 adet ayıklanmış enginar

1 adet havuç

1 adet patates

1 çorba kasesi bezelye

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı pirinç

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı su

ÜZERİNE:

Dereotu

YAPILIŞI:

Kuru soğanı küçük doğrayın ve bir kaseye alın.

Havuç ve patatesin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde keserek soğanlara ekleyin.

Bezelyeleri de ilave edin.

Pirinci,şekeri,tuzu ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

Geniş yayvan bir tencereye enginarları dizin.

Hazırladığınız garnitürü enginarların ortalarına yerleştirin.

Üzerlerine bir tabak kapatın ve suyunu verin.

Kısık ateşte suyunu çekip yağına kalana kadar pişirin.

Takribi 30-35 dakikadır.(kontrollü olarak)

Servis tabağına aldığınız enginarların üzerini dereotu ile süsleyin ve soğuk ikram ediniz.

Herkese afiyet olsun.