Geçen hafta Çarşamba günü Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kıdemli Vatandaşlar Meclisi adına; Sn. Hasan MISIR, Sn. Şengül ÖZPAĞADA (ADD Tuzla Şb.Bşk.), Sn. Dilek SUKAS, Sn. Şükran TANYELİ ve Sn. Sevilay DOKUYAN Derneğimizi ziyaret ettiler. 

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi; yaşlılar için artık Kıdemli Vatandaşlar gibi daha sıcak ve kapsamlı bir isim üzerinde karar kılmış ve Kent Konseyinde de onlarla ilgili meclisi, Kıdemli Vatandaşlar Meclisi olarak tanımlamış. Ben de Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kıdemli Vatandaşlar Meclisinin tertiplediği çok değerli konuşmacıların katıldığı bir toplantıya katılmıştım. Toplantıya katılan Tuzla’nın bu Kıdemli Vatandaşlarının kendilerine gösterilen sıcak ilgi ve alakadan ne kadar mutlu olduklarına bizzat şahit olmuş ve izlenimlerimi ilgililere sunmuştum. 

Bu toplantıdan sonra Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Derneğimizi, Tuzla’da Piri Reis Üniversitesine Kıbrıs konulu bir konferans vermemiz için davet etmişlerdi. Konferans; öğrenci ve öğretim üyeleri ve Sayın Rektör ile Deniz Kuvvetlerinin eski komutanlarından ve üniversitenin öğretim kadrosunda olan E.Org. Metin ATAÇ ve benim eski Komutanlarımdan Kıbrıs Gazisi E.Kara.Işık Biren ve Tuzla Belediyesi Kent Konseyi üyeleri tarafından ilgi ile izlenmişti. 

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kıdemli Vatandaşlar Meclisi üyeleri 31 Ocak Çarşamba günü Derneğimizi ziyarete, Kıdemli Vatandaşların Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları konulu bir konferans takdim etmek üzere Yrd.Doç.Dr. Nihat ÖZAYDIN’la birlikte geldiler. Sayın ÖZAYDIN’ın konferansı ilgi ile izlendi. 

Ayrıca Tuzla Belediyesi Kent Konseyi; Afrin’de yuvalanmış, güvenliğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı Kahraman Ordumuzun 19 gündür büyük bir başarı ile yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı için yaptığı basın açıklamasını Derneğimize de sundu. Okuyan üyelerimizin büyük bir şekilde her satırına iştirak ettiği bildiriyi aşağıda sizlerin de bilgisine sunuyorum. 

Ben de üç haftadır Zeytin Dalı Harekatı hakkında yazıyorum. Gurur kaynağımız Necip ve Soylu Milletimizin Kahraman Ordumuzun ve Yiğit Mehmetçiklerimizin başarıları için Ulu Tanrı’ya dua ediyorum. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.