* Oldukça nazik davranışlar sergilemekteler. Bu belki de özgüven sonucu..

* Karşısındakilere değer verirler, ego sorunları yoktur. “Ben şuyum, ben buyum ben onu yaparım” yani “ben neymişim be abi” vaziyetleri hiç gözlenmez

* Sağ ve sol beyin gelişmişse zihinsel kapasitedeki artış iki değil, üç değil en az on kat artığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır; bu gerçeği onlarda gözlemleriz. Yani oldukça duyguludurlar, müzik, sanat ve sezgiler konusunda iyi oldukları kadar matematik mantık muhakeme yetenekleri oldukça iyidir.

* Duygusal yönleri güçlü olmaları onların çocukça davranış sergilemelerine neden olur ve çoğu insan onların bu hallerine bakarak çok zeki oldukları konusuna şüpheyle bakarlar

* Çok enerjiktirler, yerlerinde duramazlar. Saatlerce zihinsel çalışmalar yapabilmeleri için zorlanan yapının geliştirdiği bir durumdur. Onların ne kadar enerjik olduklarını, bitmek bilmeyen öğrenme isteklerini sürekli araştırma okuma faaliyetleri başkalarını hayrete düşürebilir.

* Çok zeki insanlar oldukça doğal bir yapı sergilerler. Nasıllarsa öyle görünürler.

* Zeki insanlar odaklandıkları konuda oldukça disiplinli davranırken diğer taraftan da eğlenceli bir yapı sergilerler. Yaptıkları iş onlara büyük bir haz vermektedir.

* Onlar için para mal mülk pek bir şey ifade etmez çünkü onu her an en fazla kazanabilecek yetiye sahiptirler. Ahlaklı kalmaları kolaydır çünkü tamahkar değillerdir.

* A.Eintein in “hayaller bilimden daha önemlidir çünkü hayalin sınırı yoktur” sözünü hatırlatırcasına onların oldukça geniş bir hayal dünyası vardır. Gözlemleriz ki patentli buluş sahipleri önceleri hayal ettiklerinin peşindedirler.

* Zeki insanlar bıkmak bilmeyen inatçı yönleri hep göze çarpar. Asla pes etmezler. , Edison ampulü bulmadan önce binlerce sefer deneme yapmıştır ve asla pes etmemiştir. Sonunda da başarıya ulaşmıştır.

* Zeki insanlar lider ruhludurlar, öngörüleri güçlüdür ve her yapıdaki insanı kolayca motive edebilirler..

* Zeki insanların öfkeleri nadirdir. Öfke gerginlik ve paronaya (Saplantılı korkular yaşayan) yaşamazlar. Narsist kişilik bozuklukları (Dünyayı kendine tabi görme empati yoksunluğu “ben ne diyorsam o”, “ben ve diğerleri”, “ben bir tarafa tüm dünya bir tarafa”, “ölen ölmüştür ne var bunda”...vb) asla gözlenmez.

* Zeki insanlar en karmaşık konuları en basit dille en anlaşılır ve akılda kalacak şekilde açıklayabilirler.

* Öğrenme süreçleri çok hızlıdır. En karmaşık konularda kendilerine özgü çözümler üretebilirler.