Solgun dudaklar
Demir eksikliğinde solgun dudaklar görülür. Vücuduzun ihtiyacı olan demiri almak için kırmızı et, ıspanak, kuru fasulye ve balık tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra demir takviyesi alabilirsiniz.

Ağız kenarlarında çatlaklar
Çinko, demir ve B vitamini eksikliğinde ağız kenarında çatlaklar görülür. Yeterli miktarda protein de almıyor olabilirsiniz. Eksiklikliğinizi tamamlayacak en iyi kaynaklar arasında istiridye, kümes hayvanları, yumurta, somon, pazı ve midye yer alıyor. C vitamini demir ve çinkonun emilimini kolaylaştırdığı için önemli rol oynuyor. C vitaminini de dolmalık biber, brokoli, karnabahar, portakal ve erik gibi besinlerden alabilirsiniz.

Kırmızı kabuklu döküntüler
B7 vitamini(biyotin) eksikliğinde yüzünüzde kırmız kabuklu döküntü görülür. Vücudunuz karbonhidratlar, amino asitler ve yağları metabolize etmek, saç ve tırnaklarınızı güçlendirmek için biyotine ihtiyaç duyar. En iyi biyotin kaynağı organik yumurta sarısıdır.

Yanaklarda beyaz ve kırmızı akneye benzer şişlikler
Omega 3 yağ asidi, A ve D vitamini eksikliğinde yanaklarda beyaz ve kırmızı akneye benzeyen şişlikler görülür. Omega-3 alımınızı sardalya, ançuez ve somon tüketerek arttırabilirsiniz. A vitamini için yeşil yapraklı sebzeler, tatlı patates, havuç ve kırmızı dolmalık biber tüketebilirsiniz. D vitaminine ise güvenli bir şekilde güneş alarak ve süt, yoğurt, ciğer ve et tüketerek katkı sağlayabilirsiniz.

Gözlerde şişlik
İyot eksikliğinde gözlerde şişlik görülür. İyot eksikliğinin diğer belirtileri ise cilt kuruluğu ve kilo almadır. Vücudumuz tiroit hormonları üretmek için iyota ihtiyaç duyar. İyot almanın en basit yolu iyotlu sofra tuzu tüketmektir. Diğer doğal iyot kaynakları arasında deniz sebzeleri ve tuzlu su balıkları vardır.