Yaz geldi!

Yaz gasteci,yaz geldi!

Serinlemek için temiz plaj arayabilirsiniz?

Aramayın!

İlla arayacaksan temiz olmasına falan bakma.

Gir,serinle çık!

Bu dediğim de, iyi derecede yüzme bilenler için!

"Abi ben yüzüyorum ama iyi derecede bilmiyorum,olur ki ayağımın altından kum kayar korkarım"diyorsan,girme!

Gerçekten de, korkar ölürsün.

"Ama abi plâjlarda cankurtaran var"

Doğru cankurtaran belgesi olan göbeğini kaldırmak için iki sporcu gerekli plaj sahipleri var ki,belgeyi hatıra binaen almışlardır,tıpkı plajı aldıkları gibi, kimseyi kurtardığı da görülmemiştir!

Kanun ister, onlar da belge alırlar.

Kanun yapıcılar kanunlarını yaptıktan sonra, Samsun Valiliği örnek bir genelge yayınlamış demiş ki:

1. Yoğun olarak denize girilen sahillerde her 200 metrede, plaja hakim noktada işlevsel can kurtaran istasyonları tesis edilecektir. Tesislerin konumuna ve risk durumuna göre; gerek görülmesi halinde, cankurtaran istasyonlarının mesafeleri ile bu istasyonlarda görevlendirilecek cankurtaran sayıları Suda Boğulma Olaylarını Önleme Komisyonu tarafından tekrar değerlendirilecektir. 

2. Cankurtaran istasyonlarında Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından çıkarılan Cankurtarma Yönetmeliğine uygun olarak gerekli eğitimleri almış yeter sayıda cankurtaran istihdam edilecektir. 

3. Cankurtaranlar tarafından kullanılan ilk yardım malzemelerinin ve TSSF Cankurtarma Yönetmeliği gereği bulundurulması zorunlu ekipmanların fatura/sertifikalarının ibrazı denetimlerde zorunludur. 

4. Ruhsatlı plaj işleten ve müşterilerine denize girme hizmeti sunan tüm işletmelerde Gümüş Bröveli cankurtaran görevlendirilecek ve söz konusu personelde dürbün, düdük, megafon gibi diğer malzemeler bulundurulacaktır. 

5. Cankurtaran istasyonlarında ve halkın görebileceği yerlerde cankurtaran brövesinin bir örneği ile çalışma saatleri ve flamaların anlamları yazılacaktır. 

6. Deniz şartlarının yüzmeye uygun olmadığı zamanlarda cankurtaran istasyonlarına kırmızı flama çekilerek, denize girmenin yasak ve tehlikeli olduğu anons sisteminden sahilde bulunanlara duyurulacaktır. 

7. Özellikle hafta sonu ve bayram tatillerinde yüzme alanlarında/plajlarda kolluk kuvvetlerince denetimler arttırılacaktır. Kurumlar arası muhaberenin sağlanması için komisyonca belirlenen referans noktaları kullanılacak; bu noktalarda uygun ambulans bekleme istasyonları tahsis edilecektir. 

8. Vatandaşların yoğun olarak denize girdiği sahillerde, yüzme alanı olarak belirlenmiş emniyet şamandıraları ile çevrilmiş deniz alanına her türlü deniz aracının girmesi ve başta sürat motorları, jet skiler ve deniz bisikleti olmak üzere yarış yapılması ve süratli seyretmeleri yasaktır.

9. İlçelerde yapılacak denetimler için; Kaymakamlıklar bünyesinde Suda Boğulma İlçe Denetim Komisyonları kurulacak ve bu komisyonlar marifetiyle; yüzme alanlarının belirlenip belirlenmediği sahillerde uyulması gereken kurallara riayet edilip edilmediği ve cankurtaranlar ile kulelerin bulunup bulunmadığı denetlenecektir. Bu denetimler 1 Mayıs -31 Ekim arasında ayda en az iki kez olacak ve hazırlanan raporlar her ay düzenli olarak Samsun Valiliğine gönderilecektir. 

10. Denize girmenin tehlikeli olduğu değerlendirilen bölgelere çeken akıntı uyarı tabelaları koyulacak, ilçe kaymakamlıkları tarafından bu bölgede tüm uyarılara rağmen denize girme yasağına uymayanlara 5326 sayılı Kabahatler Kanununun ilgili maddesi gereği idari yaptırım uygulanacaktır. 

Kanun yapıcılar kanunu  yapmışlar ama denetçilerin çocuğuna bir şey olmasın!

Piraziz'de daha geçen bir evladımız gitti.

Gazeteler haber yaptı halk, "la havle" çekti,denetçiler de büyük ihtimal Allah'ın takdirine bağladı!

Ölüm için,sırada hangi plaj var bakalım.

Denetimin olmadığı,cankurtaran diye canların yandığı plaja gitmeyin diyeceğim ama gideceksin.

Ey ahali kanun kanunsuzun elindeyse,sen bari kanununu koyda bir vatan evladı daha ölmesin.

Zira bunlar pişkinliklerine  ve pisliklerine Allah'ı ortak edip "Allah'ın takdiri" cümlesi ile Allah'a hakaret ediyorlar!

Kulun ölmesine sessiz kalıyorsun bari inandığın Allah'a hakaret ettirme.

Doğru yolda olana selam olsun!