ZONGULDAK

Etkili olan sağanak nedeniyle bir araca yıldırım düştü.

Ereğli ilçede etkili olan sağanağın ardından da kent merkezindeki ve ara sokaklarda biriken suların kaldırımlara taşması nedeniyle iş yeri sahipleri zor anlar yaşadı.

Mazgalların tıkanmasıyla oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı ve bazı iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri, iş yerlerindeki su birikintilerini vidanjörler vasıtasıyla tahliye etti.

Güldere Mahallesi 2. Abalı Sokak'ta aşırı yağışlar nedeniyle yolun bir bölümünde heyelan meydana gelirken, park halindeki Hidayet Tezcan ait 67 TC 372 plakalı otomobil, 30 metre sürükleyerek heyelanın meydana geldiği alana düştü.

Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından araç düştüğü yerden başka bir araca halat bağlanarak çekilmeye çalışılırken, halata takılan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ve 3 vatandaş yere düştü.

Araç kısa süreli uğraşın ardından çıkarılırken, yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güldere Mahallesi'nde yolun bir bölümünde heyelan yaşandığını belirterek, "Yağış nedeniyle park halindeki araç sürüklenerek heyelan alanına düştü. Araç bulunduğu yerden çıkarıldı. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Ekiplerimiz gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Yolunun bir bölümü trafiğe kapandı

Kozlu içesinde ise sahil yolunun bir bölümü trafiğe kapandı, bazı araçlar yolda mahsur kaldı, bazı iş yerlerini su bastı.

Kentte etkili olan sağanak nedeniyle Gazipaşa Caddesi'nde mazgalların tıkanması sonucu oluşan su birikintileri, sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar, yağmurdan korunmak için iş yerlerinin tentelerinin altına sığındı.

Kozlu ilçesinde de etkili sağanak nedeniyle sahil yolunun bir bölümü ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalan araçlar çekici yardımıyla kurtarıldı.

Bu arada, ilçe girişi mazgalların tıkanması sonucu oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapanırken, ilçe merkezindeki bazı iş yerlerini su bastı.

Belediye ekipleri, iş yerlerindeki su birikintilerini vidanjörler vasıtasıyla tahliye edildi.