Oktay YILDIRIMOĞLU
VAN

Tuşba Kaymakamlığı ile Tuşba Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa İskele Mahallesi’nde düzenledikleri ‘Şehri Tuşba’da Şehri Ramazan’ iftar çadırında her gün ağırlanan binlerce vatandaşın yanı sıra bu gün de yetimleri ağırladı. ‘Dünya Yetimler Günü’ kapsamında düzenlenen ‘Kardeşlik İftarı’na Tuşba Belediyesi sorumluluk bölgesinde bulunan onlarca yetim davet edildi.

Kardeşlik İftarı’na, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan ile AK Parti’nin İpekyolu, Tuşba ve Edremit belediye meclis üyeleri ve Van’da görev yapan çok sayıda yerel ve ulusal gazete ,televizyon ile haber ajansları temsilcileri de katıldı.

AK Parti Van Milletvekili Kayatürk ile iftar öncesi tüm masaları tek tek dolaşarak misafirleri ile sohbet eden Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe, onur konuğu olan çocuklarla ise özel olarak ilgilendi. İftar programının sonunda ise bir konuşma yapan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, sosyal belediyecilik anlamında "Kardeşlik İftarı"nı gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Kalbinin yumuşamasını ve ihtiyacının giderilmesini sever misin? Yetime merhamet et, onun başını okşa ve ona yediğinden yedir. Kalbin yumuşar ve ihtiyacın giderilir, “Kim bir veya iki yetimi barındırsa, sabır etse ve sevabını da ümit etse, ben onunla Cennette şu iki parmak gibi olurum(Şehadet parmağı ve orta parmağını hareket ettirdi) Hadis-i Şerifleriyle İslam dininde yetimlere verilen öneme değinen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, ‘’Bu ümmetin peygamberi bir yetimdi. Yetimi korudu, kolladı ve yetime sahip çıkılması gerektiğini vasiyet etti. Bir yetimin başını okşamak, ona sahip çıkmakla peygamberle cennette iki parmak kadar yakın olmak mümkün olarak önümüze çıktı. Babalı büyümenin şükrü olarak neden bir yetime ‘baba’ olmayalım. Her nimetin şükrü kendi cinsindendir derler. Babalı büyümenin şükrü de bir yetime sahip çıkmak pekala anlaşılabilmelidir’’ dedi.
.
Dünyada yaklaşık olarak 400 milyon yetimin olduğunu d vurgulayan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, ‘’Her yıl yaklaşık olarak 10 bin çocuk yetim ve oksuz kalmaktadır. Özellikle İslam coğrafyasında özellikle Irak, Suriye ve Filistin ile Myanmar da yetim kalan çocuklar da düşünüldüğün de dünya yetimlerin çok ciddi bir konu olduğu aşikardır. Bizler ümmetin yetimlerine sahip çıkmazsak dilenciler mafyası veya organ mafyasının elinde kalacaklardır.
Yetimler bulundukları topluma emanettirler. Topluma yetimler üzerinden bir sorumluluk yüklenmiştir. Tarihe yön veren isimlere baktığımız zaman bunların azımsanmayacak oranda yetim olduklarını göreceğiz. Sahip çıkarsak bir kazanç, sahip çıkmaz ise bir sıkıntı olarak bize, topluma dönüşleri olacaktır’’  ifadesini kullandı.
.
Birlik ve paylaşımın daha iyi bir şekilde anlaşıldığı Ramazan ayında yetimlerle iftar yapmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Doç. Dr. Özgökçe, Üstad Bediüzzaman Risale-I Nur hizmetinin temelinin hakikat ve kardeşlik olduğunu vurguladığını kaydederek, ‘’Kardeşlerinizin nefislerini nefsinize; şerefte, makamda, teveccühte, hattâ menfaat-ı maddiye gibi nefsin hoşuna giden şeylerde tercih ediniz. Hattâ en latif ve güzel bir hakikat-ı imaniyeyi muhtaç bir mü'mine bildirmek ki; en masumane, zararsız bir menfaattir. Mümkün ise, nefsinize bir hodgâmlık gelmemek için, istemeyen bir arkadaş ile yaptırması hoşunuza gitsin. Eğer "Ben sevab kazanayım, bu güzel mes'eleyi ben söyleyeyim" arzunuz varsa, çendan onda bir günah ve zarar yoktur” şeklinde konuştu.

Kendilerine bu imkanı sunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye teşekkür eden AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise Ramazan ayımızın 15. günü Dünya Müslümanlarının ilan etmiş olduğu 'Yetim Günü olduğunu kaydetti. Ramazanın, rahmet ve mağfiret ayı olduğunu anımsatan Kayatürk, bu ayda ülke olarak topluma ve insanlara yararlı ne kadar çok iş yapılırsa o kadar fayda sağlanacağını ifade etti. Kayatürk, ‘’Zaten AK Parti'nin felsefesinde 'Sessiz çoğunluğun sesi, kimsesizlerin kimsesi' var. AK Parti, her zaman fakirin, garip gurebanın yanında olmuş, düşenin elinden tutmuş, yetime ve öksüze sevgi dolu yüzünü göstermiştir" diye konuştu

Bir süre programa katılan çocuklarla sohbet eden Kayatürk ve Doç. Dr.Özgökçe daha sonra çocuklar ve programa katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.