Oktay YILDIRIMOĞLU
VAN

Tuşba Kaymakamlığı ile Tuşba Belediyesi’nin ortaklaşa birkaç mahallede kurdukları iftar çadırları tüm bereketi ile devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ile iftara evine yetişemeyen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ‘Kardeşlik İftar Çadırları’ aynı zamanda ilçede yaşayanların kaynaşma noktası oluyor.
Kuruldukları ‘Kardeşlik İftar Çadırı’ ile her gün birlerce vatandaşın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, sivil toplum örgütü, sendika ve dernek temsilcisi ile dezavantajlı grupları bir masa etrafından toplayarak birlikte iftar açmalarına vesilen olan Tuşba Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ile Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin bugünkü misafirleri ise ilin protokolü ve engellilerdi. Van Valisi Aydın Nezihi Doğan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çolapkolu, Zihinsel Engelliler Yeşeren Umutlar Derneği’nin Onursal Başkanı Abidin Kasapoğlu ile beraberinde bulunan çok sayıda dernek üyeleri katıldı.
Yoğun ilginin olduğu iftar çadırına gelen vatandaşlar, iftar vakti öncesi sıraya girerek yemeklerini aldılar. Yaklaşık 2 bin vatandaşın katıldığı iftarda ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı.

Rahmet, mağrifet ve azaptan kurtuluş ayı olan Ramazan ayını hep birlikte yaşamanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Bizleri bu güzel mekanda buluşturan Rabbimize hamd ediyoruz. Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen burada iftar yapan arkadaşlarımızla buluşma imkanına sahip olduk. Sağlık içerisinde, huzur içerisinde Ramazanı tamamlamayı ve sonunda da inşallah bayramı ağız tadıyla hep beraber yaşamayı temenni ediyoruz. Bu temennimiz sadece Tuşbalılar için değil, sadece Van için değil, sadece Türkiye için de değil. Dünya coğrafyasının dört bir yanında nerede bir Müslüman kardeşimiz varsa aynı temennilerimiz onlar için de geçerli” dedi.

İsrail'in Gazze'ye hava ve karadan düzenlediği saldırıları şiddetle kınadığını belirterek başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası topluma İsrail'e tepki verme çağrısında bulundu. Doç. Dr. Özgokce, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden hava bombardımanına ilave olarak, 17 Temmuz günü başlattığı kara harekatıyla yoğunlaştırdığı saldırılarını ve bu saldırıların, önemli bölümü çocuk ve kadın olmak üzere, artan sayıda masum Filistinli sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açmasını şiddetle kınıyoruz" denildi.

İsrail'in saldırılarının Filistin halkı üzerinde, uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplara ve yıkıcı sonuçlara neden olduğu vurgulayan Doç. Dr. Özgökçe, "İsrail bu harekatı derhal durdurmalıdır. Taraflar arasında en kısa sürede ateşkes müzakeresi başlatılmalı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Açılan iftarın ardından, Vali Doğan, İl Emniyet Müdürü Karaaslan, Kaymakam Kurtyemez ve Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe bir kahvehanenin önünde mahalle sakinleri ile birlikte çay içip sorunlarını dinlediler.