HAKKARİ - 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda teslim olan 7 teröristin yer göstermesi üzerine bir inşaatta yapılan kontrollerde, 10 kilogram el yapımı patlayıcı ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

İlçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahları Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu devam ediyor.

Güvenlik güçlerince, el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi, kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla Orman, Mezarlık, Cumhuriyet, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Dize, Esentepe ve Güngör mahallelerinde yürütülen operasyonda terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

Dün güvenlik güçlerine teslim olan, aralarında bölücü terör örgütü PKK elebaşılarından Cemil Bayık'ın en güvendiği isimlerden olan sözde "Güngör Mahallesi sorumlusu"nun da bulunduğu 7 teröristin, İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alındı.
Silah ve mühimmat ele geçirildi

Teröristlerin verdikleri bilgiler doğrultusunda Cumhuriyet Mahallesi'ne operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, yapımına yeni başlanan bir evin inşaatında ve yakınındaki evde bomba dedektör köpeklerinin de katılımıyla arama yaptı.

Aramada, inşaatın temel kısmına gizlenmiş bir doçka, 10 kalaşnikof piyade tüfeği, bu silahlara ait 50 şarjör ve 2 bin mermi, 3 çaydanlık içerisine tuzaklanan 10 kilogram el yapımı patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme, 2 el bombası, hücum yelekleri, tıbbi yaşam malzemeleri, kamuflajlar, gaz maskeleri, kamera sistemi ve örgütsel dokümanlar bulundu.

Ele geçirilen patlayıcı ve el bombaları, uzman ekipler tarafından kontrollü şekilde imha edildi. 
aa