YASİN SARIOĞLU
BURSA (VHA) - Panelde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ''Eğitim alırsak sağlığımızı koruyabiliriz'' dedi. Vatandaşları romatizma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirmek amacıyla yapılan panele, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'den Doç. Dr. Ediz Dalkılıç ve Doç. Dr. Yavuz Pehlivan konuşmacı olarak katıldı. 
Yüzün üzerinde romatizmal hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Ediz Dalkılıç, romatolojik hastalıkların toplum tarafından yaşlılarda görülen hastalık olarak algılandığını söyledi. Doç Dr. Dalkılıç, bunun yanlış bir düşünce olduğunu ifade ederek, hastalığın başlangıç yaşının genellikle 20-40 yaş aralığında olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Dalkılıç, genellikle bel ağrısı şikayetiyle karşılaştıklarını, bel ağrısıyla başvuranların yüzde seksen ya da doksanının ilk 12 hafta içerisinde iyileştiğini kaydetti.
Panele katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sağlık için eğitimin önemine değinerek, '' 'Her işin başı sağlık' derler, ben böyle düşünenlerden değilim. Her işin başı eğitim. Eğer eğitimliyseniz sağlığınızı koruyabilirsiniz. Eğitim alırsak sağlığımızı her zaman koruyabilme durumunda oluruz'' dedi.