BURSA

Alınan bilgiye göre, kiraladıkları hafif ticari aracın camlarını siyah filmle kaplatan 2 kişi, Osmangazi ilçesindeki Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde bir banka şubesinin önüne gelerek buraya giren vatandaşları izlemeye başladı.

Zanlılar, otomobilini şubenin önünde park ettikten sonra şubeden 47 bin lira çekerek aracıyla buradan ayrılan H.A'yı bir süre takip etti.

H.A, tuvalet ihtiyacını karşılamak için Yalova yolundaki bir akaryakıt istasyonunun girişinde durdu. Zanlılar, anahtarlık şeklindeki sinyal kesici cihaz yardımıyla onun, otomobilinin kapılarını kilitlemesini engelledi. H.A. daha sonra aracını kilitlediğini zannedip istasyona girdi.

Şüphelilerden biri, otomobilin sağ ön kapısını açarak koltuktaki 47 bin lirayı çalıp elindeki hırkaya sardı. Bunun ardından şüpheliler hızla olay yerinden uzaklaştı.

Aracının yanına geldiğinde paralarının yerinde olmadığın fark eden H.A, polise haber verdi. Polis ekipleri, çevredeki Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) ve iş yerlerine ait 20 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceleyerek, paraları çalan kişinin Özcan C. (30) olduğunu belirledi.

İnegöl ilçesindeki evinin yakınında ekiplerce gözaltına alınan ve emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Özcan C, tutuksuz yargılanmak üzere mahkemece serbest bırakıldı. Diğer zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, H.A'nın banka şubesinden ayrılması ve aracından paralarının çalınması yer aldı.