HATİCE DURDU-  MUSTAFA YILDIZ
BURSA

Konak Kültür Evi'nde yapılan panelde, Nilüfer Ülkü Ocakları, ''Bugün burada, milletimizin devamına kasteden, varlığımıza karşı tehlike oluşturan madde bağımlılığına karşı toplumumuzda bir farkındalık oluşturmak için toplanmış bulunmaktayız. Saygıdeğer konuklarımız, tarih boyunca bizleri savaş meydanlarında milli değerlerimizle alt edemeyen dahili ve harici düşmanlarımız, yüzyıllardır besledikleri kinlerini her çağda farklı şekillerde sürdürmekteler. Gelinen bu son günlerde ise bizleri yani geleceğimiz olan gençlerimizi madde bağımlılığı ile etkisiz hale getirerek araştırmayan, sorgulamayan, üretmeyen, düşünmeyen, sadece verilen kadarıyla yetinen ve bu nispetle yönlendirilen bir gençlik durumuna düşürmenin gayretindeler. Bizler oynanan bu kirli oyunların ve kin dolu şeytani hesapların farkındayız'' şeklinde konuştu.
Çevrem Başkanı Psikolog ve Aile Danışmanı Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar, ''Uyuşturucunun sağlık yönünden sakıncalarını dile getirdi. Kullananlar sadece anlık birşey olarak görüyor ancak, ilerde bir takım zararlara yol açıyor. Birşey olmaz diyerek merakla başlanan ama sonunda kullananlarin çoğu zaman canlarıyla ödediği uyuşturucu illetinden gençlerin kurtulabilmesi için ailelere çok şey düşüyor. Kullanımı çok ufak yaşlara kadar düşen uyuşturucunun önüne bu gibi faaliyelerle biraz da olsa geçilebilir. Gençlerimize sahip çıkalım. Bu tür etkinliklerin devamının yapılmasını hem hekim olarak hem bir baba olarak destekliyorum'' diye konuştu. 
Erguvan Gençlik Derneği Başkanı Mustafa Bülbül ise, uyuşturcunun dinen sakıncalarını insanlara ve kullanan kişilerin vücuduna verdiği zararları dile getirdi. Kendisinin de bu konuda çok çaba sarf ettiğini ve bu yüzden de bu derneği kurup gençlerimizi bu illetten kurtarmanın topluma yeniden kazandırmanın önemli olduğunu söyledi. Bu konulara duyarsız kalınamayacağını belirten Mustafa Bülbül, anne ve babalara çok iş düştüğünü, gençlerin bu illete düşmeden önce onlarla daha fazla ilgilenmeleri gerektiğini vurguladı. Bülbül, toplumuzun kanayan bu yaraya duyarsiz kalmamasını ve aman benim çocugum kullanmıyor deyip başka çocuklarımızın da heba olmalarına göz yumulmaması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.
Nilüfer Ülkü Ocağı Başkanı Osman Nuri Avcı, '' Gençlik, muhtaç olduğu kudretin madde bağımlılığında değil damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunun farkında olan bir gençliktir. Bizler ülkü ocakları olarak, varlığımızı armağan ettiğimiz şanlı milletimizin geleceği için on yıllardır herşeyimizle gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaktayız. Özlemi çekilen Asım'ın nesli, filizlenerek boy vermekte ve bilge liderinin izinde ilerlemektir. Gençlerimiz başta olmak üzere buradaki tüm katılımcılardır. Hepimiz birer Türk bayrağıyız. Bayrağı lekelemeyelim, kirletmeyelim, yere düşürmeyelim'' dedi.
MHP Bursa Ocakları Konak Kültür Evi'nde uyuşturucuya hayır desteğini esirgemeyen kişiler, Bursa MHP İl Başkanı Hasan TOKTAŞ, Nilüfer Ülkü Ocağı Başkanı Osman Nuri Avcı, Nilüfer İlçe Başkanı Osman UÇAR, Kamusen Bursa Şube Başkanı Selçuk TÜRKOĞLU, Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Rüştü SÜTÇÜ, Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol YILMAZER. Yönetim Başkanı Osman Nuri Avcı başta olmak üzere panele katılan konuşmacılar; Eski İl Sağlık Müdürü ve Çevrem Başkanı Psikolog ve Aile Danışmanı Dr. Hüseyin Hüsnü SERDAR, Bursa İl Vaizi ve Erguvan Gençlik Derneği Başkanı Mustafa BÜLBÜL, Narkotik Uzmanı yerel basın, ulusal basın ve Önce Vatan Gazete Temsilcileri; Hatice DURDU ve Mustafa YILDIZ oldu.