BURSA

Mudanya-İstanbul seferini yapan BUDO (Bursa Deniz Otobüsleri) feribotunun olumsuz hava koşulları nedeniyle camı patladı. Mudanya'ya geri dönen feribottaki yaralanan ve fenalaşan bazı yolcuların, hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, BUDO'nun Mudanya'dan 18.45'te İstanbul'a hareket eden "Emirsultan" adlı feribotu, Bozburun mevkisinde fırtınaya yakalandı. Fırtınanın etkisiyle feribotun ön camının patladığı ve bunun etkisiyle bazı yolcuların yaralandığı belirtildi.

Panik yaşanan feribottaki yetkililerin, her ihtimale karşı yolculardan can yeleklerini giymelerini istediği öğrenildi.

Feribotun Mudanya'ya geri dönerek iskeleye yanaştığı, yaralanan ve fenalaşan bazı yolcuların, iskelede hazır bekleyen ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildiği bildirildi.

Emniyet camının kesme özelliği yok

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm San. ve Tic. AŞ (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy, deniz otobüsünün fırtınaya yakalanmasına ilişkin, "Ani dalgayla iskele baş omuzluğundaki ön cam kırılıyor. Bu, emniyet camı aslında, emniyet camının kesme özelliği yok fakat taş parçaları gibi önde oturan bazı yolcularımızın başına geliyor ve zarar veriyor yolcularımıza. 7-8 kişi civarında hafif yaralanmalar var" dedi.

Fidansoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mudanya'dan İstanbul seferi yapan Bursa Deniz Otobüslerine (BUDO) ait "Emir Sultan" adlı deniz otobüsünün, Armutlu açıklarında 5 şiddetinde dalgadan dolayı ön camının kırıldığını söyledi.

Marmara Denizi'nde çok ani hava değişiklikleri olduğuna dikkati çeken Fidansoy, geçen hafta Haliç Körfezi'nde büyük bir hortum tehlikesi atlattıklarını, tersanenin neredeyse kullanılamaz hale geldiğini anlattı.

Fidansoy, havada yoğunluk beklediklerini ama beklediklerinden fazlasıyla karşılaştıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Gemimiz 18.45'de sefere çıktı, o sırada büyük bir sorun yoktu. 19.30 civarı Armutlu açıklarındayken ani dalga geliyor. 5 hava civarında, aslında bu gemiler 8 havaya kadar seyahat edebiliyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Ani dalgayla iskele baş omuzluğundaki ön cam kırılıyor. Bu, emniyet camı aslında, emniyet camının kesme özelliği yok fakat taş parçaları gibi önde oturan bazı yolcularımızın başına geliyor ve zarar veriyor yolcularımıza. 7-8 kişi civarında hafif yaralanmalar var. O arkadaşlarımız hastaneye kaldırıldı. Onlara 'geçmiş olsun' diyorum fakat bu sırada panik oluşuyor. Panik nedeniyle yolcular, birtakım agresif davranışlarda bulunmak zorunda kalıyor. Bazı kişiler de nedense bu telaşe içinde sosyal medyaya bildirimde bulunuyor.

Onların da kasıtlı olduğuna inanıyoruz. Onlar hakkında gerekli hukuki işlemi başlatacağız. Gemiye dönüş talimatı verildi. Gemi sağ salim Mudanya Lİmanı'na 20.15 civarında vardı. Yolcularımız tahliye edildi. Yaralı yolcularımız hastanelere sevk edildi."

"Elimizde olmayan hava koşullarından, Marmara Denizi'nin özelliklerinden kaynaklanan özel durum için de herkese geçmiş olsun diyorum" ifadesini kullanan Fidansoy, bir daha benzer bir şeyin yaşanmayacağını kaydetti.

İDO seferleri iptal etti

Şiddetli poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) bazı seferleri iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamada, Marmara genelinde etkili poyraz fırtınası nedeniyle bazı seferlere ara verildiği belirtildi.

İptal edilen seferler şunlar:

18.30 Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü

19.00 Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü

19.00 Armutlu-Armutlu TK-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

19.10 Bostancı-Yenikapı-Çınarcık-Esenköy Deniz Otobüsü

19.10 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

19.15 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

19.15 Kumla-Armutlu-Yenikapi-Kadıköy Deniz Otobüsü

19.45 Bostancı-Yenikapi-Çınarcık Deniz Otobüsü

21.00 Çınarcık-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü

21.25 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

21.30 Çınarcık-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü

21.40 Esenköy-Çınarcık-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü