HATİCE DURDU    
BURSA
Orhangazi Salonu’nda düzenlenen toplantıya AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Milletvekilleri, belediye başkanları İl Kadın Kolları Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, , il kolları ve kadın yöneticileri ile partililer katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa İstiklal Marşı’nın on kıtasını ezbere okuyan Şeymanur Yaman damgasını vurdu. 
Yeni Türkiye kendisine güvenen, bölgesinde lider bir ülke olacaktır. Türkiye’nin bölgesinde nasıl bir güç olduğunu hep beraber gördük. İşte Yeni Türkiye budur. Bu da liderinden tabanına kadar tüm teşkilatlarımızın çalışmaları ile olacaktır. Milletimizle birlikte olarak Yeni Türkiye’yi hepimiz inşa edeceğiz” dedi. 
Yapılan Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun,  Işid terör örgütünün elinde 101 gün sonra kurtarılan rehinelerimiz konusuna değindi. Torun,  “Musul Konsolosluğumuzda esir tutulan 49 kardeşimizin ülkemize sağ salim dönmesi bizi sevince boğdu. Bu başarıda emeği geçen Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dan, Sayın Başbakanımıza, emeği geçen tüm bürokratlarımıza kadar herkese yürekten teşekkür ediyorum. İşte Yeni Türkiye’nin en büyük örneklerinden birini hep beraber yaşadık dedi. 
KADINLARIMIZ TÜRKİYENİN BEL KEMİĞİNİ OLUŞTURUYOR
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise kadınların Türkiye’nin ve AK Parti teşkilatlarının bel kemiğini oluşturduklarını ifade ederek, bayanların seçim dönemlerinde de her türlü görevi sırtladıklarını, partileri için en büyük fedakarlıkları yaptıklarını ve aynı zamanda tüm çalışmalarında evlerinden, ailelerinden, işlerinden feragat ederek gerçekleştirilen çalışmaya destek verdiklerini belirterek kendilerine teşekkür etti. 
KADINLARIMIZ BAŞARIDAN BAŞRIYA YOL ALIYOR
30 Mart ve 10 Ağustos’ta çok şükür coşkumuz sandıklara taşındı ve inanıyoruz ki 2015 Genel Seçimleri’nde yine aynı başarılara imza atacağız. Yeni Türkiye hayalimizi yeni Anayasamız üzerinden inşa etmeyi hedefliyoruz. Bunun için de meclisimize en az 330 Milletvekilimizi sokmalıyız ki halkımıza verdiğimiz sözü tutabilelim” şeklinde konuştu. 
AK Parti teşkilatlarının güçlerini birlikte çalışmaktan aldığını vurgulayan Torun, elde edilen başarılarda kadınların özel bir yeri olduğunu söyledi. Torun, “Kadınlarımız, her türlü çalışmamızda büyük fedakarlıktan kaçınmayarak bize katkı verdiler. İşte bizler bu ruhla, bu azimle Yeni Türkiye hayalimizin peşine düştük

SİYASETTE EN ÇOK YERİ  OLAN KADINLARIMIZ OLMALIDIR !
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Yavuz Gözgeç konuşmasında, “Kadın, rahmetin, bereketin, merhametin sembolüdür. Kadın, inancın, azmin, fedakarlığın timsalidir.
Gözgeç ise, kadınların toplumsal hayattaki sorumlulukların yanı sıra fedakarlıklarıyla Yeni Türkiye’nin inşasına katkı koyacak en önemli kesim olduğunun altını çizdi. Kadınlar, geleceğimizdir. Hayatın her alanında başarıları ile kendilerini ifade eden kadınlarımız, siyasetin de vazgeçilmez unsurları olmuşlardır. Öncelikle seçmenlerimizin yüzde 50’sini kadınlarımız oluşturmaktadır. AK Parti seçmeninin yüzde 54’ü kadınlarımız. Bursa’daki seçmenlerimizin yüzde 50’si de kadın. Siyaset, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir yönetim biçimidir. Hal böyleyken kadın seçmenlerimizin talepleri, nasıl bir dünyada yaşamak istedikleri büyük bir önem arz etmektedir. Ülke yönetiminde alınan kararlar önce kadınları etkilemektedir. İşte tam da bu nedenle karar alma süreçlerinde kadınların yer alması zorunlu hale gelmektedir. Adalet ve Kalkınma Partimiz, kadınlarımızın siyasette aktif bir halde yer almasının önünü açmış, teşvik etmiş, desteklemiştir. Kadınlarımızın karar sürecinde yer almasına partimiz azami bir şekilde çaba sarf etmiştir. Geçtiğimiz yerel seçimlerde kentimizde 38 kadın meclis üyesi seçilmiş, bu sayı yeterli olmamakla birlikte daha önceki yerel seçimlere oranla bu sayı yüzde 100 artmıştır. Bizler kadın belediye başkanlarımız, kadın il başkanlarımız, kadın ilçe başkanlarımız olacağı ve olması gerektiği inancındayız” ifadelerini kullandı. 
DÜNYAYA ÖZVERİLİ YAPISI OLAN  ÖRNEK BİR TEŞKİLATLANMA 
AK Parti Milletvekili Tülin Erkal Kara’da, “Kadınlarımız Yeni Türkiye’nin inşasında rol almak ve çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak istediklerini gösterdiler. Daha demokratik daha gelişmiş bir Türkiye inancı ile gece gündüz çalıştılar, kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Fedakar bir kalabalık muhteşem bir teşkilatlanma ile bir araya gelmiş, ülkesinin geleceği için fedakarca çalışıyor. Bu takdire şayan bir durum” açıklamasında bulundu. 

YENİ TÜRKİYE İÇİN ELELE YÜRÜYECEĞİZ
AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik ise istişarenin ve ortak akıl kültürünün AK Parti teşkilatları için önemine vurgu yaptı. Çelik, “Mensubu olduğumuz siyasi parti bu yöntemle ülkemizi çok önemli mesafelerden geçirdi. Buradaki en önemli etken milletimizle gönül bağımızın, hissiyatımızın hiçbir zaman farklı frekanslarda olmamasından kaynaklanıyor. Geçtiğimiz aylarda  ekonomisiyle, yönetimiyle dünyaya açılan ülkemizin tekrar kendi içine dönmesi için bir çok oyunlar oynandı ancak Türkiye hamd olsun liderinin dik duruşu ile bu süreçleri atlattı ve sonunda Türkiye belki de Türkiye’de elli yılda yapılamayan işler gerçekleştirildi. Buradaki birlikteliğimiz Yeni Türkiye için de umut oldu” dedi. 
Konuşmaların sonunda geçtiğimiz seçimlerde ve çeşitli parti programlarında başarı gösteren mahalle temsilcilerine plaket verildi ve Kişisel Gelişim Uzmanı Burak Yılmaz, kadınlara ‘Teşkilatlanmanın Önemi ve İletişim’ konulu bir sunum yaptı. Sunumun sonunda bütün başarılarda bizlerle beraber olan ve bizleri yalnız bırakmayan Basın Mensuplarına teşekkürlerini belirtti.