Sorunlarının duyurulmasını isteyen lise matematik öğretmenlerinin gazetemize gönderdikleri mailde matematiği başarısız olan öğrencilerin fizik, kimya testlerinde de başarısız oldukları belirtiliyor
İşte bu öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığına şöyle sesleniyor:  
‘’Bizler branşı lise matematik olan ve ataması yapılmayan öğretmenleriz. Öğrencilik yıllarımızda başarılı olup olmadığımızı merak eden büyüklerimizin ilk sorusu “Matemetiğin kaçtı” olurdu. Belki de farkındaydılar, matematiğin kilit ders olduğunun. İşte bu bilinçle ve değerle seçtik mesleğimizi. Fakat yıllar içerisindeki  LYS sınav sonuçlarına baktığımızda mesleğimizi icra edemediğimiz için kahroluyoruz. Matematik testinde çıtayı bir türlü yükseltemiyoruz. 2015 yılında yapılan YGS ve LYS sınavlarındaki matematik ortalamaları YGS için 5,2 (30 soruda), LYS için 10,2 (50 soruda) ve 4,1 (30 soruda) dir. Pisa sınavlarında ise 2012 yılında Türkiye matematikte 65 ülke arasından 44’üncü olmuştur. Elbette bunun birçok sebebi var. Ücretli öğretmenler, emekliliği gelmiş ama bir türlü emekli olmayan öğretmenler.
Bizler istiyoruz ki artık genç ve dinamik öğretmen adaylarımız mesleğini icra edebilsin. Öğrencilerimize kavuşup en taze bilgilerimizi onlara aktaralım. Ayrıca şu bir gerçektir ki matematiği başarısız olan öğrenciler fizik, kimya testlerinde de başarısız oluyorlar. Tablolardaki sonuçları artık görmek istemiyoruz. İsteğimiz Milli Eğitim Bakanlığının atama sırasında kontenjan dağılımı yaparken branşımıza hak ettiği kontenjanı vermesidir.