KOCAELİ (VHA)

Kenti yeşillendirme çalışmalarında büyük mesafe kat eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, park, bahçe uygulaması ve ağaçlandırmalarla kişi başına düşen yeşil açık alan oranını ciddi oranda arttırdı. 2004 yılında başlatılan yeşillendirme çalışmalarıyla 37 santimetrekare olan kişi başı açık yeşil alan oranı 2014 itibari ile 1100 santimetrekareye çıkarıldı.

Kocaeli'nde her bir insana kendi kapladığı alan kadar bile yeşil alan düşmezken bugün itibariyle   rahatça içinde piknik yapabileceği büyüklükte yeşil alana sahip oldu. Yeşillendirme kapsamında 2004’te 500 bin metrekare olan açık yeşil alan miktarı bugün, 17 milyon 987 bin metrekare olurken, 500 bin olan dikilen ağaç sayısı da 6 milyon 245 bin oldu. 

Oluşturulan yeşil alanlarda vatandaşlar rahat bir nefes alırken, kente de estetik bir görünüm kazandırıldı. Sekapark, Tatlıkuyu Vadisi, Çağdaşkent, Kaşkaldere, Çınarlıdere parkları; İhsaniye, Başiskele, Tavşancıl, Darıca Sevgi Parkı, Derince 60 Evler ve Tütünçiftlik Sahil Parkı gibi büyük yeşil alanların yanında pek çok ufak park da kente kazandırıldı.