MUSTAFA YILDIZ
ÇANAKKALE - Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü dolayısıyla Gelibolu Yarımadasından aldıkları toprağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ulaştıran ve İnegöl’de mola veren Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi başkanı ile proje koordinatörü Vedat sezer İnegöl Belediyesine, yolculuklarında gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür plaketi takdim ettiler.
Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Battal, farklı etnik kökenlere sahip 10 kişi ile gerçekleştirdikleri yolculukta belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’ın İnegöl Belediyesi adına kendilerini İnegöl’de ağırladıklarını belirterek, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Başkan Yardımcısı Alper Taban’a birer plaket takdim etti. 
Battal; “Ankara’ya yolculuğumuzdaki bizlere desteklerinden dolayı hem teşekkür edelim, hem de Çanakkale savaşlarının 100. Yılı olan ve barışın yılı ilan edilen 2015’de Çanakkale’ye İnegöl halkını da başkanımız nezdinde davet edelim istedik” şeklinde konuştu. 
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, Başkan Aktaş ve kendisine takdim edilen plaketi aldıktan sonra yaptığı açıklamada; “Çanakkale görme engelliler şubesi bu gün ziyaretimize geldiler.
Öncelikle bu nazik ziyaretlerinden dolayı ben kendilerine teşekkür ediyorum. Kendilerinin de ifade ettikleri gibi belirledikleri güzergâhta İnegöl’de vardı. Biz İnegöl’de kendilerini ağırlamaktan keyif duyacağımızı gurur duyacağımızı ifade etmiştik. Nitekim buraya geldiklerinde kendilerini en güzel şekilde ağırlamaya çalıştık. Bugün de kendileri çok ince düşünmüşler sağ olsunlar bizlere böyle bir plaket hediye etme noktasında buraya kadar zahmette bulunmuşlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. 
Aslında hiç gerek yoktu böyle bir şeye biz onlara gönlümüzü açtık, kalbimizi açtık, şehrimizi açtık” şeklinde konuştu. 
Organizasyon Başkanı ise; İnegöl Belediyesine ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederek başladığı konuşmasında önceki projenin adının “Seferberlik Çağrısı” olduğunu, şimdi barış çağrısı adı altında yeni bir çağrıda daha bulunmak istediklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaştığımızda kendileri bize Çanakkale’ye bir engelli okulu kazandırma noktasında talimat verdiler. Çok kısa zamanda faaliyete geçirin dediler. Özellikle bize bu sıcak ilgiyi gösteren İnegöl’deki engelli kardeşlerimizi Çanakkale’de görmek istiyoruz. Sizin aracılığınızla bu güzel insanları Çanakkale’de görmekten onur duyacağız, Çanakkale savaşlarının 100. yılında onları Çanakkale’ye bekliyor, bu vesile ile İnegöllülere sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi. 
Görme Engelliler Şube Başkanı ulusal basın temsilcilerine yerel  basın ve medya mensuplarına’da ilgi alakalarından dolayıda teşekkür etti.